Teemanäyttely

Teemanäyttely 2024 ”Rytmi” Järjestää Kuopion Kameraseura ry.

Teema RYTMI

Rytmi-sanasta tulee monesti ensimmäisenä mieleen musiikki. Rytmillä tarkoitetaan usein jonkin asian tai asioiden säännönmukaista toistuvuutta tai muuta jaksollisuutta.

Rytmiä voimme havaita joka puolella, esim. monet asiat luonnossa omaavat jonkun rytmin, sitä voi olla jonkin asian esiintymisessä, mutta myös muodoissa. Ihminenkin itsessään on jo rytmiä; hengitys, sydämenlyönnit, kävely, puhe, laulu jne. Myös ihmisen suunnittelemat ja rakentamat asiat ovat usein jossain rytmissä.

Voidaan puhua myös kuvan visuaalisesta rytmistä, se on samankaltaisten asioiden kuten viivojen, muotojen, värien ja valöörien säännöllistä toistamista. Se on kuvapintaa koossapitävä voima, joka yhdistää sommitelman eri osat toisiinsa. 

Rytmi kuvassa voi siis olla esim. jonkun rytmiä sisältävän asian kuva tai toisinto. Mutta rytmi voi olla myös itse kuvan osien sommitelma. Mahdollisuuksia on monia.


VUOSI- JA TEEMANÄYTTELYSÄÄNNÖT

Tustustu ensin liiton vuosi- ja teemanäyttelysääntöihin.

TEEMANÄYTTELYN OSALLISTUMISOHJEET

Huom! Kuvalataus aukeaa 1.7.

Kuvien lähetysaika: 1.7. – 1.9.2024 klo 23:59

Osallistumismaksut: 
– Yli 29 vuotiaat 4 € / teos (2-6 kuvan kokonaisuus/kuvasarja on 1 teos)
– Nuoret (alle 29 vuotiaat): 2 € / teos


SKsL maksaa jokaisesta osallistuvasta seurasta kymmenen nuorten sarjoihin lähetetyn kuvan osallistumismaksun. Nuorten näytelyyn osallistuminen on ilmaista 10 teokseen asti, seuraavat teokset maksavat 2 €/kpl. Nuorten sarjaan kuvia ladattaessa niitä ei tarvitse maksaa vaan määrä tarkistetaan järjestäjän toimesta myöhemmin. Nuorten kuvamaksut hoidetaan SKsL:n toimesta suoraan näyttelyn järjestäjälle.

Käytä ”Viimeistele” nappulaa vasta kun olet varma, ettet enää vaihda tai syötä lisää kuvia, koska se lukitsee osallistumisesi.

Osallistumismaksun maksaminen (käytä VAIN yhtä maksutapaa)
a) Fotogeniuksen kautta Paypal-palvelua käyttäen (suositus) 
b) Kuopion Kameraseura ry:n pankkitilille nro: FI93 5600 0520 4314 80 – OKOYFIHH  
Maksaessasi pankkitilille lisää maksun viestikenttään: Teemanäyttely 2024, Kuvaajan nimi, Kuvateosten määrä. Maksa viimeistään 1.9.2024 ja lähetä kuitin kopio sähköpostilla afcc@sksl.fi. Maksa vasta onnistuneen kuvalatauksen jälkeen.

Kuvatiedostojen (digikuvien) lähettäminen

Kuvatiedostot ladataan Fotogeniuksen kautta klikkaamalla tästä=>

Ensimmäistä kertaa Fotogeniusta käyttävän on ensin rekisteröidyttävä palveluun. Jos olet aiemmin käyttänyt palvelua, tarkasta Fotogeniuksessa olevien omien tietojesi oikeellisuus; nimi, arvonimesi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero (tarvitaan postittamisessa) seuran nimi ja päivitä ne tarvittaessa. SKsL:n vuosinäyttelyssä seuran nimi pitää olla kirjoitettu suomen kielellä.

Kuvatiedoston vaakasivun enimmäismitta tulee olla 1920 pikseliä tai pystysivun enintään 1080 pikseliä sekä resoluution 300 dpi. Yksittäisen kuvatiedoston koko enintään 2 Mt. Kuvat on nimettävä siten, että nimestä voi yksilöidä teoksen. Kuvaajan nimeä ei saa näkyä kuvan nimessä eikä itse kuvassa.

Digikuvien sarjajaot
B1. Värilliset digitaaliset kuvat
B2. Mustavalkoiset digitaaliset kuvat
C2. Digitaaliset kuvasarjat (2-6 kuvan teos). Voit ladata korkeintaan 3 teosta.

HUOM! Mikäli olet alle 29-vuotias 16.11.2024 asti, niin valitse sarjaksi ’Nuoret’ jolloin kuvasi ohjautuvat oikeaan sarjaan.

Mikäli Fotogeniuksen käyttö on jostain syystä mahdotonta, ota yhteyttä sähköpostilla Eero Kukkoseen tai soita 040 031 7314.

Vedosten (printit) lähettäminen
Vedokset on lähetettävä viimeistään: 1.9.2024 (postileiman päivämäärä ehdoton) mennessä osoitteeseen:
Kuopion Kameraseura ry
Anne Tuomainen
Soikkokuja 8 B 4, 70780 Kuopio
Merkitse vastaanottajan puhelinnumeroksi +358445307457

Vedosten sarjajaot
A1. Ripustettavat värikuvat
A2. Ripustettavat mustavalkokuvat
C1. Ripustettavat kuvasarjat (2-6 kuvan teos). Voit ladata korkeintaan kolme teosta.

Kuvien koot
Sarjoihin A1 ja A2 osallistuvat yksittäiset vedokset, joiden koko on 40 x 50 cm tai 30 x 40 cm, ja suurin sallittu paksuus 5 mm, mahdollinen pohjustus ja kehyskartonki (passepartout) mukaan lukien. Kuviin voi tehdä kehykset myös kuvankäsittelyssä kuitenkin niin, että kuvan kokonaismitat ovat 40 x 50 cm tai 30 x 40 cm.

Kuvamerkinnät ja postituksessa huomioitavaa
Merkitse ripustettavan kuvan taakse vasempaan yläkulmaan kuvan ja kuvaajan nimi, kuvaajan arvonimet ja seuran nimi sekä vastaanottajan puhelinnumero.

Kuvaluetteloa ei tarvitse täyttää koska sen tiedot saamme Fotogeniuksen kautta, mutta lähetykseen on liitettävä Fotogeniuksesta otettu kuvakaappaus ladatuista kuvista.

Muista merkitä lähettäjän palautusosoite sekä matkapuhelinnumero kuvapakettiin.

Lataa vedoksien digiversiot Fotogeniukseen
Lataa vedosten digiversiot FotoGeniukseen. Kuvatiedoston vaakasivun enimmäismitta tulee olla 1920 pikseliä tai pystysivun enintään 1080 pikseliä sekä resoluution 300 dpi. Yksittäisen kuvatiedoston koko enintään 2 Mt. Kuvat on nimettävä siten, että nimestä voi yksilöidä teoksen. VARMISTA, ETTÄ KÄYTÄT SAMAA NIMEÄ MIKÄ ON MERKITTY VEDOKSEN TAAKSE.

Seurojen yhteislähetyksissä huomioitavaa
Seurojen tehdessä yhteislähetyksiä on tärkeää, että käytetään osallistujien henkilökohtaisia sähköpostiosoitteita ja nimiä, koska henkilöt tunnistetaan sähköpostiosoitteen avulla. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä tai soita Eero Kukkonen 0400317314.

Katso SKsL:n vuosi- ja teemanäyttelysäännöt

Lisätietoja teemanäyttelystä Kuopiossa saa Kuopion Kameraseura ry:n Merja Martikainen, email: merja.martikainen33@gmail.com

Fotogeniuksen käyttöön liittyviä ohjeita saa Eero Kukkoselta, 0400317314

Comments are closed.