Mennyttä toimintaa 2012

Pikkujoulut 18.12.2012

Sääntömääräiset pikkujoulut vietettiin kodikkaissa olosuhteissa Lemillä, Vainikkalan seudun erästäjien hirvimajalla. Seuramme juhlaemäntä Riitta Huttunen ylitti taas kerran odotukset tarjoiluiden osalta; puurot, sopat, glögit, tortut yms. herkut olivat taatusti paikallesaapumisen arvoisia. Tämän allekirjoittavat kaikki 22 juhlavierasta!

Ruokailun jälkeen oli vuorossa vuosikilpailun tulosten tarkastelu. Poikkeuksena aiempiin vuosiin Vuoden kuvaaja palkitaan kuitenkin vasta tulevassa Tanssivat kamerat -tapahtumassa tammikuussa. Nimi kuitenkin saatiin selville, ja Joutti tietää nyt tuon palkinnon saavansa, toista kertaa putkeen. Onnittelut! Uusi perinne on syntymässä, tuota, kiitoslaulusta (ylin kuva)… 😉

Saimaan kameraseura häämatkalla 6.-7.12.2012

Saimaan kameraseuran hallituksen aktiivijäsenet tekivät itsenäisyyspäivänä uroteon ja matkustivat Tallinnaan postittamaan Lappeenranta 2012 -näyttelyn ulkomaanpaketit. Näin säästettiin vähän rahaa. Matka oli samalla Joutjärven pariskunnan yksivuotishäämatka, ja tietysti myös kuvausmatka kaikille osanottajille. Tutustuimme mm. Tallinnan valokuvausmuseoon ja joulumarkkinoihin. Ruokaakin saatiin.

Nuorten katukuvausretki Jyväskylään 1.12.2012

Kuusi Saimaan Kameraseuran nuorta matkasi Jyväskylään joulukuun ensimmäisenä päivänä kokeilemaan katukuvausta. Monille tuntematon ympäristö toi mielenkiintoa, rohkeutta ja uusia näkökulmia kuvaamiseen. Ihmisiäkin – siis kuvauskohteita – tuntui olevan paljon enemmän kuin Lappeenrannassa. Kylmästä ja tuulisesta säästä huolimatta nuoret nauttivat retkestä ja päivästä jäi todella positiivinen kuva.

“Oli kiva päivä. Katukuvausta oli kiva kokeilla ympäristössä, missä joka toinen vastaantulija ei ole puolituttu ja se tavallaan helpotti ihmisten kuvaamista. Minusta tuntuu että täällä kotikulmilla paikkoja ei myöskään katso samalla tavalla verrattuna siihen kuin turistina ollessa toisessa (vieraassa) kaupungissa. Herkullista ruokaa, hyvää samanhenkistä seuraa ja uusia kokemuksia ja kuvia. Onneksi lähdin mukaan!”

 

Syyskokous 20.11.2012

Marraskuun jäsenilta oli samalla seuramme sääntömääräinen syyskokous. Kokouksen aluksi käsiteltiin myös kevätkokouksen asioita, koska se oli jäänyt pitämättä.

Hallitus koki taas muutoksia: pitkäaikaiselle puheenjohtajalle Tatu Kososelle löydettiin vihdoinkin seuraajaksi Jukka Kosonen (ei sukua); tosin ennen sitä piti käydä tiukka 7-7 -äänestys Tommi Joutjärven kanssa (toisin sanoen: arpa ratkaisi). Harri Junnola ilmoitti jäävänsä pois hallituksesta, ja niinpä jaossa olikin yhtäkkiä neljä paikkaa, kun uusi pj. ei ollutkaan alunperin erovuorossa.

Uusina jäseninä hallitukseen valittiin peräti henkilöä: Sami Auvinen, Laura Marttinen ja Jarmo Mäntykangas; erovuoroisista jäsenistä Tommi Joutjärvi (itseoikeutetusti) otti myös jatkon hallituskaudelleen. Varajäseniksi valittiin Kirsi Kenakkala ja Simo Äikäs, mutta kukapa tietää, mitä kokouksessa hyväksytty sääntömuutos heidän osaltaan tarkoittaa ensi vuonna… 😉

Toimintasuunnitelman kanssa jatkettiin viime vuoden perinnettä. Koko 21-henkinen syyskokousporukka mietti oikein ajan kanssa, että mitä kaikkea ensi vuonna halutaan tehdä. Kokouksen sihteerinä toimineella Tommi Joutjärvellä olikin kova työ kerätä nämä kaikki ideat uudellen painokelpoiseen muotoon.

Lappeenranta 2012 – 1st International Exhibition of Photography 31.10.

Saimaan kameraseura järjestää Fédération International de l’Art Photographiquen (FIAP:n) näyttelyn 1st Lappeenranta International Exhibition of Photography marraskuussa 2012. Suomen kv-kisojen joukossa poikkeuksellisesti tässä näyttelyssä on myös vedossarja.

Näyttelyn avajaisia vietettiin valokuvakeskuksella 31.10. normaalien juhlallisuuksien mukaisesti, ja samalla julkaistiin 64-sivuinen näyttelyluettelo. Näyttely on esillä 24.11. saakka valokuvakeskuksen normaalin aukioloajan puitteissa: ti-pe 11-18, la 11-15, su-ma suljettu.

Photowalk 2012

Lokakuun toisena lauantaina osallistuimme Lappeenrannassa järjestettyyn Photowalk-tapahtumaan. Noin parituntinen retki alkoi Halkosaaresta ja huipentui kahvitteluun Majurskassa. Olipa taas hauskaa kuvata yhdessä!

Photowalk © Kari Weijo
Photowalk © Kari Weijo

Liittokokous ja teemanäyttelyn avajaiset Hyvinkäällä 6.-7.10.

Edustajamme osallistuivat Suomen kameraseurojen liiton teemanäyttelyn avajaisiin, joita vietettiin Hyvinkään kaupungintalolla lauantaina 6.10. Ohjelmaan kuului totuttuun tyyliin mm. puheita ja palkintojen jakoa. Tommi, Tatu ja Jetro saivat kunniakirjat, mutta se mikä oli uutisoitavaa, niin meidän seuramme ei ollut tällä kertaa näyttelyssä menestynein kameraseura, vaan se titteli lähti Turkuun. Onnittelut heille. 🙂

Liiton sääntömääräinen syyskokous pidettiin samoin Hyvinkäällä. Kokous sujui sopuisasti, tosin ikävä kyllä seuramme ehdotus Jukan nostamisesta liittohallitukseen ei toteutunut.Syyskokouksessa palkittiin Vuoden kameraseura 2012, joka titteli puolestaan osui yhdelle ystävyysseuroistamme eli Rauman kameraseuralle aivan oikeutetusti.

Ylemmissä kuvissa tunnelmia avajaisista, alla Rauman Kameraseuran pj. Marko Seppälä pokkaa palkinnon liiton puheenjohtajalta Reino Havumäeltä

4th Carelia Salon -näyttelyn arvostelu 30.9.2012

Saimaan kameraseura järjestää Fédération International de l’Art Photographiquen (FIAP:n) näyttelyn 4th Carelia Salon joulukuussa 2012 osana Suomen kameraseurojen liiton kiertonäyttelyä 4th Finland Digital Circuit. Kaikki viisi osanäyttelyä arvosteltiin samanaikaisesti, meidän tuomaristomme kokoontui tietenkin valokuvakeskukselle.

Tuomaristojen vaikeana tehtävänä oli valita noin 6500 teoksen joukosta se neljännes, joka pääsee mukaan näyttelyyn. Oman näyttelymme tuomariston muodostivat Mari Joutjärvi AFIAP (Lappeenranta), Mikko Joona (Sastamala) ja varatuomarin pallilta hälytettynä nuorisopäällikkömme Hannu Rissanen (myös Lappeenranta). Tänä vuonna huomattavaa on tuomaristomme ikärakenne: kaikki tuomarit olivat alle 30-vuotiaita, ja Hannu taitaa jäädä vielä alle 20 ikävuodenkin. 🙂

Tänäkin vuonna Carelia Salon hyväksyi yli 1500 teosta mukaan näyttelyyn.

Tuomaristo (Hannu, Mari ja Mikko) jakamassa palkintoja.

1st Lappeenranta International Exhibition of Photography -näyttelyn arvostelu 15.9.2012

Saimaan kameraseura järjestää Fédération International de l’Art Photographiquen (FIAP:n) näyttelyn 1st Lappeenranta International Exhibition of Photography marraskuussa 2012. Suomen kv-kisojen joukossa poikkeuksellisesti tässä näyttelyssä on myös vedossarja. Tuomaristojen vaikeana tehtävänä oli valita noin 650 vedoksen ja 750 digikuvan joukosta se murto-osa, joka pääsee mukaan näyttelyyn.

Vedossarjan tuomareina toimivat vas. oman seuramme Reino Pelkonen EFIAP Imatralta, Olli Jaakkola AFIAP Tampereelta ja Raimo Paukku AFIAP Valkeakoskelta.
Digisarjan tuomarit olivat vas. oman seuramme Tapani Räsänen EFIAP Joutsenosta, Jussi Helimäki EFIAP/b Espoosta ja Arto Korhonen Raisiosta.
Näyttelypäällikkö koordinoi kovasti. Vai koodaa? Tämä ei selvinnyt tuomaristolle. :)

Saimaan Kameraseuran Vuosinäyttely 2012

Saimaan Kameraseuran perinteinen vuosinäyttely järjestetään tänä vuonna Imatralla, Kulttuuritalo Virrassa (Imatran Kulttuurikeskuksessa). Näyttelyssä on esillä 85 teosta 22:lta eri kuvaajalta. Näyttelyn on siten kattava läpileikkaus eteläkarjalaisesta valokuvasta vuonna 2012.

Näyttelyn avajaisia vietettiin 4.9.2012 reilun kymmenhenkisen seurueen kera. Päästiin myös paikallislehtien palstoille.

Näyttely on avoinna 27.9.2012 asti talon normaalin aukiolon mukaisesti: ma-to klo 10-19, pe 10-16, la-su suljettu.

Kuva Kirsi Kenakkala

Sataman Valot 1.9.

Kokoonnuttiin katselemaan ja viettämään aikaa Sataman Valot -tapahtuman yhteydessä Lappeenrannan satamassa 1.9. Tapahtumaan osallistui kymmenkunta kerholaista huolimatta erittäin kylmästä säästä.

Sataman Valot 1.9.
Kuva Kirsi Kenakkala

Suomen Kameraseurojen Liiton perinteinen kesäkurssi 30.7. – 3.8.2012

Kurssi järjestettiin ensimmäistä kertaa Joutsenossa. Kurssi on osa Joutsenon Taidekesää, ja tänä vuonna sille osallistui 19 henkilöä eri puolilta Suomea.

Kouluttajina oli Saimaan kameraseurasta tuttuja nimiä, mm.  Yleisradion entinen kuvaaja, nykyinsen eläkeläisen Veijo Kanteleen esitys kuvailmaisusta,  Saimaan Kameraseuran tehopariskunta Mari ja Tommi Joutjärvien esitelmä studiotyöskentelystä mallien kanssa, Tommi Kähärän digitaalisen työnkulun etenemisen luento, Saimaan Kameraseuran kilpailusihteerin Marita Räsäsen esitelmä makrokuvauksesta, strobismia eli valaisua pikkusalamoilla Ville Tulkin johdolla. Viimeisen päivän pääanti liittyi digitaalisten mustavalkokuvien tuottamiseen ja esinevalaisuun (Tatu Kosonen).

Lisäksi kurssilla oli perusopetusta kuvankäsittelystä ja kuvaus-  ja tulostustyöpajoja ja  erilaisia pientyöryhmiä työskentelemässä mallien kanssa. Sekä Kaakkois-Suomen Valokuvakeskuksen elokuun-näyttelyiden avajaiset Lappeenrannassa, ja lähes kaikki osallistuivat myös sinne. Avajaiset olivatkin normaalia juhlavammat, kun hiljattain eläköitynyt kaupunginjohtaja Seppo Miettinen piti avajaispuheen, suuren gallerian taiteilija Stanislav Beljajevski lensi avajaisiin suoraan Miamista, ja tarjoilupöytäkin oli kuohujuomineen normaalia juhlavampi. Voidaan hyvin väittää myös, että paikalla oli Lappeenrannan kulttuuriväen koko kerma.

Linkki Suomen Kameraseurojen liiton sivuille tästä.

Suomen Kameraseurojen Liiton perinteinen kesäkurssi
Kuva Tommi Joutjärvi

Hannu Rissasen Blippaus esillä televisiossa

Hannu Rissanen on koonnut esikoisnäyttelynsä 366. Hannun näyttely poiki blippaus-harrastusta esittelevän haastattelun televisioon, tarkemmin ottaen Kaakkois-Suomen alueuutisiin 6.7. Katso uutiset Yleisradion Areena-palvelusta (esillä 5.8. asti):

Nimensä mukaisesti näyttely koostuu 366 valokuvasta, joista kukin on otettu yhtenä päivänä vuoden aikana, noudattaen Internetissä toimivan Blipfoto-yhteisön periaatteita. Ideana blippauksessa on ottaa joka päivä yksi kuva, joka jaetaan palvelun muille käyttäjille. Kyseessä on siis eräänlainen päivän kuva -projekti tai valokuvapäiväkirja. Yhteisön tyypillisimmillä käyttäjillä blippaus yhdistyy kiinteästi muihin sosiaalisen median päivityksiin, kuten Facebook tai Twitter. Hannu Rissanen on Saimaan Kameraseuran hallituksen jäsen, ja seuran nuorisopäällikkö.

Linkki Suomen Kameraseurojen Liiton sivuille tästä

Blippauksestä täältä lisätietoja.

Kevätretki Suomenniemelle 16.6.2012

Kameraseuran kevätretki järjestettiin Suomenniemelle, seuralaisen perheen kesämökille. Luonnon helmassa savusaunottiin, uitiin ja nautittiin maittavasta kestityksestä.

 

Kevään peruskurssi 3.5.-7.6.2012

Valokuvauksen peruskurssi järjestetään tällä kertaa Kaakkois-Suomen Valokuvakeskuksen tiloissa ja mukana on yhteensä 19 innokasta uutta kameraseuralaista ja mahtuu mukaan muutama kurssin santsaajakin. Kouluttajina kurssilla on tähän mennessä toiminut Tommi ja Mari Joutjärvi, Kake, Sami A., Eija ja Harri. Kurssi päättyy 7.6. toiseen työpajapäivään. Sen verran ihmisiä jäi kurssin ulkopuolelle, että marraskuun kurssi taitaa olla jo yli puolillaan tulijoita.

Vappu- pique nique 1.5.

Tiistaina 1.5. oli vappupäivä, ja puolet lappeenrantalaisista suuntasi linnoitukseen. Saimaan kameraseuran porukka päätti seurata esimerkkiä pienessä sillis/picnic -hengessä. Kuvaus toki oli taaskin pääosassa, mutta samalla saimme nauttia hyvästä seurasta. Ensi vuodeksi sama retki päätettiin järjestää uudelleen, mutta sitä ennen teetetään seuralle oma lippu. 😉

Pien-Saimaan suojelun hyväntekeväisyysgaala 24.4.

Saimaan Kameraseura osallistui vaihteeksi hyväntekeväisyyteen, kun lähetimme kolme kuvaajaa (Anu, Harri ja Eija) Pien-Saimaan suojeluyhdistys ry:n hyväntekeväisyysgaalaan Lappeenrannan Kasinolle. Gaalan esiintyjät olivat maan huippua: Päiviö Pyysalo juontajana, juhlapuhe Laila Hirvisaari, Arvi Lind, Petteri Summanen, musiikkiesityksiä mm. Pave Maijanen, Hanna Pakarinen ja Sari Kaasinen…

Kameraseuran osuus oli tilaisuuden taltiointi.

Jäsenilta 17.4.2012

Huhtikuun jäsenillassa sukellettiin pinnan alle. Oppaanamme oli sukeltaja / valokuvaaja Miko Saareila. Mikko on voittanut Sukeltajaliiton järjestämissä SM kisoissa 6 kultaa, 3 hopeaa, 3 pronssia ja PM kisoissa yhden kullan.

 

Mikko Saareila

Ohessa linkki sukeltajaliiton sivuille, josta pääsee kurkkaamaan Mikon kisatarinaa ja pinnan alle.
http://www.sukeltaja.fi/files/pdf/4144/eilat2009.pdf

© Mikko Saareila

Suomen Kameraseurojen Liiton 80-vuotisjuhlat Helsingissä 14.4.2012

SKsL:n 80-vuotispäiviä vietettiin Helsingissä, ensin Kamera-galleriassa ja sitten Kappelin kellari -ravintolassa 14.4.2012. Meidän seuramme antoi liitolle lahjaksi Erkki Niemelän pokaalin, joka on jatkossa tarkoitettu Vuoden nuoren kuvaajan kiertopalkinnoksi. Muistamme, että 10 vuotta sitten Kameraseura ry (Helsinki) lahjoitti Vuoden kuvaajan kiertopalkinnoksi Matti A. Pitkäsen pokaalin, ja tämä on siis nyt sille rinnakkainen palkinto. Puheenjohtajamme Tatu Kosonen luovutti pokaalin SKsL:n puheenjohtaja Reino Havumäelle.

Juhlissa luovutettiin Suomen kameraseurojen liiton mitali Joutsenon opistolle. Mitalin pokkasi meille kaikille tuttu Joutsenon taidekesän kurssisihteeri Leena-Marja Virtanen. Mitali luovutettiin kiitokseksi toistakymmentä vuotta kestäneestä yhteistyöstä Joutsenon taidekesän valokuvauskurssin osalta.

Juhlat alkoivat liiton suurmestari- ja eminenssikuvaajien yhteisnäyttelyllä Kamera-galleriassa. Kappelin kellarissa pönötettiin huomionosoitukset ja syntymäpäivälahjat, ja tietenkin syötiin hyvin. Etelä-Karjalan hienon näkyvyyden säesti Mikko Pettinen -kvartetti.

Vuosinäyttelyn avajaiset Kouvolassa 31.3.2012

Liiton vuosinäyttelyn avajaisissa, Kouvolan Kuusankoskitalon upeassa galleriassa, nähtiin harvinaisen kovatasoinen vuosinäyttely. Kymmenen seuramme jäsentä saapui paikan päälle juhlistamaan menestyneimmän kameraseuran titteliä. Menestykseen meidät siivitti mm. Mari Joutjärven valinta vuoden nuoreksi kuvaajaksi, Tommi Joutjärven ja Veijo Kanteleen kunniakirjat, peräti kuusi Kake Keräsen näyttelyyn hyväksyttyä kuvaa ja koko seuran aktiivinen osallistuminen ja laajarintainen menestys. Näyttelyn jälkeen matka jatkui juhlaillalliselle Kouvolan Vaakunan ravintolaan.

Osa Saimaan kameraseuran menestyksen juhlijoista ryhmäkuvassa avajaisten päätteeksi.

Veijo Kantelen "Paluu" keräsi ihastelevia katseita.
Mari Joutjärvi tuulettaa Vuoden nuori kuvaaja -arvonimeään.

Kuva & Kamera -messut 4.3.2012

Kuusihenkinen iskuryhmämme osallistui Kuva&Kamera -messuille Helsinkiin. Päätarkoitus oli osallistua 4th Finland International Digital Circuit -kiertonäyttelyn aloituspalaveriin, mutta vuokraminibussin innostamina roudasimme samalla myös Kaakkois-Suomen Valokuvakeskuksen maaliskuun näyttelyn Espoosta Lappeenrantaan. Ja kyllähän sieltä messuilta tarttui matkaan myös muutakin kuin muistoja.

Jäsenilta 21.2.2012

Anu Kososen uuttera työ Saimaan Kameraseuran ja Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen hyväksi on tuskin jäänyt keltään kameraseuralaiselta huomaamatta. Anu toimi hallituksen jäsenenä neljä vuotta 2008-2011, ja tehtävät olivat ”hieman” laajemmat kuin titteleiden mukaiset sihteeri ja taloudenhoitaja… Aktiivinen toiminta valokuvakeskuksen puolella on perinteisesti laskettu tehdyksi myös kameraseuran hyväksi, koska pienellä paikkakunnalla tämä tärkein yhteistyökumppanimme on meille elintärkeä. Ja Anuhan on sielläkin pyöritellyt papereita toiminnanjohtajana (ja samalla pitänyt hallituksen äijät kurissa) vuodesta 2007 lähtien. Joka tapauksessa – Anulle jo aikaisemmin tänä vuonna myönnetty hopeinen ansiomerkki päästiin vihdoin ojentamaan hänelle jäsenillan aluksi.


Mari Joutjärvi asettaa hopeisen ansiomerkin Anu Kososen rintapieleen.

Helmikuun jäsenillan esitelmöivänä vieraana oli biologi ja valokuvaaja, Arto Hämäläinen. Arton mielenkiintoisten tarinoiden ja upeiden paikallismaisema- ja ilmakuvien parissa olisi mielellään viettänyt pidemmänkin tovin. Kuvassa Arto vasemmalla ja seuran nuorisovastaava, abiturientti Hannu Rissanen oikealla.

Ilta päättyi kilpailusihteeri Marita Räsäsen vetämään kuukauden kuva -kilpailuun, jonka aiheena oli talven valo. Kuvakilpailun tuomariksi päätyi emerituskuvaajamme Reino Pelkonen (EFIAP) Imatralta, joka ystävällisesti antoi palautetta kaikista kilpailuun lähetetyistä kuvista. Kuvakilpailun voittoon ylsi Kari Weijon kuva Lappeenrannan linnoituksen jääkirkosta. Kuvassa yllä Kari seisoen kiittää tuomaria hyvästä valinnasta.
Kari Weijon upeasti sommiteltu näkemys talven valosta.

 

Kuudes kuvausmatka Viipuriin 11.-12.2.2012

Kuudennelle Viipuri-kuvausmatkalle osallistuivat Hannu, Ilkka ja Tatu. Jo tutuiksi käyneet kuvausreitit ja ruokapaikat vierailtiin sopivan leppoisaan tahtiin, mutta nyt uutena kohteena saatiin mukaan upea Monreposin puisto. Aurinkoinen keli oli houkutellut paikalle paljon muitakin, ja niinpä kuvaussaaliskin kasvoi normaalia suuremmaksi. Myös Ooppera-yökerhon mukavaan fiilikseen ehdittiin tutustua.

Peruskurssi Ylämaalla 6.2.-10.3.2012

Valokuvauksen perinteinen peruskurssi järjestettiin Ylämaalla, nuorisotalon ja entisen kunnantalon tiloissa Tatu Kososen ja Olli Rädyn vetämänä. Oppilaita oli taas mukana ennätysmäärä; 25 henkilöä väliltä Muurikkala-Lemi ja Luumäki-Joutseno! Suurin mielenkiinto tälläkin kurssilla osuu digitaalisiin järjestelmäkameroihin ja kuvankäsittelyn perusteisiin. Kurssin ensimmäinen yhteinen toimenpide oli (jälleen kerran) kääntää ne manuaaliasentoon.

Kamerat tanssivat Sambaa 3.2.2012

Saimaan Kameraseura ja Saimaan Seuratanssijat järjestivät juhlavan gaalan Patrian yökerhossa. Ohjelmaan kuului pienten pönötysten (kuten puheiden ja palkitsemisten lisäksi) mm. tanssimusiikkia Lappeenranta Big Bandin ja Joaquín Hernándezin tahdissa, pieniä ohjelmanumeroita ja vanhojen kameroiden näyttely. Hyvin ilahduttavaa oli huomata se, kuinka laajalla rintamalla meidän seuramme jäsenistö tapahtumaan osallistui – osa järjestäjinä, mutta osa myös juhlavieraina. 🙂 Eiköhän oteta ensi vuonna uusiksi?

Vauhdikkaan illan menosta löytyy pari pätkää Youtubestakin: http://www.youtube.com/watch?v=20p-0tfTicQ

Toiko Pukki kameran 16.1.2012

Järjestimme parituntisen teemaillan uusille kameranomistajille. Ensin Tatu luennoi tunnin verran perusasioita valokuvien ottamisesta, virheiden välttämisestä ja sommittelusta, ja toinen tunti käytettiin siihen, että tehotiimimme Hannu, Harri, Jarmo, Jukka, Kake, Marita ja Päivi jalkautuivat neuvomaan yleisöä heidän erilaisissa kamerankäyttöongelmissaan.

Ilta oli huikea menestys: siihen osallistui (omien jäsentemme lisäksi) lähes 40 henkilöä eri puolilta Etelä-Karjalaa! Suurin osa oli vieläpä ensimmäistä kertaa koko valokuvakeskuksessa. Voi siis olla, että tämä kannattaa ottaa jatkossa uusiksi vaikka joka vuosi…

Filmijäärät 10.1.2012

Analogiseen valokuvaukseen hurahtaneet jäsenemme kokoontuivat valokuvakeskukselle tammikuisena tiistai-iltana miettimään filmivalokuvauksen tulevaisuutta seurassamme. Pimiötekniikan kehittäminen, vanhojen tyylisuuntien tutkiminen ja matkiminen, sekä jopa oma näyttely vilahtivat keskusteluissa parituntiseksi venähtäneen illan aikana. Samalla tutustuttiin paikalletuotuihin manuaalikameroihin. Tuumasta toimeen – Filmijäärät päätti yhteisestä säännöllisestä toiminnasta, joka tosin siirrettiin Lauritsala-talon pimiölle heti helmikuusta lähtien.

Lopputulos oli selvä: Tällaiselle ryhmälle on tarvetta seurassamme – olihan jo avauksessakin mukana seitsemän henkilöä. Tulevilla kerroilla käytiin läpi pimiötekniikan perusteita zone-järjestelmään asti ja mukaan tarttui taas uusia henkilöitä.

Mielenkiintoisinta on kuitenkin havaita, että Saimaan Kameraseuralla on nyt säännöllistä toimintaa jo kuusi kertaa kuukaudessa, siis useammin kuin kerran viikossa! Nuorisojaosto kokoontuu kahdesti kuussa, jäsen- ja tekniikkaillat pidetään molemmat kerran, ja nyt filmijäärät täyttävät tyhjän aukon kuun toisen tiistain kohdalla. Kuudenneksi tapaamiseksi lasketaan valokuvakeskuksen näyttelyiden avajaiset kuun ensimmäisenä keskiviikkona, koska myös siellähän me toisemme aina näemme. 🙂

Valaisukurssi 6.-7.1.2012

Loppiaisviikonlopuksi saimme koulutuskalenteriimme todellisen herkkupalan, kun mainoskuvaaja Marko Rantanen saapui jälleen kerran opastamaan meitä valaisuasioissa. Miestä suosittelemme kurssittajaksi muillekin seuroille.

Kurssille osallistui 16 oppilasta. Kuvaamaan ei juurikaan ehditty, vaan opetus oli tällä kertaa demotyyppistä. Marko näytti kuviaan, kertoi miten ne on valaistu, ja välillä rakensi erilaisia valoja milloin mihinkin tarkoitukseen. Mielenkiintoista ja rakentavaa keskustelua käytiin läpi koko kurssin, eli mistään luennosta ei kuitenkaan ollut kysymys, vaan vuorovaikutteisesta intensiivityöpajasta.

Ruokaakin saatiin. Oli Anun vuoro toimia kokkina.