Vuosinäyttely valokuvakeskuksella 30.11.-23.12.2011

Saimaan Kameraseuran perinteinen vuosinäyttely ripustettiin tällä kertaa Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen suureen galleriaan. Näyttelyyn osallistui 17 seuran jäsentä. Avajaisissa palkittiin seuran kurssiemäntä Riitta Huttunen Suomen kameraseurojen liiton hopeisella ansiomerkillä.

Näyttelylle ei oltu valittu mitään yhteistä teemaa, vaan jokainen kuvaaja sai osallistua näyttelyyn nimenomaan niillä kuvilla, jotka koki omimmikseen. Aiheita löytyikin laidasta laitaan; mukana oli lähikuvaa, luontokuvaa, muotokuvaa ja abstraktimpiakin tulkintoja, ja teknisesti tarkastellenkin tavallisempien väri- ja mustavalkokuvien lisäksi myös kokeellisempia tekniikoita. Samoin näyttelyyn osallistuvien kuvaajien kirjo on runsas; ikähaitarin voidaan katsoa ulottuvan lukiosta eläkkeelle asti, ja naisia ja miehiä on myös tasaisesti edustettuna.

Valokuvakeskuksen pienen gallerian näyttely on myös syytä mainita, koska se koostui tulevien kameraseuralaisten töistä. Valokuvakeskus ja Ylämaan esikoululaiset järjestivät yhteisnäyttelyn teemalla Neljä päivää kuvaajana, mukana 10 poikaa ja neljä tyttöä.