Mennyttä toimintaa 2011

Pikkujoulut 20.12.2011

Toimintavuotemme huipentui joulukuun jäseniltaan, jossa vietettiin samalla seuramme sääntömääräiset pikkujoulut. Paikkana oli tällä kertaa historiallinen Skinnarilan hovi, ja paikalla lähes 30 seuralaista.

Laajasalon Valokuvaajat ry oli tehnyt ison työn ja laittanut vuosikilpailumme 150 kuvaa järjestykseen, ja tuloksia kuunnellessa ja kuvia katsellessa ilta sitten eteni herkullisen kahvipöydän säestäessä toimitusta. Kun uudet pisteet saatiin summattua aiempiin, voitiin lopulta julistaa myös Vuoden kuvaaja 2011: Tommi Joutjärvi. Kiertopalkinnon ja runsaiden aplodien myötä Tommille toivotettiin paljon onnea hyvästä saavutuksesta.

 

3rd Carelia Salon 2.12.-6.1.

Saimaan kameraseura järjesti Fédération International de l’Art Photographiquen (FIAP:n) näyttelyn 3rd Carelia Salon joulukuussa 2011 osana Suomen kameraseurojen liiton kiertonäyttelyä 3rd Finland Digital Circuit. Näyttely oli projisoituna esillä Savitaipaleen kirjastossa aina 6.1.2012 saakka.

Näyttelyn jälkeen kirjaston tädit kertoivat, että monet katsojat olisivat halunneet kuva-CD:n mukaan, siis lainaksi kotiinsa. Monet olivat katsoneet koko 1538-kuvaisen näyttelyn läpi yhdeltä istumalta!

 

Vuosinäyttely valokuvakeskuksella 30.11.-23.12.2011

Saimaan Kameraseuran perinteinen vuosinäyttely ripustettiin tällä kertaa Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen suureen galleriaan. Näyttelyyn osallistui 17 seuran jäsentä. Avajaisissa palkittiin seuran kurssiemäntä Riitta Huttunen Suomen kameraseurojen liiton hopeisella ansiomerkillä.

Näyttelylle ei oltu valittu mitään yhteistä teemaa, vaan jokainen kuvaaja sai osallistua näyttelyyn nimenomaan niillä kuvilla, jotka koki omimmikseen. Aiheita löytyikin laidasta laitaan; mukana oli lähikuvaa, luontokuvaa, muotokuvaa ja abstraktimpiakin tulkintoja, ja teknisesti tarkastellenkin tavallisempien väri- ja mustavalkokuvien lisäksi myös kokeellisempia tekniikoita. Samoin näyttelyyn osallistuvien kuvaajien kirjo on runsas; ikähaitarin voidaan katsoa ulottuvan lukiosta eläkkeelle asti, ja naisia ja miehiä on myös tasaisesti edustettuna.

Valokuvakeskuksen pienen gallerian näyttely on myös syytä mainita, koska se koostui tulevien kameraseuralaisten töistä. Valokuvakeskus ja Ylämaan esikoululaiset järjestivät yhteisnäyttelyn teemalla Neljä päivää kuvaajana, mukana 10 poikaa ja neljä tyttöä.

 

Syyskokous 15.11.2011

Marraskuun jäsenilta oli samalla seuramme sääntömääräinen syyskokous. Kokouksen aluksi kilpailusihteeri Tommi Joutjärvi jakoi seuracup-kunniakirjat kaikille 20 kuvaajalle, joiden ansiosta seuracup-voitto tuli. Sen jälkeen päästiin kokousasioihin.

Hallitus koki muutoksia: Anun ja Aulikin vetäydyttyä vastuusta tilalle valittiin taas kolme (!) uutta (!!) jäsentä!!! Marita Räsänen, Jukka Kosonen ja Hannu Rissanen tuovat entisten näyttöjensä perusteella epäilemättä paljon lisäarvoa yhdistyksen hallintoon, samalla kun Olli Rädyn jatkokausi tuo mukanaan jatkuvuutta. Tatu Kosonen yritti taas venkoilla pois vastuista, mutta eihän siitä mitään tullut. Tommi Joutjärven johdolla syyskokous valitsi miehen yksimielisesti jatkamaan puheenjohtajana edelleenkin.

Toimintasuunnitelman osalta tehtiin jotain aivan ennennäkemätöntä. Koko 23-henkinen syyskokousporukka mietti oikein ajan kanssa, että mitä kaikkea ensi vuonna halutaan tehdä. Sihteeri Harri Junnolalla onkin kova työ kerätä nämä fläppitaululle raapustetut suunnitelmat uudellen painokelpoiseen muotoon.

Nuorisojaosto III ei vielä saanut yhdistyslain ikärasismin vuoksi osallistua syyskokoukseen. Onneksi paikalle oli hankittu DVD-laitteisto, joten ihan hukkaan aika ei kuitenkaan mennyt.

 

Nuorisojaosto II aloitti 8.11.2011

Nuorisotoiminta on seurassamme ollut kateissa jo toistakymmentä vuotta (silloisten nuorten vanhennuttua määritelmän ulkopuolelle), mutta marraskuussa asian osalta tapahtui kaivattuja muutoksia. Uusi nuorisoryhmä (K+30) kokoontui aloituspalaveriin pohtimaan sitä, ettei kameraseuratoiminnassa ihan joka kerralla ole pakko olla vanhuksia mukana. Samanikäisessä porukassa kuvaaminen, kuvien esittely, tekniikkakeskustelut yms. ovat tervetullutta vaihtelua, varsinkin kun sosiaalinen puoli tässä harrastuksessa on vähintään yhtä tärkeä kuin se tekninenkin.

Ensimmäisen tapaamiskerran tarkoituksena oli tutustuttaa valokuvaavaa nuorisoa toisiinsa. Tulevaa toimintaa suunniteltiin, ja tietysti esittäydyttiin ja kerrottiin vähän kunkin osanottajan taustoista. Arvioitu ikähaitari ensimmäisellä kerralla oli 13-18 vuotta, osallistujien lukumäärän ollessa kahdeksan. Lukkoon lyötiin tuleva säännöllinen toiminta ja todettiin, että porukkaan on paljon kiinnostuneita mukaanliittyjiä tiedossa. Saapa nähdä, mitä tästä(kin) vielä seuraa!

Retki Kotkaan 1.11.2011

Teimme näyttelymatkan Kotkaan kahdeksan hengen voimin, mukana Olli, Tatu, Harri, Aulikki, Marita, Eija, Jarmo ja Päivi. Puolet porukasta otti heti kennonputsaukset Foto PR:n (Matti Pukki) palveluna, ja toiset taas kuvasivat koko ajan.

Tutustuimme kolmeen näyttelyyn. Kotkan kirjastossa oli oman seuramme Kari Smolanderin ja Pekka Kettusen näyttely Narvan mailta. Pub Albertissa oli Sofia Virtasen näyttely Ladies, ja Kotkan valokuvakeskuksessa Kymen kamerat ry:n 60-vuotisjuhlanäyttely. Lopuksi Sofia vei meidät syömään huippukiinalaiseen.

 

SKsL:n vuosinäyttelyssä menestynein seura 29.10.2011 ja Seuracup-voitto 30.10.2011

Saimaan kameraseura on Suomen kameraseurojen liiton teemanäyttelyssä 2011 ”Tunnelma” menestynein kameraseura. Tuomaristo perusteli voiton tylysti: Eniten osallistujia, eniten nuoria, eniten kunniakirjoja, eniten läpimenneitä kuvia ja eniten läpipäässeitä kuvaajia. Eli tuomaristolla ei mielestään ollut vaihtoehtoja. 🙂

Kunniakirjan saaneet teokset olivat: Mari Huttunen: Erätauolla, Kauko Keränen: Missä kalat, ja Tatu Kosonen: Odottajat. Muut läpipäässeet kuvaajat olivat Sami Auvinen, Eija Hirvi-Talka, Tommi Joutjärvi, Anu Kosonen, Jukka Kosonen, Jetro Matilainen, Jarmo Mäntykangas, Hannu Rissanen ja Marita Räsänen.

Teemanäyttelyn järjesti tänä vuonna Hämeenkyrön Kameraseura ry. Näyttelyyn tarjottiin noin 1000 teosta, joista noin 20% hyväksyttiin näyttelyyn. Tuomareina toimivat Leena-Maija Lindqvist, Taisto Nurkkala, Paula Kivimäki, Jere Lepola ja Ulla Kangasperko.

Liiton syyskokouksessa julkaistun kansallisen Seuracup-kilpailun voiton tuoman kunniakirjasalkun joutui lunastamaan kokoelman koonnut kilpailusihteerimme Tommi Joutjärvi. Kiitospuheessaan Tommi nosti ylös sen, että meidän seuramme osallistui laajalla rintamalla, 20 kuvaajan voimin, kisaan. Eivät yksittäiset huippukuvat, vaan ehdottomasti paras joukkuepeli on siis mielestämme voittomme syynä.

Vuonna 2011 Saimaan Kameraseura oli näyttelyssä menestynein seura molemmissa liiton näyttelyissä, ja lisäksi liiton seuracupin voittaja. HATTUTEMPPU!

 

Vuoden toinen peruskurssi 24.10.-19.11.2011

Valokuvauksen peruskurssi järjestettiin valokuvakeskuksella. Kurssin pääkouluttajana toimi jälleen kerran Tatu Kosonen, apunaan Olli Räty, Tommi Joutjärvi, Harri Junnola ja Jarmo Mäntykangas. Oppilaita otettiin mukaan ennätysmäärä; ensimmäisellä tapaamiskerralla paikalla oli 25 uutta kuvaajaa. Ikävä kyllä sen enempää kurssille ei voitu ottaa, vaan osa jäi vielä odottelemaan seuraavaa kurssia, joka huhujen perusteella pidetään Ylämaalla helmikuussa 2012.

Henkilökuva miljöössä 21.-23.10.2011

Tuosan leirikeskuksessa järjestetylle kurssille osallistui 22 kuvaajaa, 12 mallia, kolme opettajaa, yksi meikkaaja ja kurssiemäntä. Kaikki meni täydellisesti, joten eipä suotta hehkuteta, vaan julkaistaan muutamat palautteet:

– Kallis kurssi, 27″ näyttö ja LightRoom 3 tuli tilattua… -Sami, kuvaaja.

– Ääää, haluan takaisin! -Johanna, malli.

– En ikinä ennen ole ollut näin hyvin organisoiduilla kursseilla! Ja itse kuvittelen (sinällään ehkä naivisti ) omaavani hiukan myös kokemuksen tynkää näistä asioista. Eipä nuo muutkaan pitkämatkalaiset moitteen sijaa toiminnastanne löytäneet.

Toivon Sinun välittävän nämä kiitokseni minun ja Jukka Kedon puolesta kaikille tapahtuman ”upseereille”, malleille ja kuvaajatovereille. Huipputyyppejä kaikki työpajaan osallistuneet.

Tästä lähtien me toivomme, ilkeästi kylläkin, työpajojenne jäävänkin aina hiukan osallistujien suhteen vajaaksi. Silloin täältä Joensuun suunnalta lähes aina olisi varmastikin tulijoita sinne.

Mainituista syistä arvostamme Jukan kanssa suunnattomasti sitä, kun näemme jonkun muun onnistuvan kaikessa sataprosenttisesti. Kiitos!

Matti Kuivalainen

 

Viides kuvausmatka Viipuriin 14.-16.10.2011

Viidennelle Viipuri-kuvausmatkalle osallistuivat Valentina, Sofia, Tatu, Jukka ja Olli. Nyt alkavat kaikki vuodenajat olla kasassa, kun saimme myös syksyn punakeltakirjavaa väriä talteen useita muistikortillisia ja filmirullallisia. Lisäjännitystä matkalle toi ensimmäisen yön majoituksen järjestyminen, mutta loistokas hotelli Viktoria täytti odotukset jälleen kerran. Vain stroganoff jouduttiin syömään hotelli Viipurissa, koska sen paremmaksi sitä ei vain kertakaikkiaan saa.

 

Valokuvakävelyllä 1.10.2011

Lokakuun ensimmäisenä lauantaina osallistuimme Lappeenrannassa järjestettyyn Photowalk-tapahtumaan. Nopeasti laskettuna mukana oli parikymmentä kameraseuralaista, tosin nuoriso keskittyi enemmän mallintehtäviin kuin kuvaamaan. Parituntinen retki alkoi Lappeenrannan kirkolta, jatkui Huokaustensillan ja Hyväntuulentien kautta satamaan, ja huipentui kahvitteluun Majurskassa. Olipa taas hauskaa kuvata yhdessä!

Lappeenrannan-osakilpailun voitti seuramme aktiivijäsen Seppo Toivari. Lämpimät onnittelut ja tsemppiä kansainväliseen loppukilpailuun!

Mainetta ja kunniaa 27.9.2011

Saimaan kameraseuran syyskuun tekniikkaillan aluksi juhlistettiin seuran mainiota kilpailumenestystä oikein kuohujuoman saattelemana: molemmissa liiton tämänvuotisissa näyttelyissä menestynein kameraseura ja vielä sen päälle valtakunnallisen seuracupin voitto. Paikalla oli suurin osa joukkueesta, sekä paljon muita – ainakin 30 lasillista taidettiin annostella Joutin henkselinpaukuttelun säestäessä toimitusta. 🙂

Maljojen jälkeen olikin aika panostaa tuleviin kisoihin eli paneutua makrokuvaukseen Ollin, Maritan ja Anna-Liisan opastamana.

 

3rd Carelia Salon -näyttelyn arvostelu 20.-24.9.2011

Saimaan kameraseura järjestää Fédération International de l’Art Photographiquen (FIAP:n) näyttelyn 3rd Carelia Salon joulukuussa 2011 osana Suomen kameraseurojen liiton kiertonäyttelyä 3rd Finland Digital Circuit. Kaikki viisi osanäyttelyä arvosteltiin samanaikaisesti, meidän tuomaristomme kokoontui tietenkin valokuvakeskukselle.

Tuomaristojen vaikeana tehtävänä oli valita noin 6500 teoksen joukosta se neljännes, joka pääsee mukaan näyttelyyn. Oman näyttelymme tuomariston muodostivat Sofia Virtanen (Kotka), Anu Kosonen (Ylämaa) ja Riina Karvonen EFIAP (Varkaus). Paransimme samalla viimevuotista ennätystämme hyväksynnissä: 3rd Carelia Salon hyväksyi yli 1500 teosta mukaan näyttelyyn.

Kiinalaisia vieraita 23.9.2011

Syyskuussa saimme hyvin arvovaltaisen vierailijaryhmän Kiinasta, Hainanin saarelta. Photographic Association of Hainanin ja Hainan Daily -mediakonsernin edustajat vierailivat valokuvakeskuksella Saimaan kameraseuran kutsumina. Kuvassa delegaation johtaja Wang Jun luovuttaa upean, Hainan-aiheisen kuvateoksen Tatulle.

Vieraat saivat vastalahjaksi kunniajäsenemme Tapani Räsäsen luontokuvakirjoja, joissa esitellään eteläkarjalaista luontoa. Koska vierailun päätarkoitus oli tutustuttaa vieraita kansainväliseen näyttelytoimintaan, lähti matkaan myös 2nd Finland International Digital Circuitin ja Saimaan Kameraseuran järjestämän SKsL:n vuosinäyttelyn 2009 kuvaluetteloita. Keskusteltavaa olisi riittänyt varmasti moneksi päiväksikin, mutta tiukka aikataulu pakotti vieraat jatkamaan matkaansa Saimaalle.

Eteläkarjalaisia Kuusamossa 9.-11.9.2011

Kuusamo Nature Photon valokuvauskilpailun tuloksissa vilahteli tuttuja nimiä. Anna-Liisa Pirhonen sijoittui kympin sakkiin sekä luovassa sarjassa että luomusarjassa. Ilkka Räsänen sijoittui kahdella kuvalla nuorten sarjassa, ja Jouni Suikkanen yhdellä kuvalla luomusarjassa.

Kuvassa tapahtuman taiteellinen johtaja Hannele Fors haastattelee Anna-Liisaa hyvän kuvan salaisuuksista.

Kaakkois-Suomen haastekilpailun tulokset 5.9.2011

Kävimme Kotkassa kuuntelemassa Kaakkois-Suomen haastekilpailun tuloksia. Paikalla oli myös Kymen Kamerat ry:n, Loviisan Kameraseura ry:n ja haminalaisen Ympyräkamerat ry:n edustajia.

Tulokset olivat mairittelevat. Voitimme. 🙂

Kaukomatkailussa saa aina varautua vauhtiin ja vaarallisiin tilanteisiin: haastekisan tulosten jälkeen Tommi Joutjärvi ylipuhuttiin Kymen Kameroiden oman kuukausikilpailun tuomariksi ex tempore.

Kesäleiri Joutsenossa 1.-5.8.2011

Joutsenon taidekesän valokuvauskurssi oli tänäkin vuonna myös Saimaan kameraseuran kesäleiri. Leirille osallistui 20 henkilöä, puolet meidän seurastamme. Viikon aikana ehdittiin kuvata taas vaikka mitä, yhteistehtävien myötä tosin pääpaino ainakin pari päivää oli kubistisissa valokuvissa.

Kouluttajina tänä vuonna olivat Vesa-Ville Saarinen, Tommi Kähärä ja Tatu Kosonen. Tommi Joutjärvi ja Mari Huttunen sen sijaan yrittivät piiloutua oppilaiden joukkoon, mutta eihän siitä taaskaan mitään tullut. Tommi ja Mari järjestivät leiriläisille mukavia muistoja Lappeenrannan-retkellä, samalla kun poikettiin myös pariskunnan näyttelyn avajaisissa valokuvakeskuksella.

 

Kesäretki Parikkalaan 3.7.2011

Saimaan Kameraseura teki retken Parikkalaan lähes 30 henkilön voimin. Seuramme kuljetuspäällikkö Simo Äikäs koetti parhaansa mukaan järjestää tarkoitukseen sopivan kulkupelin, mutta jouduimme tyytymään 7000 kilometriä ajettuun Volvon täysikokoiseen linja-autoon.

Matkalla nähtiin ja koettiin paljon: Kirmo Wilén esitteli kokoelmansa helmiä; Westonit, Strand, Sexton, puhumattakaan suomalaisista tähdistä – näitä ei vain väsy katselemaan! Lisäksi tutustuimme Valolla-gallerian kesän näyttelyyn Hainanin lohtunaisista. Kirjavalan kyläkeskuksessa pidimme pienemmän kuvaustauon, ja Siikalahdella vähän pidemmän. Paikalle tilattu ukkonen ja koulutetut tiirat pitivät huolen siitä, että filmit ja muistikortit täyttyivät. Veijo Rönkkösen patsaspuiston jälkeen matka huipennettiin (tietenkin) kerhopizzaan, jotka tällä kertaa nautittiin Simpeleen Teboililla.

 

Saunailta Hölmölässä 11.6.2011

Jarmo Mäntykangas kutsui Saimaan Kameraseuran valokuvausretkelle luokseen Hölmölään, Ruokolahdelle. Ohjelmassa oli erityisesti valokuvia ja valokuvauskeskusteluja, saunomista, uintia ja makkaranpaistoa. Kenellekään ei jäänyt epäselväksi ainakaan se, mistä Jarmo taikoo maailmalla menestyvät luontokuvansa!

Lämpimät kiitokset isännälle ja emännälle onnistuneesta valokuvauspäivästä ja hyvistä löylyistä! 🙂

 

Neljäs kuvausmatka Viipuriin 23.-24.4.2011

Neljäs Viipuri-projektimme kuvausmatka tehtiin tälläkin kertaa henkilöautoilla Vaalimaan rajanylityspaikan kautta. Olli ja Valentina hoitivat aamuvuoron, Tatu ilta- ja yövuoron. Nyt alkaa olla materiaalia jo kaikista vuodenajoista. Erityiskohteena tällä kertaa oli kevät. Hotelli Viipuri toimi yöpaikkana.

Kuukauden kuva -kilpailut palasivat 19.4. ja 17.5.2011

Kuukauden kuva -kilpailut ovat palanneet seuraamme. Kuvien tasokkuus ja runsas lukumäärä (20kpl) yllätti positiivisesti – näistä kisoistahan luovuttiin 2000-luvun alussa juuri siksi, kun kukaan ei tuonut kuvia, mutta nyt jouduttiin rajoittamaan, että vain yksi kuva per kuvaaja…

Itse kuvien katselutilaisuutta kehuttiin, koska seuralaisten kuvia ei pääse näkemään liian usein. Kuvien puinti yhdessä ja seuralaisten antama palaute kuvista oli myös kuvaajia kehittävää ja kannustavaa. Päätuomarina toimi toimittaja Paula Kiviluoma Karjala-lehdestä. Parhaista parhaimmaksi sadekuvaksi Paula valitsi Veijo Kanteleen lumisadekuvan kaupungin keskustasta. Monissa kilpailuissa hyviä kuvia esille tuoneelle Veijolle tämän voiton ja kolme GP-pistettä ilolla soikin.

Seuraava Kuukauden kuva -kilpailu päätettiin järjestää heti toukokuussa, ja sen kisan voittajaksi päätuomari Kirmo Wilén valitsi Sami Konton teoksen Kevättä rinnassa.

SKsL:n vuosinäyttelyssä menestynein seura 2.4.2011

Saimaan kameraseura on Suomen kameraseurojen liiton Vuosinäyttelyssä 2011 menestynein kameraseura. Voittoon siivitti 20 näyttelyyn hyväksyttyä teosta seitsemältä kuvaajalta sekä peräti neljä kunniakirjaa. Tämä oli seuralle historiallisen hyvä tulos ja seuran aktiivisten jäsenten voimannäyttö.

Kunniakirjan saaneet teokset olivat: Mari Huttunen: Uusi maailma, Tommi Joutjärvi: Ruoste 2, Tatu Kosonen: Siskonpeti ja Kari Smolander: Talvinen päivä. Muut läpipäässeet kuvaajat olivat Jarmo Mäntykangas, Kauko Keränen ja Lasse Kosonen.

Vuosinäyttelyn järjesti tänä vuonna Helsingin Kameraseura ry. Alustavan arvion mukaan näyttelyyn tarjottiin yli 1500 teosta, joista noin 10% hyväksyttiin näyttelyyn. Tuomareina toimivat Kamera-lehden päätoimittaja Asko Vivolin, valokuvaaja Curt Richter ja Markku Huhta SKsLSM, EFIAP.

Tatu joutui Saimaan Kameraseuran edustajana kantamaan kotiin isot läjät kunniakirjoja, mm. näyttelyssä menestyneimmän kameraseuran tittelin vuoksi. Henkilökohtaisen kunniakirjan lisäksi Tatu kutsuttiin kuitenkin eteen vielä aivan erityisen huomionosoituksen vuoksi: Suomen kameraseurojen liitto halusi kiittää entistä puheenjohtajaa liiton kultaisen ansiomerkin muodossa. Liiton toiminnanjohtaja Kari Tolonen kertoi harjoitelleensa merkin kiinnitystä koko yön, siksi laastari sormessa. Lisää kuvia Kaken kuvapankissa.

Muotokuvakurssi 18.-20.3.2011

Muotokuvausta opiskeltiin legendaarisen Jussi Aallon johdolla Hytin VPK:n talolla intensiivisenä viikonloppukurssina. Kurssille osallistui 20 oppilasta, ja osa suhtautui aiheeseen niin vakavasti, että yöpyi kurssipaikalla. Mahtavan kurssin jo muutenkin hienot puitteet (parhaimmillaan kolme studiosalama-, yksi pikkusalama- ja yksi luonnonvalostudiota jatkuvassa käytössä ja yksi kuvausryhmä sen lisäksi ihan pihalla) kruunasi Riitta Huttunen kurssiemäntänä. Kuten pääkouluttajakin totesi, kurssin olisi voinut venyttää viikon mittaiseksi jo pelkästään ruokien vuoksi! Kurssi kävi myös tutustumassa Esko Turkkilan yhtä legendaariseen Ihmisen kuvia -näyttelyyn valokuvakeskuksella.

 

Vuoden lehtikuva Vesa Laitiselle 16.3.2011

Vesa Laitinen on voittanut Vuoden lehtikuva -kilpailun Asta-myrskystä kertovalla kuvallaan. Kuva on kuvattu Sulkavalla ja julkaistu Helsingin Sanomissa. Vuoden lehtikuva -kilpailu on Suomen lehtikuvaajat ry:n vuotuinen päätapahtuma, ja siitä koottu näyttely on esillä Helsingissä, Bio Rexin seinään projisoituna 20.3. saakka. Kilpailuun tarjosi 118 kuvaajaa yhteensä 3310 kuvaa, ja tästä joukosta yksi oli siis ylitse muiden! Tuomariston muodostivat kuvatoimittaja Kate Edwards Englannista, kuvajournalismin linjan johtaja Søren Pagter Tanskasta ja freelancevalokuvaaja Eva Persson Helsingistä.

Seuramme halusi huomioida merkittävän kilpailuvoiton, ja niinpä Vesa Laitiselle haettiin Suomen kameraseurojen liiton järjestötoiminnan kultainen ansiomerkki. Veskuhan on paitsi ollut aina valmis luennoimaan, kouluttamaan tai muuten vaan osallistumaan oman seuramme toimintaan, myös vetänyt Lappeenrannan teekkareiden kamerakerhoa monia vuosia. Unohtaa ei voi myöskään miehen panosta SKsL:n vuosinäyttelyn 2006 järjestelyissä. Kilpailusihteeri Tommi Joutjärvi luovutti merkin ja kunniakirjan maaliskuun tekniikkaillassa.

 

Alueuutisissa 2.3.2011

Saimaan kameraseura järjesti Yleisradion toimittajille samoilta jalansijoilta kaksikin eri juttua. Ensin toimittajat kävivät ihmettelemässä aktiivisesti toimivaa seuraa Tommin ja Marin kuvatessa ja Tanjan toimiessa mallina, ja heti perään tarkkasilmäinen porukkamme havaitsi lumikinosten takana huuhkajan.

http://yle.fi/alueet/etela-karjala/2011/03/seurassa_syntyy_parempia_kuvia_2403854.html

 

 

Vieraita liitosta 15.2.2011

Helmikuun jäseniltaan saimme vieraan Varkaudesta asti, kun Suomen Kameraseurojen Liiton varapuheenjohtaja Riina Karvonen kävi esittäytymässä ja esittelemässä samalla kansainvälistä näyttely- ja kilpailutoimintaa. Paikalle oli saapunut kolmisenkymmentä seuramme jäsentä, joista kolmannes lähti vielä varsinaisen illan jälkeen piipahtamaan kerhopizzalla.

 

Alkeiskurssi 14.2.-5.3.2011

Valokuvauksen alkeiskurssi järjestettiin vaihteen vuoksi Ylämaalla, nuorisotalon ja kunnantalon tiloissa. Kurssin pääkouluttajina toimivat Olli Räty ja Tatu Kosonen, oppilaita hyväksyttiin mukaan 10. Suurin mielenkiinto tälläkin kurssilla osuu digitaalisiin järjestelmäkameroihin. Kurssin ensimmäinen yhteinen toimenpide oli (jälleen kerran) kääntää ne manuaaliasentoon.

 

Tekniikkaillat 25.1. ja 22.2.2011

Toimintamme kehittyy kehittymistään (hassu ilmaisu näin digiaikana). Jäsenillat saivat seurakseen tekniikkaillat. Ensimmäisen illan aiheena oli näytön kalibrointi ja valokuvien tulostus, ja ainakin se kävi selväksi, ettei seuran tulostin pidä pitkistä seisoma-ajoista, vaan jo parin kuukauden jälkeen on ajettava läpi erilaisia testejä lukematon määrä. Ilta jatkui lähes kymmeneen Tatu Kososen isännöimänä. Helmikuun tekniikkaillassa Tommi Joutjärvi ja Mari Huttunen esittelivät studiosalamavaloja ja opastivat valaisun perusteissa. Osallistujien määrä molemmissa illoissa ylitti odotukset, joten eivätköhän tekniikkaillat ole tulleet jäädäkseen. 🙂

 

Kolmas kuvausmatka Viipuriin 20.-22.1.2011

Kolmas Viipuri-projektimme kuvausmatka tehtiin henkilöautoilla Vaalimaan rajanylityspaikan kautta. Matkaan lähdettiin torstaiaamuna, ja heti ensimmäiseksi tankattiin alkoholitonta bensaa Lukoilin asemalta. Perille saavuttiin sopivasti lounasaikaan. Erityiskohteena tällä kertaa oli Alvar Aallon kirjasto, ja lisäksi tutustuttiin Karuselli-kauppakeskukseen. Hotelleista Druzhba ja Viipuri toimivat yöpaikkoina.