Valokuvauksen peruskurssi

Saimaan kameraseura järjestää vuodessa tavallisesti kaksi valokuvauksen peruskurssia. Ensimmäinen ajoittuu kevääseen ja toinen myöhäiseen syksyyn. Kurssilla opetellaan hallitsemaan järjestelmäkameran toimintoja ja käydään läpi kuvaamisen tekniikkaa ja hyvän valokuvan elementtejä. Kouluttajamme opastavat jokaista kurssin osallistujaa henkilökohtaisesti. Saat kehittävää palautetta kuvistasi ja monta mukavaa tuttavuutta!

Saimaan kameraseuran syksyn 2018 peruskurssi alkaa viikolla 39. Peruskurssi sisältää viisi tapaamiskertaa. Lisäksi suosittelemme kurssilaisille osallistumista kameraseuran jäsen- ja tekniikkailtoihin syys-lokakuussa. 

Koko kurssin aikataulu on seuraava:

Keskiviikkona 26.9. klo 18-20 on kameraseuran tekniikkailta aiheena kuvailmaisu. Luento on ensimmäinen osa kaksiosaisesta kokonaisuudesta. Toivomme peruskurssilaisten osallistuvan tähän, sillä luennon sisältö tukee peruskurssilla harjoiteltavaa kuvauksen teknisempää puolta. Samana päivänä lähetetään kurssilaisille ennakkotehtävä, jossa aloitetaan tutustuminen oman kameran säätöihin.

Sunnuntaina 30.9. klo 12-15:30 aloitetaan peruskurssi. Aloitusluennolla käydään läpi kuvan valotuksen säätämistä ja harjoitellaan ulkona valotusajan merkitystä. Mukaan kamera ohjekirjoineen ja sään mukainen vaatetus!

Keskiviikkona 3.10. klo 18-20:30 opiskellaan aukkoluvun merkitystä ja harjoitellaan syväterävyysalueen käyttöä. Käytännön harjoittelu tapahtuu sisätiloissa keinovalon turvin. Samalla tutustutaan ihmisen valokuvaamiseen. Kamera ja ohjekirja mukaan!

Keskiviikkona 10.10. klo 18-20:30 luennolla tutustutaan mm. polttoväleihin ja valokuvan sommitteluun. Kamera mukaan objektiivin polttovälien kokeilua varten!

Keskiviikkona 17.10. klo 18-20 peruskurssin luennot ovat tauolla, mutta kurssilaiset ovat tervetulleita seuran jäseniltaan. Illan aiheena on seuran sisäisen GP-kuvakisan tulosten julkaisu ja kisakuvien katselu ja kommentointi. Kuvakisan aiheena on ”Urheilukuva”. Tilaisuus on hyvä esimerkkikuvien katseluun ja keskusteluun siitä, millä asetuksilla ja valmisteluilla kuva on saatu, miten aihetta on lähestytty ja mikä tekee kuvasta onnistuneen.

Keskiviikkona 24.10. klo 18-20:30 luento käsittelee valkotasapainoa ja värilämpötiloja. Näiden vaikutusta kuvaan testaamme käytännössä sisätiloissa. Illan aikana käydään läpi myös kuvien siirtoa kamerasta tietokoneelle ja jälkikäsittelyä. Kamera ja ohjekirja mukaan!

Keskiviikkona 31.10. klo 18-20 peruskurssi on jälleen tauolla, mutta tekniikkaillassa on tarjolla peruskurssia täydentävänä luentona kuvailmaisun toinen osa.

Sunnuntaina 4.11. klo 12-15:30 peruskurssi päättyy kertausluentoon ja kuvakävelyyn. Myös tähän tapaamiseen kamera mukaan akut hyvin ladattuna ja sään mukainen vaatetus!

Kaikki tapaamiset pidetään Valokuvakeskuksella Galleria Pihatossa. Osoite on Valtakatu 80, johon pääsee autolla Kaukaankadun puolelta.

Hinnat:
60 eur mikäli ET OLE Saimaan Kameraseuran jäsen
30 eur Saimaan Kameraseuran jäsenille (jos haluat liittyä joukkoon, niin täältä löytyy ohjeet kuinka se onnistuu).
Hinta sisältää opetuksen sekä kurssimateriaalin.

Ilmoittautuminen tapahtuu helpoimmin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saimaan.kameraseura (at) gmail.com.  Ole kuitenkin nopea, sillä paikkoja on rajoitettu määrä!