Kilpailutulokset 2011

Tasokkaassa GP3-kisassa nähtiin uudet menestyjät
Päivi Eskola voitti Kymen Kameroiden vuosikilpailun
FIAP-kultamitali Tatu Kososelle
Rimpulakameran vastaisku
Kuvamme Qatarissa
Kansainvälinen syksy 2011
GP2-kisoissa kuvattiin kotiseutua
Mitalisadetta Finland Circuitissa!
Saimaan Kameraseura Seuracupin voittoon!
Saimaan Kameraseura Liiton tunnelmallisin!
Nature Photo 2011
Jarmo Mäntykangas AFIAP-hakijoiden joukkoon
Kaakkois-Suomen Haastekilpailu 2011 Kotkassa
Kesä 2011
Serbian Rock ja Arkkitehtuurinäyttely 2011
Bulgaria 2011
Saksan Kansainvälinen Cup 2011
Espanjan työkuvakilpailu
Intian Grand Digital Circuit
Norjan ja Kroatian kuvanäyttelyt
Liiton Nuorikamerakilpailusta menestystä
Toukokuun kuva teemalla Kevät
Ilon päivä – 20. Trierenberg ja The Golden Spurs
Pisteet kotiin Serbiasta
Lappeenrannan miehet Argentiinan näyttelyssä
Huhtikuun kuva teemalla Sade
Ranskan La Gacilly
Bristol Salon
Italian kiertuenäyttely
Amerikan Tropical Image -kuvanmuokkausnäyttely
GP1 – Tunnelma
Serbian muotokuvanäyttely 2011
Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttely 2011

Tuloksia

Seuran kuvakilpailujen kokonaispistetilanne vuonna 2011 (pdf 200kt)

Tasokkaassa GP3-kisassa nähtiin uudet menestyjät

Vuoden viimeiseen ja ratkaisevaan GP3-kilpailuun seuralaiset osallistuivat kiitettävän aktiivisesti. Vedossarjaan lähetettiin 49 erillistä kuvaa ja 3 kuvasarjaa ja digi-sarjaan huimat 106 erillistä kuvateosta sekä yksi sarja. Kilpailun tuomareina toimi Laajasalon Valokuvaajista koostunut raati puheenjohtaja, Pirkko Heiniön, johdolla. Laajasalon raati teki mittavan ja upean työn palautetta ja arviointia tehdessään. Katso laajasalon laatima arvioinnin kooste.

GP3 on Saimaan Kameraseuran aiheeltaan vapaa vuosikilpailu, joka päättää seuran sisäisen Vuoden kuvaajakilpasarjan. GP3:n jakautuu digikuvien ja vedosten sarjaan. Koska osakilpailun taso oli niin kova, käytimme koko joulukuun jäsenillan kuvien katsomiseen. Linkin digisarjan kuviin saa pyytämällä kilpailusihteeriltä.

Digikuvien sarjassa kaikki osallistuneet saivat yhden pisteen ja sijoituksista pisteitä jaettiin seuraavasti:

 1. Katse – Mika Pulkkinen 15p
 2. Kevätsoidin – Anna-Liisa Pirhonen 12p
 3. Haarahaukka – Mika Pulkkinen 1p
 4. Usvalaituri – Veijo Kantele 8p
 5. Delicious but deadly – Marita Räsänen 6p
  Meidän perhe – Tommi Joutjärvi 6p
 6. Kaunokainen ja hapsiainen – Marita Räsänen 1p
 7. Äiti – Tatu Kosonen 4p
 8. Pisara – Kari Veijo 3p
  Saunaan – Tatu Kosonen 1p

Vedossarjassa kaikki osallistuneet saivat yhden pisteen ja sijoituksista pisteitä jaettiin seuraavasti:

 1. Rannan autius – Veijo Kantele 15p
 2. Jano – Anna-Liisa Pirhonen 12p
 3. Remnants of the Saw Mill – Marita Räsänen 10p
 4. Ilta Saimaalla -Valssi – Kake Keränen 8p
 5. Punainen lanka 1-3 – Tommi Joutjärvi 6p
  Sisarukset – Anna-Liisa Pirhonen 1p
 6. Suuri Pettymys – Tatu Kosonen 5p
 7. Paniikkia ilmassa – Anna-Liisa Pirhonen 1p
 8. Syksy – Sami Kontto 3p
  Vuoksi – Jarmo Mäntykangas 3p

Yhteenlasketut pisteet ovat nähtävillä tulossivulla GP3-sarakkeessa.

Veijo Kanteleen ja Mika Pulkkisen sarjavoitot ja muut pistesijat eivät taanneet koko GP3-kilpailun pistevoittoa, vaan Anna-Liisa Pirhosen tasavahva, hieno menestys molemmissa sarjoissa lukuisilla kuvilla vei Anna-Liisan tämän osakilpailun pistevoittoon. Vaikka Tommi Joutjärvi jätettiin GP3:ssa jäännöspisteille, aikaisemmat pisteet riittivät Saimaan Kameraseuran Vuoden valokuvaajan titteliin. Tatu Kososen lehdistötiedote vei Tommin, jopa Etelä-Karjalan Radioon. Tällä erää tuomaristoon vetoaviksi voittokuviksi kiilasivat herkät ja sävykkäät kuvat. Tuomariston lempiaiheita olivat perheet ja luonto. Kaikkein hienointa on se, että GP3 kisan voittajat pokkasivat molemmat oman vuoden ensimmäisen 1-sijan tämän vuoden viimeisessä tasokkaassa osakilpailussa ja jännitys säilyi loppuun saakka. Lämpimät onnittelut kaikille pisteitä keränneille. Nyt viimeistään on käynyt niin, että seuran sisäisen kilpailun taso on kovempi kuin FIAP-järjestön kansainvälisen näyttelyn keskimäärin.

GP-3 osakilpailun voittajat:Mika Pulkkinen, Katse
Mika Pulkkisen teos Katse, kuvatiedostosarjan voittoVeijo Kantele, Rannan autius
Veijo Kantelen teos Rannan Autius, vedossarjan voitto

Päivi Eskolalle voitto Kymen Kameroiden vuosikilpailussa

Muutama seuramme jäsenistä osallistui yhteislähetyksellä avoimeen Kymen Kameroiden vuosikilpailuun, jonka tarkoituksena oli kerätä valokuvanäyttely Kotkan pääkirjastoon. Tuloksena upeasti Päivi Eskolan vedossarjan voitto ja Sami Konton neljäs sija samassa sarjassa! Onnittelut voittajille ja kiitokset Kykalle hienosti järjestetystä kilpailusta ja Marita Räsäselle seuramme kuvapaketin koostamisesta!

Lainaus Kymen Kameroiden sivulta, josta löytyy runsaasti kuvia kilpailun parhaiten pärjänneistä kuvista: Suurin osa osallistujista kuului Kymen Kameroihin, mutta kuvia tuli myös Loviisan kameraseurasta, Saimaan kameraseurasta sekä Ympyräkameroilta Haminasta. Muutama seuroihin kuulumatonkin kuvaaja osallistui kilpailuun. Kaiken kaikkiaan osallistujamäärä oli paljon suurempi kuin parina edellisenä vuonna. Vedoksia oli 123 kpl 33 kuvaajalta. Kuvasarjoja 75 kpl 24 kuvaajalta. Kilpailuun osallistuneista kuvista kootaan näyttely, joka on esillä Kotkan pääkirjaston ala-aulassa 21.12.2011 – 11.1.2012.

Päivi Eskola - Kohtaaminen
Päivi Eskolan teos Kohtaaminen

FIAP-kultamitali Tatu Kososelle

Tatu Kosonen voitti FIAP-kultamitalin Serbialaisen Photoclub202 järjestämässä digikilpailussa 5th INTERNATIONAL PHOTOGRAPHY EXIBITION ”ZAJECAR-TOURISM 2011”. Kyseessä oli ensimmäinen seuramme jäsenen voittama FIAP-kultamitali 2000-luvulla! Moista kunnianosoitusta ei moni FIAP-kisaaja omalla kilpaurallaan saavuta.

Saatuaan tiedon mitalista Tatu kertoo ensimmäisenä raportoineensa asiasta Facebookissa ja tämän jälkeen ”kävelleensä koko aamun ihan pokkana pitkin seiniä”. Puheenjohtaja oli mielissään, että juuri tämä kuva menestyi: ”En tuollaista ollenkaan odottanut. Siinä kuvassa on aika paljon sellaista henkilökohtaista mukana, mm. isopapan rakentama mökki, jossa olen lapsesta asti viettänyt osan kesästä.”. Onnitteluja on satanut seuran jäseniltä ja myös YLEn aluetoimitus nosti uutisen verkkosivuilleen. Kilpailusihteeri nostaa hattua ja liittyy onnittelijoiden joukkoon! Upea suoritus, Tatu!

Tatu Kosonen - Peaceful sleep
Tatu Kososen teos Peaceful sleep

Kuva isommalla tarkkuudella
Lisätietoja näyttelyn järjestäjän sivuilla
Ylen uutinen aiheesta

Rimpulakameran vastaisku

Marraskuun jäsenillan yhteydessä järjestettiin kuukauden kuvakilpailu aiheella lokakuu. Kisaan osallistui 21 kuvaa ja jäseniltaan hieman alla parikymmentä henkeä. Tuomareina toimivat ensi vuoden uudet hallitusjäsenet Jukka Kosonen, Hannu Rissanen ja Marita Räsänen. Raati valitsi parhaaksi teemanmukaiseksi kuvaksi Jetro Matilaisen maiseman linnoituksesta kuuraisessa vastavalossa. Täten Jetro tuli todistaneeksi, että rimpulaksi tituleeratulla Olympus-järjestelmäkameralla voi laukaista jauhot CanoNikon-kuvaajien suihin. Onnittelut ja kolme gp-pistettä Jepalle!

Jetro Matilaisen teos Linnoitus
Jetro Matilaisen teos LinnoitusJetro Matilainen heti kuvakisan päätyttyä
Jetro Matilainen heti kuvakisan päätyttyä. Taustalla Kari ja Seppo.

Kuvamme Qatarissa, Al-Thanin näyttelyssä

Kaksitoista seuramme jäsentä lähettivät yhteislähetyksessä yhteensä 221 kuvaa vedoksina ja digitiedostoina Al-Thanin valokuvanäyttelyyn. Postilla saapuneet tulosluettelot olivat iloista luettavaa, sillä kaikki jäsenet keräsivät läpäisyjä ja yhteensä niitä kertyi mittavat 60 kappaletta. Kyseessä oli tavallinen näyttely eikä kiertuenäyttely kuten luvut niin voisivat antaa uskoa!

  NIMI (läpäisyt/lähetetyt)

 • Tommi Joutjärvi 13/24
 • Kake Keränen 8/24
 • Marita Räsänen 7/24
 • Mari Huttunen 6/17
 • Hannu Rissanen 5/24
 • Mika Pulkkinen 4/8
 • Päivi Eskola 4/20
 • Jukka Kosonen 4/22
 • Tatu Kosonen 4/24
 • Jarmo Mäntykangas 3/22
 • Veijo Kantele 1/4
 • Olli Räty 1/8

Päätän raporttini järjestäjän henkilökohtaiseen viestiin meidän Seurallemme:
”Well done – All of you! Awesome group energy! See you soon in our 2012 TSC+STC contest! Good luck!”.
Suomeksi: Hyvin tehty – jokainen teistä! Mahtava ryhmäenergia! Nähdään pian 2012 Trierenberg Super Circuitissa + Special Theme contest -kilpailussa! Onnea!

Kansainvälinen syksy 2011

Kesän jälkeen, syksyn hämärtyessä ja sateiden saapuessa, on aika aloittaa kesän kuvien perkaaminen ja kuvilla kilpailu. Näin on seurassamme tehtykin ihailtavalla tarmokkuudella! Yksin syys-lokakuussa seuramme jäseniä osallistui seitsemääntoista eri FIAP-näyttelyyn. Ja myös menestystä on tullut roppakaupalla! Seitsemältä eri kuvaajan saalis on peräti 133 hyväksyntää!

Päivi Eskola: Jarmon Kalansaalis
Jarmo on kalansaaliin lisäksi kerännyt syksyn aikana myös hurjan pistesaaliin FIAP-näyttelyistä. Kuva Päivi Eskola.

Kilpailusihteerin haastattelussa oli valokuvauksen peruskurssilta EFIAP-vauhtia hakenut Jarmo Mäntykangas, joka on kahden kuukauden aikana kerännyt huikeat 39 hyväksyntää kuudesta näyttelystä ja viidestä eri maasta. Jarmo kertoi, että syksy on ollut FIAP-kilpailumielessä yhtä vuoristorataa. Kahden kuukauden sisään on mahtunut yli kymmenen hyväksynnän kiertuenäyttelyitä, mutta myös hylsyjä, eli näyttelyitä, jossa yksikään kuva ei tule hyväsytyksi. Syksyn kohokohtana Jarmo pitää USA:n 1. Vietnamilaisnäyttelyä, jossa Jarmo sai läpi puolet lähettämistään kuvista. Erityisesti lämmitti se, että läpi menivät juuri ne kuvat, joista Jarmo itsekin pitää. Toisesta USA:n näyttelystä, UCS-circuitista, Jarmo keräsi huikeat 20 hyväksyntää. Valtava pistesaalis lämmitti, mutta jälkikäteen Jarmo jäi miettimään hyväksyntälistaa, jossa läpi oli mennyt sakkiruudukon lailla joka toinen kuva per osakilpailu. ”Ne pisteet tulivat turhan helpolla”, Jarmo tuumasi.

Jarmo kertasi kuluvaa vuotta: ”Vuosi sitten en olisi uskonut miten hyvässä EFIAP-vauhdissa nyt ollaan.”. Eikä ihme sillä Jarmon kuvia on jo hyväksytty näyttelyihin yli viidessätoista eri maassa ja EFIAPiin vaadittavista pisteistä kerättynä on jo puolet. Suurin kisailuinnostus on kuitenkin jo Jarmolta laantunut. Enää ei osallistuta kaikkiin mahdollisiin kisoihin vaan hän kertoo panostavansa circuit- eli kiertuenäyttelyihin, sillä niissä hyväksyntiä tulee enemmän samalla työllä. Myös tiettyjä Itä-Euroopan maita Jarmo kertoo välttelevänsä. ”Joissain maissa kuvistani ei vaan pidetä ja harrastus ei saa tuntua työltä”, Jarmo tuumaa aktiivisen kisavuoden jälkeen.

Jarmon lisäksi muita kestomenestyjiä ovat olleet ylivoimaisessa näyttelykuvaajakilpailun johdossa oleva ja 38 pistettä kahdessa kuussa kerännyt Kauko Keränen, sekä samaten 41 pistettä kerännyt Tatu Kosonen, joka nousi kisataukoa pitävän Tommi Joutjärven ohi toiselle sijalle näyttelykuvaajakilpailussa. Mari Huttunen aloitti viime viikolla syksyn kisatauon jälkeen AFIAP-pisteiden loppukirin osallistumalla kolmeen FIAP-kilpailuun samana iltana. Marilta puuttuu enää pari näyttelyä, joten todennäköistä on, että Mari pääsee hakemaan muiden mukana AFIAP-arvonimeä ensi vuoden alussa.

GP2-kisoissa kuvattiin kotiseutua

Seuran sisäisen GP-2 osakilpailun teemana oli tällä kertaa ”Kotiseutuni”. Kilpailun digisarjaan osallistui yli kaksikymmentä ja vedossarjaan kahdeksan kuvaajaa. Kilpailun raatina toimi arvovaltainen kuvataiteilijoiden ja alan opiskelijoiden ryhmä, Päivi Erosen johdolla. Päivi toimii valokuvataiteilijana, valokuvauksen lehtorina ja Kaakkois-Suomen taidetoimikunnan jäsenenä Imatralla. Kiitoksia tuomareille ison urakan mallikkaasta läpiviennistä!

Digikuvien sarjassa kaikki osallistuneet saivat yhden pisteen ja sijoituksista pisteitä jaettiin seuraavasti:

 1. Sami Kontto: Kylmä kylpy (15p)
 2. Kari Smolander: 04 Vuoksen Kumi Oy – Lappeenranta (12p)
 3. Sami Kontto: Lapsi saunoo (1p)
 4. Mari Huttunen: Kotiseuturakkautta ensisilmäyksellä (8p)
 5. Eija Hirvi-Talka: Kotiseutu2 (6p)
 6. Marita Räsänen: Hämmäauteensuon lutakko(5p)
 7. Kirsi Kenakkala: Lenkillä (4p)
 8. Veijo Kantele: Muisto kesästä (3p)
 9. Mari Huttunen: Big dipper upon factory chimneys (1p)
 10. Kake Keränen: Nuoruuden muistikuva (1p)

Digikuvien kunnimaininnat menivät seuraaville kuvaajille ja kuville:

 • Kirsi Kenakkala: Sumussa
 • Anu Kosonen Mielenrauhaa
 • Mari Huttunen: Natural Stripes
 • Marita Räsänen: Uutelan tilan nuoret viljelijät
 • Anna-Liisa Pirhonen: Suomen pisin puusilta

Vedossarjassa jaettiin myös piste kaikille osallistuneille ja sijoituksista pisteitä annettiin seuraavasti:

 1. Tommi Joutjärvi: Karuselli (15p)
 2. Tommi Joutjärvi: Punainen Tupa (1p)
 3. Mari Huttunen: Ikkuna Vapauteen + Ikkuna menneeseen aikaan (10p + 1p)
 4. Tommi Joutjärvi: Forest Fairy (1p)
 5. Kake Keränen: Vappuaamu (6p)
 6. Tatu Kosonen: Happihyppely (5p)
 7. Anu Kosonen: Pieni punainen hiihtäjä (4p)
 8. Kake Keränen: Myllysaari (1p)
 9. Tatu Kosonen: Funk (1p)
 10. Kake Keränen: Kimpinen (1p)

Vuoden kuvaaja -tittelin kokonaispistetilanteessa Huttusen ja Joutjärven talous kiri kaksoisjohtoon. Kontto nousi hienolla pistesaaliilla kärkiviisikkoon. Tarkemman tilaston näkee yllä olevasta PDF-asiakirjasta. Kiitos kaikille osallistujille ja onnittelut voittajille ja kaikille sijoittuneille!

GP-2 osakilpailun voittajat:Sami Kontto, Kylmä kylpy
Sami Konton teos Kylmä kylpy, kuvatiedostosarjan voittoTommi Joutjärvi, Karuselli
Tommi Joutjärven teos Karuselli, vedossarjan voitto

Mitalisadetta Finland Circuitista

3rd Finland International Digital Circuit oli kenties kallein digicircuit kautta aikain. Muutama seuran vakiokisaaja jättikin protestiksi Finland Circuitin väliin ja osallistujat miettivät kannattiko rahallinen panostus. Seuran seitsemästä osallistuneesta jäsenestä kolme keräsi mitalin ja yksi kunniamaininnan. Lisäksi kaikki osallistuneet saivat vähintään kolme hyväksyntää ja useat jopa yli 8. Eli Finland circuittia voidaan hinnasta huolimatta suositella!

Finland Circuitin tulosten perusteella jaetaan seuran sisäisen näyttelykuvaajakilpailun pisteitä alla olevan listan mukaisesti. Onnittelut osallistuneille mittavasta pistesaaliista ja erityisesti onnea vielä FIAP-pistetilin avanneille Päiville ja Jukalle!

 • Eskola Päivi 3p
 • Joutjärvi Tommi 22p (20p + FIAP-hopea 2p)
 • Keränen Kauko 10p (8p + PSA-hopea 2p)
 • Kosonen Jukka 3p
 • Kosonen Tatu 10p (9p + kunniamaininta 1p)
 • Mäntykangas Jarmo 4p
 • Räsänen Marita 18p (16p + FIAP-hopea 2p)
Seuran Finland Circuitissa palkittuja kuviaKake Keränen - Over.
Kake Keräsen teos Over sai luontosarjan PSA:n hopeamitalin Vantaan osakilpailusta.Marita Räsänen - Delicious but deadly
Marita Räsäsen teos Delicious but deadly sai luontosarjan FIAP-hopeamitalin Kouvolan osakilpailustaTommi Joutjärvi - Black Waves
Tommi Joutjärven teos Black Waves sai yleisen värisarjan FIAP-hopeamitalin Karjalan osakilpailustaTatu Kosonen - Abandoned Princess
Tatu Kososen teos Abandoned Princess sai yleisen mustavalkosarjan kunniamaininnan Karjalan osakilpailusta

Lisätietoja tuloksista ja palkinnoista

Saimaan Kameraseura voitti Seuracupin!

Seuramme jatkaa huikeaa voittoputkea Suomen Kameraseurojen Liiton kilpailuissa. Vuosi- ja Teemanäyttelyn voitot saivat jatkoa Seuracup 2011 -kilpailussa. Voitokas sarjamme koostui 20 eri jäsenen kuvista, joita yhdisti punainen väriteema.

Tuomaristoon kuuluivat Maija Rouvinen (Joroisten ks pj), Sanna Kauppinen (Juvan ks pj) ja Stefani Bode (Juvan ks). Raadin ajatelmia haastavasta voittajasarjan valinnasta:
Ylivieskan Ks ja Saimaan Ks jäivät selväsi kalkkiviivoille kahdestaan ja pääsivät yhtenäisyyteen, jonka sitten Saimaan Ks oli toteuttanut tyylikkäämmin ja rakentanut aihealueensa onnistuneesti. Lämpimät onnittelut seuralle.

Kaikki osallistujat saavat kolme SKsL-arvonimipistettä: Kaksi kunniakirjasta ja yhden läpäisystä. Lisäksi seuran omaan vuoden näyttelykuvaajatitteliin pisteitä tulee neljä jokaiselle: Yksi lisäpiste sarjan voitosta. Voitokkaassa sarjassa kuvasivat: Kosonen Tatu, Kosonen Anu, Räsänen Marita, Joutjärvi Tommi, Huttunen Mari, Räty Olli, Rissanen Hannu, Hirvi-Talka Eija, Kosonen Jukka, Auvinen Sami, Kontto Sami, Kenakkala Kirsi, Koljonen Arto, Mäntykangas Jarmo, Pirhonen Anna-Liisa, Keränen Kauko, Junnola Harri, Eskola Päivi Maria, Nurmi Markku ja Pulkkinen Mika.

Seuracupin voittajasarja on nähtävissä kokonaisuudessaan täällä.

Saimaan Kameraseura Liiton tunnelmallisin!

Saimaan Kameraseura ylsi toistamiseen liiton menestyneimmäksi seuraksi Suomen Kameraseurojen Liiton Teemanäyttelyssä, jonka aiheena oli tällä kertaa Tunnelma. Voitto irtosi kolmella kunniakirjalla ja 34 hyväksytyllä kuvalla. Seuran aktiivista otetta kuvastaa, että pisteet kerättiin todella laajalla, 12 hengen, rintamalla, josta peräti kolme jäsentä kuvaa nuorten sarjassa. Hyvä me! Eläköön Saimaan Kameraseura ja onnea kaikille osallistuneille! Kilpailusihteeri hankkii nyt olkaimet ja aloittaa paukuttelun! Teemanäyttelyn läpäisyt ovat nähtävissä täällä.

Tuomariston perustelut menestyneimmän seuran valinnassa olivat seuraavat: Osallistumisaktiivisuus seuralta huomattava, nuoret hyvin edustettuna. Saimaan Kameraseurasta saa vaikutelman, että heillä on erittäin aktiivista toimintaa ja hyvin mukana nuoria, taitavia kuvaajia. Menestynein kameraseura mitattuna kaikilla mittareilla!

 • Eniten osallistujia: 15 kuvaajaa
 • Eniten nuoria: 3 kuvaajaa
 • Eniten osallistuneita kuvia: 152 digiä, 6 vedosta. Yhteensä 158 kuvaa
 • Eniten hyväksynnän saaneita: 12 kuvaajaa
 • Eniten hyväksyttyjä kuvia: 34 kuvaa (33 digiä, 1 vedos)
 • Eniten kunniakirjoja: 3 kpl

Liiton kilpailusta jaettiin Seuran näyttelykuvaajakilpailuun pisteitä seuraavasti. Kaikki seuran osallistuneet jäsenet saivat yhden pisteen menestyneimmän seuran valinnasta! Huom. Älkää laskeko tätä pistettä SKsL-arvonimipisteisiin mukaan!

 • Kauko Keränen: Yht. 9p
  • Ilo
  • Iltapalani
  • Missä kalat (KUNNIAKIRJA)
  • Perhe Puranen
  • Pidä kalas
  • Vappuaamu
 • Mari Huttunen (nuori): Yht. 7p
  • Auringonlasku uimalassa
  • Erätauolla (KUNNIAKIRJA)
  • Relax
  • Ulos vapauteen
 • Tatu Kosonen: Yht. 7p
  • Odottajat (KUNNIAKIRJA vedossarjassa)
  • Saunaan
  • Sininen
  • Vanhainkuljetus
 • Tommi Joutjärvi: Yht. 6p
  • Hääkuvauksen tauolla
  • Huomenta rouva karhu
  • Perheen ensimmäinen kotipäivä
  • Tuoksuva rouva
  • Unelmoija niityllä
 • Hannu Rissanen (nuori): Yht. 4p
  • Ankka kävelyä
  • Menoa ja meininkiä tanssilavalla
  • Pyyntö
 • Marita Räsänen: Yht. 4p
  • Ilo pisaroi
  • Kaunokainen ja Hapsiainen
  • Sahanlahti
 • Anu Kosonen: Yht. 3p
  • Isän apulainen
  • Sadetanssi
 • Jarmo Mäntykangas: Yht. 3p
  • Electric hair
  • Enska ja Päivi
 • Jetro Matilainen (nuori): Yht. 3p
  • Apostolin kyyti
  • Tauko
 • Eija Hirvi-Talka: Yht. 2p
  • Sumu
 • Jukka Kosonen: Yht. 2p
  • Syyttävä katse
 • Sami Auvinen: Yht. 2p
  • Hellä tunne
 • Muita osallistuneita ja yhden pisteen saajia ovat: Harri Junnolla, Sami Kontto sekä Päivi Eskola
Kunniakirja jaettiin seuraaville seuran jäsenten kuville Suomen Kameraseurojen Liiton Teemanäyttelyssä aiheella Tunnelma:Mari Huttunen - Erätauolla
Mari Huttusen teos ErätauollaKauko Keränen - Missä kalat
Kauko Keräsen teos Missä kalatTatu Kosonen - Odottajat
Tatu Kososen teos Odottajat

Nature Photo 2011

Seuramme jäsen Anna-Liisa Pirhonen sekä Lappeenrantalaiset Jouni Suikkanen ja Ilkka Räsänen palkittiin Nature Photo 2011 tapahtumassa Kuusamossa. Menestystä Lappeenrannan suuntaan tuli luova-, luomu- ja nuorten sarjassa. Onnittelut palkituille hienosta suorituksesta. Kuvat ja tarkemmat tulokset nähtävänä täällä.

Anna-Liisa Pirhonen - Turvassa
Anna-Liisa Pirhosen teos Turvassa ylsi Nature Photo 2011 kilpailun luovassa sarjassa sijalle 8.

Anna-Liisan menestystarina sai Kuusamon jälkeen pian jatkoa Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2011 kilpailun kolmannessa osakilpailussa, jossa hän sijoittui upeasti ensimmäiselle sijalle. Katso kuva ja tuomareiden arvostelut täältä.

Jarmo Mäntykangas keräsi tarvittavat läpäisyt AFIAP-arvonimeen

Jarmo Mäntykangas on neljäs Saimaan Kameraseuran jäsen, joka ylsi AFIAP-arvonimeen tämän vuoden pisteillä. Aikaisemmat jäsenet ovat Kake Keränen, Tatu Kosonen ja Tommi Joutjärvi. Viimeiset pisteet Jarmo keräsi Kiinan tasavallasta (Taiwanin Taipeista) sekä Puolasta. Huomattavaa Jarmon kilpailutyylissä on, että hänen pisteensä ovat kerätty enimmäkseen eri kuvilla. Alla kuitenkin yksi Jarmon kansainvälisesti menestyneimmistä kuvista. Ansaitut onnittelut Jarmolle ja menestystä myös tulevissa kilpailuissa!

Jarmo Mäntykankaan teos Blue Bomber
Jarmo Mäntykankaan teos Blue Bomber

Saimaan Kameraseura ensimmäistä kertaa Kaakkois-Suomen kameraseurojen haastekilpailun voittoon!

Saimaan kameraseuran aloitteesta Kaakkois-Suomessa on kisattu vuodesta 2008 lähtien seurojen välisiä paikallisvalokuvakilpailuita parhaan seuran tittelistä. Tänä vuonna Saimaan Kameraseura todisti olevansa seudun aktiivisin seura lähettämällä kilpailuun 45% digikuvista (69kpl) ja 39% vedoksista. Tällä kertaa monen seuralaisen yhteispanos palkittiin, sillä ylsimme kilpailun voittoon peräti seitsemän eri jäsenemme kuvilla. Toiseksi kilpailussa ylti viime vuoden voittaja ja järjestäjäseura Kymen Kamerat ja hyvänä kolmosena oli Loviisan Kameraseura. Kilpailun menestynein kilpailija oli Loviisan Kameraseuran Ari Haimi peräti viidellä pistesijalla. Kiitos kaikille kisaan osallistuneille ja Kymen Kameroille hyvin hoidetuista järjestelyistä!

Haastekilpailusta jaetaan myös seuran vuoden kuvaaja -tittelin ratkaisevia GP-pisteitä. Pisteet jakautuivat seuramme jäsenten kesken seuraavasti:

 

 • Anna-Liisa Pirhonen 12p
 • Mika Pulkkinen 10p
 • Tommi Joutjärvi 10p
 • Marita Räsänen 8p
 • Tatu Kosonen 6p
 • Hannu Rissanen 4p
 • Jarmo Mäntykangas 2p
Anna-Liisa Pirhosen teos Räksä
Toinen sija digisarjassa: Anna-Liisa Pirhosen teos Räksä.Mika Pulkkisen teos Katse
Kolmas sija digisarjassa: Mika Pulkkisen teos Katse.Tommi Joutjärvi teos Punainen Tupa
Kolmas sija vedossarjassa: Tommi Joutjärven teos Punainen tupa.

Lisätiedot ja kaikki palkitut kuvat Kymen Kameroiden blogissa.

Kesä 2011

Seuran uutterat kilpailijat Kake Keränen, Jarmo Mäntykangas ja Tatu Kosonen ovat kisanneet ahkerasti myös kesän ja keränneet yhteensä ainakin 17 läpäisyä ja yhden pronssimitalin. Menestystä on saavutettu Bulgariasta, Espanjan kiertuenäyttelyltä, Taiwanista, Kiinasta ja USA:sta, joista viimeisestä Kaken kotkakuva palkittiin pronssimitalilla. Ainoa karvas kalkki koettiin Ukrainan Naisille rakkaudella -kilpailussa, johon suuresta osallistujamäärästä huolimatta kukaan seuran kilpailijoista ei saanut kuviaan läpi. Alhaisen läpäisyprosentin ja tuomareiden kotiin päin vetämisen johdosta Ukrainan naiskuvakilpailua ei voi suositella.

Lämpimät onnittelut mainituille! Pistetilanteen voi katsoa yllä olevasta PDF-tiedostosta, mutta haluan mainita tässä samalla Tatun upean kansion, josta löytyy Tatun FIAP-näyttelyissä pärjänneitä kuvia.

Serbian rock- ja arkkitehtuurinäyttely 2011

Serbian kuvakilpailuun osallistui seuran aktiivisista kilpailijoista noin puolet ja seura ylsi yhteensä yhteentoista näyttelyyn hyväksyttyyn teokseen. Onnittelut pisteitä keränneille!

Vapaa värisarja: Huttunen Mari: Let’s go ja Be there with you. Keränen Kauko: Where are the fish? Kosonen Tatu: Mai

Arkkitehtuurisarja: Huttunen Mari: Italian stucko. Mäntykangas Jarmo: Stairway to heaven.

Rock-/Musiikkisarja: Joutjärvi Tommi: Amorphis at Sauna Open Air, Caught in a mosh ja Rock star. Keränen Kauko: Night rock ja Violinist

Katso vapaan värisarjan tulokset.
Katso vapaan mustavalkosarjan tulokset.
Katso arkkitehtuurisarjan tulokset.
Katso rock-sarjan tulokset.

Bulgarian Photovacation 2011

Bulgarian Photovacation 2011 kuvakilpailuun osallistui 189 kuvaajaa 41 maasta 1431 kuvalla. Kauko Keräsen kolibrikuva päätyi parhaiden kuvien kokoelmaan.

Kauko Keränen, Over.
Kauko Keräsen teos Over.

Saksan Kansainvälinen Valokuva-Cup 2011

Saksan Photocup 2011 kiertuenäyttelyyn osallistui enemmän seuralaisia kuin koskaan aiemmin tänä vuonna. Peräti yhdeksän jäsentä sai kuviaan läpi ja hyväksyntöjä kertyi seuralle yhteensä mahtavat 37 kpl! Kiertueelle saattoi osallistua neljällä kuvalla yleiseen sarjaan ja neljällä luontokuvalla. Muutamat seuralaiset osallistuivat vain toiseen sarjaan, mutta pistelistaus näyttää silti mukavan tasaiselta.

Tähän näyttelyyn suositellaan osallistumista myös tulevina vuosina. Alla Saksan kiertuenäyttelyn läpäisyt aakkosjärjestyksessä:

 • Huttunen Mari: 4 hyväksyntää
 • Joutjärvi Tommi: 3 hyväksyntää
 • Keränen Kauko: 9 hyväksyntää
 • Kosonen Tatu: 4 hyväksyntää
 • Mäntykangas Jarmo: 4 hyväksyntää
 • Pulkkinen Mika: 4 hyväksyntää
 • Räsänen Marita: 4 hyväksyntää
 • Räty Olli: 1 hyväksyntä
 • Rissanen Hannu: 3 hyväksyntää

Esiin pistetaulukosta nousee hienot yhdeksän pistettä kerännyt Kauko Keränen! Tuskin ketään yllättää, että Kaken parhaat eläinkuvat valloittivat myös Saksassa, mutta tässä näyttelyssä Kake pääsi läpi myös kolmella uudella kuvalla. Näin ollen Keräsenkin AFIAP-arvonimeen vaadittavat hyväksynnät ovat kerättynä ja Vuoden Näyttelykuvaajakilpailun johtopaikan pistekaula venähti turvallisen mittaiseksi! Isot aplodit Kakelle!

Onnittelut kaikille pisteitä keränneille ja eritoten onnittelut Hannu Rissaselle FIAP-pistetilin avaamisesta ja Rädyn Ollille vuoden ensimmäisistä pisteistä!

Espanjan työkuvanäyttely

Espanjan työkuvakilpailussa rima oli korkealla: Vain 18% kuvista hyväksyttiin näyttelyyn ja Suomesta näyttelyyn pääsi vain kolme henkeä. Näin ollen Mari Huttusen neljällä lähetetyllä kuvalla saavuttamaa kahta läpäisyä ja yhtä FIAP-mitalia voidaan pitää huikeana suorituksena! Onnittelut Marille! Tommi Joutjärven teos Pellet palaverissa hyväksyttiin myös näyttelyyn.

Mari Huttunen, Sparkle Rain 2011. FIAP-Kunniamaininta.
Mari Huttunen, Sparkle Rain 2011. FIAP-Kunniamaininta.

Intian Grand Digital Circuit

Intian Grand Digital Circuit 2011 näyttelyissä kilpailtiin villieläin-, matka- sekä vapaan sarjan kuvilla. Kiertuenäyttely osoittautui kohtuulliseksi pisteapajaksi. Eipä sillä, asialla olivat seuran kovaan kisakuntoon päässeet Tatu Kosonen ja Kake Keränen. Lopullisissa tuloksissa Kaken kuvia hyväksyttiin näyttelyyn 15 pisteen ja Tatun 7 pisteen verran.

Norjan ja Kroatian kansainväliset näyttelyt

Seuramme menestys Kroatian ja Norjan näyttelyissä jäi vähäiseksi. Molempiin kilpailuihin saimme kaksi kuvaa läpi. Kroatiassa pisteitä keräsi Tommi Joutjärven ja Norjassa Kake Keräsen kuvat. Johtuen niukasta menestyksestä näitä kilpailuita ei voi varauksetta suositella.

Liiton Nuorikamerakilpailusta menestystä

Hannu Rissasen kuva Palokärjestä lumitöissä palkittiin kunniamaininnalla Kameralehden ja Suomen Kameraseurojen liiton kuvakilpailussa noin viiden sadan teoksen joukosta. Hannu kertoi, että aran palokärjen lähetyminen hangessa kesti 45 minuuttia. Rauhallinen lähestyminen kuitenkin palkittiin hienolla kuvalla ja nyt kahdella näyttelykuvaajan pisteellä. Paljon onnea Hannulle!

Hannu Rissanen, Palokärki lumitöissä
Hannu Rissanen, Palokärki lumitöissä. Kunniamaininta Nuorikamera 2011 kilpailussa.

Toukokuun kuvakilpailu aiheella Kevät

Toukokuun jäsenillan yhteydessä järjestettyyn kevätkuvakilpailuun osallistui toista kymmentä kuvaa. Kilpailun arvovaltaisena tuomarina toimi Kirmo Wilén, joka valitsi voittajaksi Sami Konton teoksen ”Kevättä rinnassa”. Kolme GP-pistettä, sekä lämpimät onnittelut Samille!

Sami Konton kuukauden kuvakilpailun voittanut kevätkuva
Sami Konton kuukauden kuvakilpailun voittanut kevätkuva

Itävallan 20. Trierenberg Super Circuit ja Belgian The Golden Spurs -näyttelyt toivat pisteitä roppakaupalla!

Jääkiekon MM-kisavoiton juhlahumu jatkui seurassamme seuraavana päivänä, kun Itävallan ja Belgian näyttelyiden pisteet julkaistiin. Seuran jäsenet keräsivät yhteensä peräti 102 näyttelykuvaajapistettä näistä kahdesta näyttelystä! Sanattomaksi vetää moinen menestys. Yksikään jäsen ei tainnut vielä saavuttaa kaikkia AFIAP-arvonimeen vaadittavia ehtoja, mutta hyväksyttyjen kuvien lukumäärä täyttyi useammalla jäsenellä. Toukokuun jäsenillassa juhlistetaankin näyttelymenestystä kunnolla! Erityisesti onnea Kakelle Belgiasta ansaitsemasta mitalista sekä Mika Pulkkiselle ensimmäisistä FIAP-pisteistä! Todella kaunista!

Itävallan 20. Trierenberg Super Circuit:

 • Tommi Joutjärvi 20 pistettä
 • Kauko Keränen 19 pistettä
 • Tatu Kosonen 15 pistettä
 • Mari Huttunen 10 pistettä
 • Marita Räsänen 9 pistettä
 • Jarmo Mäntykangas 8 pistettä
 • Mika Pulkkinen 4 pistettä

Belgian The Golden Spurs:

 • Kauko Keränen, 7 pistettä, KUNNIAMAININTA (2p) kuvalla Eagles ja viisi läpäisyä
 • Marita Räsänen, 3 pistettä
 • Tatu Kosonen, 3 pistettä
 • Jarmo Mäntykangas, 2 pistettä
 • Tommi Joutjärvi, 2 pistettä

6th Exhibition of photographs ”ECOLOGICAL TRUTH 2011”

Serbian näyttelyssä yleisen sarjan lisäksi teemoina olivat vesi sekä luontokuvat ilman sääntörajoituksia. Näyttelyn läpäisyprosentti oli kohtuullisen suuri (33,27%) ja tämä näkyi myös seuran menestyksessä. Kauko ’Kake’ Keräsen eläinkuvat saavuttivat taas ansaitsemaansa huomiota. Kaikki Kaken neljä eläinkuvaa pääsivät näyttelyssä läpi! Jarmo Mäntykangas saalisti omilla eläinkuvillaan mukavasti kaksi läpäisyä ja Tommi Joutjärvi yhden. Seuran menestyksen kruunasi Marita Räsäsen ensimmäinen FIAP-piste teemasarjassa vesi sekä Tatu Kosonen läpäisy maisemasarjassa. Lämpimät onnittelut Maritalle ja muille pisteitä saaneille! Johtuen hyvästä läpäisyprosentista, edullisesta hinnasta ja sujuvista järjestelyistä tätä kisaa kannattaa harkita myös ensi vuonna.

10. Salón Internacional de Imagen Virtual

Argentiinan näyttelyyn osallistuttiin isommalla joukolla. Argentiinassakin näyttelyyn hyväksyttiin kuvia tiukassa suhteessa (15% lähetetyistä hyväksyttiin). Tästä huolimatta seuran menestys oli kohtuullisen hyvä. Jarmo Mäntykangas metsästi itselleen peräti kaksi FIAP-pistettä. Toisen luontokuvallaan Icicle Drops ja toisen kuvamuokkaussarjassa kuvalla Tampere by Night. Tämän lisäksi pisteitä saalisti Tatu Kosonen kuvajournalismisarjassa teoksella Siblings sekä Tommi Joutjärvi matkakuvallaan Verla River. Onnittelut Jarmolle ja muille näyttelyssä menestyneille. Kaikille tsemppiä seuraaviin näyttelyihin.

Lähde: http://fotoclubba.org.ar/virtualimage2011/en/awards/

Kuukauden kuva -kilpailu järjestettiin pitkästä aikaa

Jäsenillan yhteydessä järjestettiin pitkän tauon jälkeen kuukauden kuva -kilpailu. Kuvien tasokkuus ja runsas lukumäärä (20kpl) yllätti jälleen positiivisesti. Itse kuvien katselutilaisuutta kehuttiin, koska seuralaisten kuvia ei pääse näkemään liian usein. Kuvien puinti yhdessä ja seuralaisten antama palaute kuvista oli myös kuvaajia kehittävää ja kannustavaa.

Tuomariksi suostui Paula Kiviluoma Karjala-lehdestä. Parhaista parhaimmaksi sadekuvaksi Paula valitsi Veijo Kanteleen lumisadekuvan kaupungin keskustasta. Monissa kilpailuissa hyviä kuvia esille tuoneelle Veijolle tämän voiton ja 3-gp-pistettä ilolla soikin. Vain kuvan kolmen kuukauden tuoreusvaatimuksen puute herätti keskustelua. Tuomarin kommentit voittokuvasta olivat: ”Katumaisema. Lumisade tavoitettu. Lumisateessa voi kulkea myös väreissä. Sade hyvin pysähtynyt.”. Lämpimät onnittelut Vekalle!

Koska yhtään vedosta ei tarjottu, kaikki kuvat ovat seuralaisten nähtävillä verkkokansiossa. Pyydä kuvien yksityiskansion osoite itsellesi kilpailusihteeriltä (kilpailut.saimaan.kameraseura(ÄT)gmail.com).

Veijo Kantelen kuukauden kuvakilpailun voittanut sadekuva
Veijo Kantelen kuukauden kuvakilpailun voittanut sadekuva

8th International Photographic Festival of La Gacilly France -tulokset

Ranskan luontokuvanäyttelyssä juhlistettiin metsän vuotta. Metsään meinasi mennä seuran jäsenten osalta koko näyttelyn tuloskin. Seuran menestysputkea jatkoi kuitenkin Kauko ’Kake’ Keränen yhdellä läpäisyllä yleiskuvien sarjassa! Tuomarilinja oli harvinaisen tiukka, sillä näyttelyyn hyväksyttiin vain alle 10% lähetetyistä töistä. Voimme ehdottomasti olla tyytyväisiä siihen, että mukana oli kansainvälisten kilpailutoiminnan ensikertalaisia, jotka keräsivät hyvin pisteitä! Onnittelut Kakelle, tirppakuvien mestarille!

65th Bristol Salon of Photography -tulokset

Seuran FIAP-kilpailijat saivat havaita, ettei Bristolin näyttelyssä helppoja pisteitä jaettu. Samaa sanoivat myös muut Suomen kameraseurat. Meidän seuran jäsenten kuvista vain kaksi Tommi Joutjärven kuvaa pääsi läpi. Teokset ”Meidän Perhe” ja ”Meloja Iso-Beltillä” saivat hyväksynnän minimipisteillä yleisessä ja matkailukuvasarjassa.

15. Gran tour delle colline -tulokset

Kauko ’Kake’ Keränen ylsi kovatasoisessa Italian kiertuenäyttelyssä peräti viiteen hyväksyntään luontokuvillaan! Onnittelut Kakelle hienosta menestyksestä! Kyllä kannatti niskat jumissa kököttää piilokojussa! Kaken teosten tasoa kuvaa se, että muista seuran jäsenistä vain Tommi Joutjärvi sai yhden hyväksynnän yleissarjasta ja muut joutuivat nuolemaan näppejään.

Kauko Keräsen teos Eagles (Fight)
Kauko Keräsen teos Eagles (Fight)

8th Tropical Image International Exhibition

Mari Huttunen, Jarmo Mäntykangas ja Tommi Joutjärvi kokeilivat siipiään kuvakilpailussa haastavalla Amerikan maaperällä. Sarjoina oli vieläpä yleinen ja muokatut. Kaikki osallistujat ylsivät hienosti näyttelyyn asti ja saivat FIAP-taulukkoonsa seuraavat hyväksynnät seuraavissa sarjoissa ja seuraavista kuvista:

Tähän näyttelyyn osallistui noin 5400 kuvaa, joista noin 1800 pääsi läpi. Suomalaisia osallistujia oli 10. Lähde

GP1 – Tunnelma -osakilpailussa koettiin osallistujaryntäys

Seuran Vuoden kuvaaja -osakilpailut käynnistyivät aiheella Tunnelma. Kilpailuun osallistui peräti 25 kuvaajaa yhteensä 37 vedoksella ja 85 kuvatiedostolla! Etenkin kuvatiedostojen sarja oli todella kovatasoinen. Haastavaan tuomarointiurakkaan lupautui nyttemmin seuran jäseneksi liittynyt tunnelmakuvauksen taitaja ja ammattivalokuvaaja Mika Pulkkinen Kouvolasta.

Koska vain 10 parasta vedosta ja kuvatiedostoa sijoittuivat pisteille, voidaan sanoa, että etenkin kuvatiedostosarjassa kuvan tuli olla kansainvälistä tasoa yltääkseen sijoituksille. Kilpailuissa sijoittuneita velvoitetaan ja positiivista palautetta saaneita kuvaajia kehotetaan osallistumaan myös kansallisiin ja kansainvälisiin näyttelyihin! Ilahduttavaa on seuran uusien sekä naispuolisten jäsenten menestys kilpailussa. Voiton vei vedossarjassa Mari Huttunen ja kuvatiedostosarjassa Marita Räsänen. Eija Hirvi-Talka ja seuran uusi jäsen, Eetu Keränen, saivat läpi kaksi kuvaa kuvatiedostosarjassa. Niukkaan johtoon GP-kilpailujen yhteispisteissä hivuttautui tasavahvalla suorituksella Tommi Joutjärvi. Saimaan kameraseuran naiset todistivat, että meidän kerhossa ei ukkoontumisesta ole pelkoa: Yhteispisteissä kymmenen parhaan joukossa oli viisi naista.

GP-1 osakilpailun voittajat:Marita Räsänen, Vedenneito
Marita Räsäsen teos Vedenneito, kuvatiedostosarjan voittoMari Huttunen, Voittajan on helppo tuulettaa
Mari Huttusen teos Voittajan on helppo tuulettaa, vedossarjan voittoMari Huttunen, Marita Räsänen [kuva Tommi Joutjärvi]
Mari Huttunen ja Marita Räsänen tulosten julkistuksen jälkeen.

Jäsenillassa katsoimme kuvat läpi ja ihastuneita huudahduksia keräsivät mm. Anna-Liisa Pirhosen tinttikuvat, Kauko Keräsen Unikuva, Veijo Kantelen lokkikuva Suojelija sekä Kultajärvi ja Sami Konton urbaanit kuvat. Myös Häkkisen Tarmon kuvat yleisö tunnisti vahvasta omaleimaisesta tyylistä. Onnittelut pisteille sijoittuneille ja kiitos kaikille kuviaan tarjonneille hienoista tunnelmapaloista! Voisin kuvitella seuralla olevan mahdollisuuksia menestyä Liiton seuraavassa näyttelyssä, jonka teema on myös Tunnelma.

GP1-pisteet sarjoittain ja kilpailun kokonaispistetilanne GP1-kilpailun jälkeen.

Haluatko nähdä kilpailun kaikki kuvatiedostot ja niiden arvostelut? Pyydä kisakuvien osoite GP1-kilpailun kuvakansioon kilpailusihteeriltä (kilpailut.saimaan.kameraseura(a)gmail.com).

Kansainvälistä näyttelymenestystä Serbian muotokuvakilpailussa 2011

1st International Photography Exhibition – Portrait 2011 (FIAP 2011/021).

Saimaan kameraseura lähti Serbian muotokuvanäyttelyyn peräti seitsemän kuvaajan voimin. Kaikkiaan kilpailuun osallistui 874 kuvaajaa 63 maasta yhteensä 9618 kuvalla. Digivalokuvanäyttelyn läpimenoprosentti oli 32,262%. Saimaan valokuvaseura oli Suomen seuroista selvästi aktiivisin ja se näkyi myös tuloksissa. Ensimmäistä kertaa kansainväliseen kuvakilpailuun osallistunut Mari Huttunen sai hienosti viisi kuvaansa läpi. Näistä peräti kolme muotokuvasarjassa! Marin muotokuvat suloisista sylivauvoista mielyttivät kansainvälistä miestuomaristoa. Vielä kolme tuntia tulosten julkaisun jälkeen Mari kertoi, että sydän pamppaili niin, ettei nukkumisesta meinannut tulla mitään.

Mari Huttunen ei ollut ainoa menestyjä vaan Tommi Joutjärveltä hyväksyttiin näyttelyyn niin ikään viisi kuvaa, joista kaksi muotokuvasarjassa. Tommin muotokuva Tanja Härkösestä ylsi myös näyttelyn katalogiin. Kauko ’Kake’ Keränen sai kaksi hyväksyntää ja Jarmo Mäntykangas yhden avoimessa värikuvasarjassa. Tatu Kosonen keräsi yhden pisteen muotokuvallaan ja hänellä on kasassa nyt jo 13 pistettä kolmesta kansainvälisestä FIAP-näyttelystä. Tällä tahdilla aktiivisesti FIAP-näyttelyihin osallistuvien kannattaa harkita FIAP-passin hommaamista ensi vuoden alussa, sillä arvonimen hakeminen vaatii tämän passin.

Onnittelut kaikille näyttelyyn kuviansa saaneille! Katso seuran Vuoden näyttelykuvaajakilpailun tulokset sivun alusta.

Lähteet: Photoclub202 ja seuran Facebook-seinä.

Saimaan Kameraseura saavutti huikeaa menestystä Liiton Vuosinäyttelyssä 2011

Saimaan Kameraseura oli Suomen Kameraseurojen Liiton Vuosinäyttelyssä 2011 menestynein kameraseura. Voittoon siivitti 20 näyttelyyn hyväksyttyä teosta seitsemältä kuvaajalta sekä peräti neljä kunniakirjaa. Tämä oli seuralle historiallisen hyvä tulos ja seuran aktiivisten jäsenten voimannäyttö. Erityisen iloista oli huomata seuran nuoremman sukupolven menestys: Kuusi näyttelyyn hyväksyttyä teosta ja yksi kunniakirja.

Vuosinäyttelyn järjesti tänä vuonna Helsingin Kameraseura ry. Aiheeltaan vapaa näyttely kiinnosti monia kuvaajia ja alustavan arvion mukaan näyttelyyn tarjottiinkin yli 1500 teosta, joista noin joka kymmenes hyväksyttiin näyttelyyn. Näyttelyn tuomareina toimivat Kamera-lehden päätoimittaja Asko Vivolin, valokuvaaja Curt Richter ja Markku Huhta SKsLSM, EFIAP. Näyttely on esillä Kamera-galleriassa 3.-21.4.2011. (Lastenkodinkuja 1, Helsinki).

Kunniakirjan (1+2p) saavat seuraavista töistä, seuraavissa sarjoissa:

 • Huttunen Mari: Uusi maailma (kuvatiedostosarja, nuoret)
 • Joutjärvi Tommi: Ruoste 2 (kuvatiedostosarja)
 • Kosonen Tatu: Siskonpeti (kuvatiedostosarja)
 • Smolander Kari: Talvinen päivä (kuvatiedostosarja)

Muut näyttelyyn hyväksytyt Saimaan Kameraseuran kuvaajat ja teokset ovat

 • Huttunen Mari (4p):
  • Gootti (kuvatiedostosarja, nuoret)
  • My name is Bond (kuvatiedostosarja, nuoret)
  • Punaiset mökit (kuvatiedostosarja, nuoret)
  • Syksyn raidat (kuvatiedostosarja, nuoret)
 • Joutjärvi ’Joutti’ Tommi (8p):
  • Loman loppu (kuvatiedostosarja)
  • Meidän perhe (kuvatiedostosarja)
  • Meloja Iso-Beltillä (kuvatiedostosarja)
  • Pellet palaverissa (kuvatiedostosarja)
  • Poskisuudelma (kuvatiedostosarja)
  • SMEG (kuvatiedostosarja)
  • Tyttö ikkunalaudalla (kuvatiedostosarja)
  • Tyttö ja mikrofoni (kuvatiedostosarja)
 • Keränen ’Kake’ Kauko (1p):
  • Me (Vedossarja)
 • Kosonen Lasse (1p):
  • Tyhmä sisko (kuvatiedostosarja, nuoret)
 • Mäntykangas Jarmo (2p)
  • Forest fairy is sad (vedossarja)
  • Seinäruusu (kuvatiedostosarja)

Kaikki seuran jäsenet, jotka tarjosivat kuviaan näyttelyyn, saavat yhden pisteen Vuoden näyttelykuvaaja -kilpailuun Liiton vuosinäyttelyn menestyneimmän seuran kunniamaininnasta.

Tässä kuvatiedostosarjassa kunniakirjan saaneita kuvia:Mari Huttunen, Uusi maailma
Mari Huttusen teos Uusi maailmaTommi Joutjärvi, Ruoste 2
Tommi Joutjärven teos Ruoste 2Kari Smolander, Talvinen iltapäivä
Kari Smolanderin teos Talvinen iltapäiväTatu Kosonen, Siskonpeti
Tatu Kososen teos Siskonpeti

Onnittelut kaikille näyttelyyn hyväksytyille! Menestyksen kunniaksi suunnitellaan juhlia, joista tiedotetaan myöhemmin.

Lähde: www.sksl.fi