Kilpailutulokset 2013

Kilpailutulokset 2013

Sisäiset kilpailut:

Vuoden kilpailukuvaaja

Kilpailussa kisataan kansainvälisillä FIAP-kilpailujen läpäisyillä ja kansallisilla Suomen Kameraseurojen Liiton näyttelyiden läpäisyillä Gunnarin kiertopalkintolautasesta.

 

GP3 ratkaisi vuoden kuvaajan tittelin!

GP3:n tulokset ja kuvat löytyvät täältä.

Onnittelut huikeista pisteistä Jukka Kososelle, Sami Kontolle ja Tuomo Himmaselle.

Sami Kontto ja Eija Hirvi-Talka päätyivät vuoden yhteenlasketuissa aktiivisarjan GP-pisteissä tasoihin. Sami valittiin Saimaan Kameraseuran vuoden kuvaajaksi hänen voitettuaan yhden GP-osakilpailuvoiton enemmän (2-1)! Harrastajasarjan voiton vei ylivoimaisesti Tuomo Himmanen. Onnittelut Samille ja Tuomolle! Kiitokset kaikille, jotka laittoivat kuviaan seuralaisten näytille.

Tuomo Himmanen
Tuomo Himmasen teos Tähtiyö. Harrastajadigisarjan voitto
Jukka Kosonen
Jukka Kososen teos Hämis. Aktiividigisarjan voitto.

GP2 aiheella luonto

GP-2 -kilpailun aiheena oli kauan kaivattu luontokuva. Osallistujia oli nyt hieman edellistä kilpailua vähemmän: aktiivisarjassa näimme 35 teosta ja harrastajasarjassa 13 teosta. Luontoa oli kuitenkin tulkittu monipuolisesti: maisemia, lintuja, kasveja, Suomessa ja ulkomailla, makrokuvia, väri- ja monokromaattisia kuvia. Aktiivisarjassa Eija Hirvi-Talka, Kake Keränen ja Olli Räty keräsivät suurimman osan 10:stä kärkisijasta ja Harrastajasarjassa Tuomo Himmanen valloitti kolmella teoksellaan kärkisijat. Kilpailun tuomarina toimivat palkitut luontokuvaajat Anna-Liisa Pirhonen Lappeenrannasta ja Leena Asikainen Kouvolasta.

GP-2 2013 Luontokuva, Aktiivisarja, Harrastajasarja, kuvat ja tulokset
GP-2 2013 Luontokuva, Harrastajasarja, kuvat ja tulokset

Eija Hirvi-Talka: Pakkasaamu Joutsenkoskella, Aktiivisarjan voitto
Tuomo Himmanen: Pelkistettyä todellisuutta, Harrastajasarjan voitto

 

GP1 2013 ”Ihminen”

Katso tulokset, tuomareiden esittely ja linkki kuviin PDF-tiedostosta. (750kt)

Onnittelut erityisesti aktiivisarjan voittaneelle Sami Kontolle ja harrastajasarjan voittajalle Erkki Niemelle! Mainitaan vielä, että joukosta löytyi kaksi henkilöä, Tuomo Himmanen ja Jarkko Lempiäinen, joiden kaikki kuvat sijoittuivat pisteille. Onnittelut tästä ja kaikille läpäisyjä saaneille.

Käytössä oli ensimmäistä kertaa osallitujien jako aktiivi- ja harrastajasarjaan. Aktiivisarjaan saatiin kuvia kaikkiaan 51 ja harrastajasarjaankin 19. Tuomarina toimi tällä kertaa Virolainen Media-alan ammattilainen Aira Koort ja hänen miesystävänsä Espanjalainen muotikuvaaja Luis.

Sami Kontto - New life
Sami Kontto – New life. Aktiivisarjan voitto.
Erkki Niemi – Aamun valossa. Harrastajasarjan voitto

 

Saimaan Kameraseura ry valittiin parhaaksi Liiton vuosinäyttelyssä 2013 Ylöjärvellä!

Tulokset nähtävissä linkistä: http://www.mielikuva.org/Mielikuva/vuosinayttely2013.pdf

Saimaan Kameraseuran hyvä vire liiton kilpailuissa sai jatkoa, kun Saimaan Kameraseura valittiin näyttelyn menestyneimmäksi seuraksi kahdella kunnikirjallaan, 68 läpäisyllä digikuvasarjassa ja 8 kuvalla vedossarjoissa.


Eija Hirvi-Talka - Mitä jäljelle jää
Eija Hirvi-Talkan kunniamaininnalla palkittu teos ”Mitä jäljelle jää”.
Tatu Kosonen - Peaceful Sleep
Tatu Kososen kunniamaininnalla palkittu kuva Rauhallinen uni.

Läpäisyt seuralaisittain:

Seuran jäsen läpäisyjen lkm
Auvinen Sami 1
Himmanen Tuomo 2
Hirvi-Talka Eija 1 kunniakirja 2p
Joutjärvi Mari 4
Joutjärvi Tommi 9
Kantele Veijo 2
Keränen Eetu 5
Keränen Kauko 12
Kontto Sami 15
Kosonen Jukka 2
Kosonen Tatu 4 kunniakirja 2p
Kähärä Tommi 2
Lempiäinen Jarkko 2
Marttinen Laura 4
Mäntykangas Jarmo 1
Räty Olli 1
Toivari Seppo 1
Tulkki Ville 8

Erityisen iloista näyttelyn tuloksissa oli nähdä uusia nimiä listoilla. Eetu, Ville, Laura, Jarkko ja Tuomo keräsivät tiettävästi ensimmäiset pisteensä Liiton näyttelyistä. Kake ja Konton Sami jatkoivat hurjaa tahtiaan liiton kisoissa keräämällä pitkälle yli toistakymmentä läpäisyä.

Lämpimät onnittelut kaikille läpäisyjä keränneistä ja selkääntaputukset Eijalle ja Tatulle kunnikirjoista upeilla kuvillaan! Kiitokset myös kaikille osallistuneille, joista nuoria oli tänä vuonna ennätysmäärä vuosiin!

 

Tammikuun kuvakilpailu aiheella tehdas

Kuukauden kuva -kilpailun aiheella Tehdas voitti ansiokkaasti Eija Hirvi-Talka. Tuomarina vuoden ensimmäisessä seuran sisäisessä kilpailussa toimi hallituksen sihteeri, Sami Auvinen. Lämpimät onnittelut Eijalle ja kiitokset kaikille hienoista ja luovista kuvista! Katso kuvat tästä.
Eija Hirvi-Talkan voittokuva "Matkalla tehtaalle"
Eija Hirvi-Talkan voittokuva ”Matkalla tehtaalle”

 

Seuralaisten kommentteja kuvista:

Marita Räsänen kirjoitti: ”Onnea Eija, hieno teos! Tosi hieno sarja oli taas muutenkin. Se oli siis Päivi Maria Mäntykangas, joka oli ottanut sen upean kuvan tehdästyöläisestä! Laita ihmeessä kisaamaan muuallekin. Sami Auvinen oli oiva tuomari, oli mukavaa kuunnella mitä kaikkea uutta löysit jo ennestään kehutuista kuvista. Tuomariainesta :)”.

Riitta Liisa Hämäläinen kirjoitti: ”Aivan loistavia otoksia, joissa silmä viipyilee mielellään. Nauruhermoja kutitti erityisesti kotitehdas. Otos on äärettömän positiivinen ja saa todella hyvälle tuulelle!”.