Teemanäyttely

Teemanäyttely 2022 ”Loisto” Loviisassa

Loviisan Kameraseura ry järjestää vuoden 2022 teemanäyttelyn teemalla ”Loisto”.

Terveisiä Loviisan Kameraseurasta
Loviisan Kameraseuran perustamisesta tulee vuonna 2022 kuluneeksi 50 vuotta. Juhlavuosi huipentuu Loviisassa järjestettävään Suomen Kameraseurojen Liiton teemanäyttelyyn 19.11.-6.12. Koska Loviisan Kameraseuran jäsenten juttu- ja kuvatarjotinta Loisto lehteä on ensi vuonna julkaistu yhtäjaksoisesti 1/3 vuosisata, niin ehdotamme teemanäyttelyn aiheeksi ”Loisto”. Loisto on merimerkki mutta laajemmin tulkiten, glamouria, säihkettä  arjen yläpuolella kulkevaa jne. Loviisan Kameraseura on järjestänyt diabiennaalen ja kaksi vuosinäyttelyä mutta teemanäyttelyä emme ole  järjestäneet.
Loviisan Kameraseura ry
Heikki Arola
www.loviisankameraseura.fi

KUTSU TEEMANÄYTTELYN AVAJAISIIN JA ILLALLISELLE

Tervetuloa osallistumaan 19.11.2022 Loviisassa teemanäyttelyn ”Loisto” avajaisiin sekä iltajuhlaan, jossa samalla juhlistetaan Loviisan Kameraseuran 50 v taivalta.

Teemanäyttelyn avajaiset

Avajaiset  klo 14, Galleria Theodor, Taidelainaamo, Kuningattarenkatu 18, Loviisa.
Palautuvien vedosten ja katalogien luovutus.
Avajaisiin ja avajaisten jälkeen Seurahuoneella oleville luennoille ei tarvitse ilmoittautua. Eddie Brucen ja Risto Vuorimiehen luennoille on vapaa pääsy.

Katso videot kuvien arvostelusta ja näyttelyn pystytyksestä Loviisan Kameraseuran Youtube-kanavalla.

Avajaisviikonlopun ohjelma

LAUANTAI 19.11.

Teemanäyttelyn ”Loisto” avajaiset:

 • Klo 14 Näyttelytila avautuu, Galleria Theodor/Taidelainaamo, Kuningattarenkatu 18, Loviisa
 • Klo 14.15 Näyttelyn avaus ja päivän ohjelma, Heikki Arola, puheenjohtaja, Loviisan Kameraseura
 • Klo 14.20 Tuomariston puheenvuoro, Amanda Lehtola, puheenjohtaja, Nuoret Valokuvaajat ry.
 • Klo 14.30 Suomen Kameraseurojen Liiton puheenvuoro ja liiton kunniakirjojen jako/huomionosoitukset, Jukka Kosonen, hallituksen puheenjohtaja, Petteri Mussalo
  FIAP-arvonimet, Pekka Salminen NFFF-arvonimet.
 • Klo 14.50 Vapaa sana
 • Klo 15 Avajaiset päättyvät
 • Klo 15.15 siirtyminen Loviisan Seurahuoneelle

Avajaisia Galleria Theodorista voi seurata verkossa napsauttamalla tästä=>

Valokuvaluennot, Loviisan Seurahuone/Kuvernööri-kabinetti, Itäinen Tullikatu 5, Loviisa

 • Klo 15.30 ” Valokuvaaja Aatos Åkerblom – Tervejärkisyyden tuolla puolen”, tarinaa loviisalaisesta paparazzi-kuvaajasta – keräilijä, paikallishistorioitsija, valokuvaharrastaja Eddie Bruce, Loviisa
 • Klo 16.15 ”Lovee vai ei? Risto Vuorimiehen seikkailut yhdessä erityisessä levy-yhtiössä” – valokuvaaja, muusikko, musiikkitoimittaja Risto Vuorimies, Sipoo
 • Lauantai-ilta jatkuu Loviisan Kameraseuran show & dinner -tyylisellä 50-vuotisjuhlaillallisella kutsuvieraiden, seuran kunniajäsenten ja muun jäsenistön sekä muiden kameraseuralaisten voimin. Illalliselle osallistuu 50 henkilöä.

SUNNUNTAI 20.11.

Suomen Kameraseurojen Liiton syyskokous sunnuntaina 20.11. Loviisan Seurahuone/Kuvernööri-kabinetti, Itäinen Tullikatu 5, Loviisa

 • Klo 10 kokous alkaa

Kokouksen päätöksistä ja henkilövalinnoista toimitetaan mediatiedote kokouksen jälkeen.

Ilmoittautuminen illalliselle

Teemanäyttelyn avajaisten jälkeiset esitykset ja illallinen ovat Ravintola Seurahuoneella, Itäinen Tullikatu 5, Loviisa.
Jokaisen on hyvä ilmoittautua itse henkilökohtaisella sähköpostiosoitteella oheisesta linkistä, jolloin mahdolliset ruoka-aine allergiat yms. välittyvät järjestäjälle. Lisäksi saat avajaisiin ja illalliseen liityvät tiedotteet. Illalliskortin lasku tulee sähköpostiisi ilmoittautumisajan päätyttyä. Mikäli seurasi maksaa illalliskorttilaskun, toimi linkistä löytyvien ohjeiden mukaan.
Ilmoittautumiset illalliselle oheisen kutsun mukaan 4.11.2022 mennessä

Illalliskortti 65 €

Majoittuminen:

Varaa majoitus itse suoraan hotellista. Hotelli Uninen, Brandensteininkatu 19, Loviisa
Varaukset s-postitsehotelli@uninen.me
1hh 77,00 €
2hh 82,00 €
2hh PLUS  87,00 €
3hh PLUS 102,00 €
Perhehuone 122,00 €
Aamiaisen hinta on 12,90 € (ei sisälly huonehintaan). Varatessasi yöpymisen ilmoita otatko myös aamiaisen. Aamiainen on tarjolla hotellin tiloissa, alakerrassa.

Alennetut hinnat voimassa koodilla LOVIISA10, 19.11. – 20.11.
Sähköpostivahvistuksessa saat ohjeet sekä maksulinkin, jonka kautta huone aamiaisineen maksetaan.


KUTSU LIITON SYYSKOKOUKSEEN

Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 20.11.2022 kello 10.00 Loviisan Seurahuoneella, Kuningattarenkatu 24, 07900 Loviisa. Kokouksen asialistan ja kokousmateriaalin voit ladata tästä.

Tervetuloa!
Suomen Kameraseurojen Liitto ry


VUOSI- JA TEEMANÄYTTELYSÄÄNNÖT

Tustustu ensin Vuosi- ja teemanäyttelysäännöt osallistujalle – Suomen Kameraseurojen Liitto ry (sksl.fi)

TEEMANÄYTTELYN OSALLISTUMISOHJEET

Kuvien lähetysaika: 1.7.-5.9.2022 klo 24:00
Osallistumismaksut:
– Yli 29 vuotiaat 4 € / teos
– Nuoret (alle 29 vuotiaat): 2 € / teos
SKsL maksaa jokaisesta osallistuvasta seurasta kymmenen nuorten sarjoihin lähetetyn kuvan osallistumismaksun. Lähettäkää keskitetty listaus näiden nuorten nimistä sähköpostilla 5.9.2022 mennessä osoitteeseen toimisto@sksl.fi ja otsikoi viesti seuraavasti ”Teemanäyttely 2022 nuoret osallistujat, kameraseuran nimi”. Nuorten osalta ei kuvamaksua siis tarvitse maksaa, vaan se hoidetaan Liiton taholta suoraan näyttelyn järjestäjälle.

Osallistumismaksun maksaminen (käytä VAIN toista maksutapaa)
a) Loviisan Kameraseura ry pankkitilille FI13 4327 0010 3491 14 (suositus)
b) Photo Portalin kautta (paypal)

Kuvatiedostojen lähettäminen
Kuvatiedostot toimitetaan Photoportalin kautta. Lataussivu on englanninkielinen, mutta linkin takaa löytyy käyttöohje suomeksi.

Ennen latauksen aloittamista tarkasta PhotoPortaalin omien tietojesi oikeellisuus; nimi, osoite, sähköpostiosoite, seuran nimi ja muuta tietoja tarvittaessa. Käytä henkilökohtaista sähköpostiosoitetta, koska järjestelmä tunnistaa sinut sen perusteella. Käytä myös seurasi virallista täydellistä nimeä (esim. Loviisan Kameraseura ry).

Kuvatiedoston vaakasivun enimmäismitta tulee olla 1920 pikseliä tai pystysivun enintään 1080 pikseliä sekä resoluution 300 dpi. Yksittäisen kuvatiedoston koko enintään 2 Mt. Tiedostot nimetään siten, että nimestä voi yksilöidä teoksen. Kuvaajan nimi ei saa näkyä kuvan nimessä.

Sarjajaot
B1 Värilliset digitaaliset kuvat
B2 Mustavalkoiset digitaaliset kuvat
C2 Digitaaliset kuvasarjat (5-10 kuvan teos)

HUOM! Mikäli olet alle 29 vuotias 19.11.2022 asti, niin valitse sarjaksi ’Nuoret’ jolloin kuvasi ohjautuvat oikeaan sarjaan.

Mikäli Photoportalin käyttö on jostain syystä mahdotonta, ota yhteyttä circuit@finlandcircuit.fi tai soita Eero Kukkonen 0400 317 314.

Vedosten lähettäminen
Vedokset on lähetettävä viimeistään: 5.9.2022 mennessä osoitteeseen:
Loviisan Kameraseura ry
Tarja Taberman
Rauhalantie 66
07900 Loviisa

Merkitse pakettikorttiin myös vastaanottajan puhelinnumero: 044 050 9339

Vedosten sarjajaot (myös Photoportalissa)
A1 Ripustettavat värikuvat
A2 Ripustettavat mustavalkokuvat
C1 Ripustettavat kuvasarjat (5-10 kuvan teos)

Kuvien koot
Sarjoihin A1 ja A2 osallistuvat yksittäiset vedokset, joiden koko on 40 x 50 cm tai 30 x 40 cm, ja suurin sallittu paksuus 5 mm, mahdollinen pohjustus ja kehyskartonki (passepartout) mukaan lukien. Kuviin voi tehdä kehykset myös kuvankäsittelyssä kuitenkin niin, että kuvan kokonaismitat ovat 40 x 50 cm tai 30 x 40 cm.

Kuvamerkinnät ja postituksessa huomioitavaa
Merkitse ripustettavan kuvan taakse vasempaan yläkulmaan kuvan ja kuvaajan nimi, kuvaajan arvonimet ja seuran nimi.

Merkitse lähettäjän palautusosoite kuvapakettiin. Siltä varalta, että kuvapaketin kääreet katoavat, tulosta ja laita pakettiin mukaan järjestäjälle kuvapalautusta varten myös erillinen paperi, jossa on vastaanottajan nimi, seura, palautusosoite ja puhelinnumero sekä portaalista otettu kuvakaappaus ladatuista kuvista.

Vedoksien digiversiot Photoportaaliin
Muista myös ladata vedosten digiversiot Photoportaliin. Muuta ladattavien kuvien mitat niin, että kuvatiedoston lyhyt sivu on 1080 pikseliä sekä resoluution 300 dpi. Yksittäisen kuvatiedoston koko enintään 2 Mt. Tiedostot on nimettävä siten, että nimestä voi yksilöidä teoksen. VARMISTA, ETTÄ KÄYTÄT SAMAA NIMEÄ MIKÄ ON MERKITTY VEDOKSEN TAAKSE.

Seurojen yhteislähetyksissä huomioitavaa
Seurojen tehdessä yhteislähetyksiä on tärkeää, että käytetään osallistujien henkilökohtaisia sähköpostiosoitteita ja nimiä, koska henkilöt tunnistetaan sähköpostiosoitteen avulla. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä circuit@finlandcircuit.fi tai soita Eero Kukkonen 0400317314.

Comments are closed.