Kuvankäsittelykoulutus

kuvankasittely_fb

Kuvat juhlakuntoon, rohkeasti rawia!
9.6.-10.6.2018

Paikka: Lappeenrannan kuvataidekoulu, koulutusluokka, Kehruuhuoneenkuja 8, 53900 Lappeenranta.

Työpajoissa keskitytään raw-muotoisten valokuvien kehittämiseen Adoben raw-editorissa ja Adobe Photoshop -ohjelmassa. Raw-editorissa opetellaan säätämään eri valoisuusalueita koko kuva-alalla. Photoshopissa tutustutaan keskeisimpiin tapoihin tehdä kuvaan osa-aluesäätöjä esim. kohdistamaan terävöitys juuri sinne, mihin se halutaankin.

Periaatteena on että, työpaja alkaa koko kuva-alaan vaikuttavien säätöjen kuten valoisuus, kontrasti, terävyys ja väri tekemisellä. Sen loppua kohden edettäessä siirrytään tekemään samojen säätöjä paikallisesti keinojen ja työkalujen vaihtuessa.

Oppiminen tapahtuu tekemisen kautta, eikä oppimisennätyksiin pyritä.

Modernit kamerat ja kuvankäsittelyohjelmistot tarjoavat harrastelijavalokuvaajillekin aivan uudet mahdollisuudet kuvata. Vastavaloon kuvatun hahmon ei enää tarvitse olla musta silhuetti ja sävyt saa kuntoon koko kuva-alalla. Samoissa olosuhteissa otetuista kuvista ei tarvitse enää säätää kuin yksi ja säätötiedon voi sen jälkeen helposti kopioida saman sarjan muihinkin kuviin.

Työpajaan osallistuminen edellyttää omaa kannettavaa tietokonetta, jolle on asennettu Adobe Photoshop CC- ja Adobe Bridge CC-ohjelmat. Ohjelmat on hyvä päivittää ennen työpajaan osallistumista.

Kouluttajana toimii ammattivalokuvaaja ja -kouluttaja, Suomen Kameraseurojen liiton koulutusvastaava Pekka Salminen Hyvinkäältä.

Kurssin oppimateriaali tulee etukäteen opettajalta WeTransfer-pakettina siihen osoitteeseen, jolla koulutukseen on ilmoittauduttu.

OHJELMA

Lauantai 9.6.2018 klo 10.00-16.00
Photoshopin ja Bridgen käyttöliittymien tärkeimmät ominaisuudet ja oman käyttöliittymän säätäminen. Omien tietojen lisääminen kuviin. Opettajalta saadut rawit avataan raw-editoriin niiden kokonaisvalotuksen ja valkotasapainon säätämiseksi ja viedään sieltä Photoshopiin, jossa kuvat talletetaan.

Ohjelman eri kieliversiot ja niiden vaihtaminen. Tekoälyyn perustuvat toiminnot. Toistuvien työvaiheiden automatisointi. Histogrammi kuvattaessa ja kuvaa käsiteltäessä. Valintatyökalut, niiden ominaisuudet ja säätäminen. Valintojen tallentaminen ja yhdistäminen

Sunnuntai 10.6.2018 klo 10.00-16.00
Lisää raw-editorista. Tasot ja maskaaminen. Rajaaminen. Valintatyökalujen ja maskaamisen harjoituksia.

Työpajan hinta 80€ / viikonloppu.

Mahdollisesta majoituksesta vastaa osallistuja itse.

Kurssin jatko-osa järjestetään syksyllä 2018 samassa paikassa

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 3.6.2018 mennessä: pekka.salminen@sksl.fi