Valokuvauksen peruskurssi

Saimaan kameraseura järjestää vuodessa tavallisesti kaksi valokuvauksen peruskurssia. Kurssilla opetellaan hallitsemaan järjestelmäkameran toimintoja ja käydään läpi kuvaamisen tekniikkaa ja hyvän valokuvan elementtejä. Kouluttajamme opastavat jokaista kurssin osallistujaa henkilökohtaisesti. Saat kehittävää palautetta kuvistasi ja monta mukavaa tuttavuutta!

Syksyn 2019 peruskurssi ajoittuu syyskuuhun ja sisältää viisi tapaamiskertaa Galleria Pihaton tiloissa. Tapaamisten jälkeen luentomateriaalit lähetetään kurssilaisille sähköpostitse. Kurssin aikana otettuja kuvia voi sanallista palautetta varten ladata kameraseuran kuvat.fi-palveluun. Sinne luodaan kurssia varten piilotettu kansio, johon vain kurssin osallistujat pääsevät.
Koko kurssin aikataulu on seuraava:

Maanantaina 2.9. klo 18-20 aloitusluennolla käydään läpi kuvan valotuksen säätämistä valotusajan, himmentimen aukon ja ISO-arvon avulla. Mukaan kamera ohjekirjoineen!

Lauantaina 7.9. klo 13-14:30 harjoitellaan luennon aiheita käytännössä. Olemme ulkosalla koko tämän tapaamisen ajan, joten sään mukainen lämmin vaatetus. Kameran akut kannattaa ladata täyteen ja tarkistaa, että muistikortilla on tilaa!

Maanantaina 9.9. klo 18-20 harjoitellaan syväterävyysalueen käyttöä ja tutustutaan polttoväleihin. Samalla harjoitellaan ihmisen valokuvaamista. Kamera ja ohjekirja mukaan!

Maanantaina 16.9. klo 18-20 luennon aiheita ovat mm. valokuvan sommittelu ja kuvien peruskäsittely. Käytännössä harjoitellaan valkotasapainon ja ISO-arvon vaikutusta kuvassa.

Maanantaina 23.9. klo 18-20 luento käsittelee kamerakaluston huoltoa. Lopuksi kerrataan kurssin aiheita toiveiden mukaan.

Hinnat:
60 eur mikäli ET OLE Saimaan kameraseuran jäsen.
30 eur Saimaan kameraseuran jäsenille. Jos haluat liittyä joukkoon,  täältä löytyy ohjeet, kuinka se onnistuu.

Ilmoittautuminen tapahtuu helpoimmin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saimaan.kameraseura (at) gmail.com.  Ole kuitenkin nopea, sillä paikkoja on rajoitettu määrä!