Kahdeksas vuosikymmen 2016-2026

Tämä teksti on keskeneräinen vielä joitakin vuosia… 😉

Saimaan Kameraseuran kahdeksas vuosikymmen on alkanut tutuissa merkeissä. Pääpaino on valokuvissa ja kaikessa siihen liittyvässä, ja tietenkin hyvässä seurassa. Harrastuksen nykyaikaiset osa-alueet (tai ainakin oheisharrasteet), kuten geokätköily, urbaani löytöretkeily, blippaus ja pienoishelikopterit ovat vahvasti mukana seuralaisten jokapäiväisessä elämässä. Yhteisiä kuvausmatkoja järjestetään niin kotimaassa kuin ulkomaillekin, ja varsinkin itärajan läheisyys tarjoaa mielenkiintoisen tutkimussuunnan alueille, joissa aika on melkein pysähtynyt.

Juhlia vietettiin taas kerran SKsL:n vuosinäyttelyn järjestämisen merkeissä Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen Galleria Pihatossa. Samalla järjestettiin oma 70-vuotisjuhlanäyttely saman pihan Pehtoorin tuvassa. Näyttelyn avajaisten yhteydessä kuultiin korkeatasoisia luentoja ja palkittiin ansioituneita kameraseuralaisia. SKsL:n järjestötoiminnan kultainen ansiomerkki luovutettiin Reino Pelkoselle, jonka ansiot kattavat kaksi eteläkarjalaista seuraa (Saimaan ks ja Imatra). Hopeinen ansiomerkki luovutettiin Jarmo Mäntykankaalle, Eija Hirvi-Talkalle, Marita Räsäselle, Sami Auviselle, Seppo Toivarille, Ville Tulkille, Tuula Heinolle ja Jirka Veikkaselle. Jarmo Mäntykangas sai Suomen kameraseurojen liiton Suurmestarin (SKsLSM) arvon, ja Reino Pelkonen ja Jukka Kosonen Mestarin-arvot (SKsLM).

20160402b
Jarmo Mäntykangas sai ”kotiottelussa” eli Lappeenrannassa järjestetyssä Suomen kameraseurojen liiton vuosinäyttelyssä 2016 peräti kaksi kunniakirjaa. Kuva avajaisista 2.4.2016.