Ajankohtaista

Seuraillat vaihtuvissa tiloissa

Syyskaudella 2019 kameraseuran jäsen- ja tekniikkaillat siirtyvät  Kuutinkulmaan Valtakatu 23. Tarkista kokoontumispaikat aina tapahtumakalenterista tai Facebookin tapahtumista!

Aika tilata jokaisen suomalaisen valokuvaajan oma lehti Kameralehti

sksl_banneri-Kamera-lehti-tarjous

Saimaan Kameraseuran jäsenet saavat Kameralehden kestotilauksen vuodelle 2019 hintaan 79 eur  Normaali kestotilaushinta on 96 eur eli hinnasta on höylätty pois noin 18%.

Tee tilauksesi täällä!

Seuran syyskokous 2018

Saimaan kameraseura ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin 21.11.2018  Pihatossa. Paikalla kokoustamassa ja kahvittelemassa oli 12 henkilöä. Kokouksen vahvistama suunnitelma ensi vuoden varalle löytyy kohdasta Toiminta > Toimintasuunnitelma 2019.

Kokouksessa valittiin Heini Eronen jatkamaan seuran puheenjohtajana vuonna 2019. Häneltä kiitos seuralaisille luottamuksesta! Hallituksen jäsenistä erovuorossa ollut Seppo Kuittinen valittiin uudelleen hallitukseen seuraaviksi kahdeksi vuodeksi.  Erovuorossa olleiden Sami Auvisen ja Jarmo Mäntykankaan tilalle ei kokousväen keskuudesta löytynyt vapaaehtoisia, joten hallitus toimii ensi vuonna viiden jäsenen voimin. Kiitämme lämpimästi Samia ja Jarmoa seuran eteen tekemästänne työstä!

Koska Lappeenrannan kaupungin ja Kaakkois-Suomen Valokuvakeskuksen yhteistyö Galleria Pihaton toiminnan pyörittämisestä katkeaa vuoden vaihteessa, kameraseuran kokoontumispaikka seurailtoina on vielä selvityksen alla. Tiedotamme tapahtumapaikoista tarpeen mukaan jäsenkirjeissä, Facebookissa ja täällä kotisivuilla.

Hallituksen esityksestä GP-kilpailujen digikuvien kokoon tehtiin sääntömuutos. Jatkossa pyydämme toimittamaan kuvat koossa 1920×1080 pikseliä, joka on useissa näyttelyissä ja kilpailuissa käytetty koko. Kuvaajien työtä tämä helpottaa, kun ei tarvitse tuottaa samasta kuvasta useita kokoversioita eri paikkoihin.

Oletko kiinnostunut valokuvakilpailuista?

Olemme avanneet uuden sivuston josta löytyy perustietoa Suomen Kameraseurojen Liiton järjestämistä valokuvakilpailuista sekä kansainvälisestä kilpailutoiminnasta.  Käypä tutustumassa täällä ja hyppää rohkeasti mukaan ja laajenna osaamistasi valokuvakilpailujen kautta. Kannattaa kysellä aiheesta myös seuran Facebook sivulla ja jos kansainvälinen kilpailutoiminta kiinnostaa, niin liity FIAP -kisailijat Facebook ryhmään, jota ylläpitää SKsL.

Seuran sisäistä Vuoden Kuvaaja -kilpailua varten kannattaa perehtyä kisasivuihin täällä.

Seuran jäsenkirjeet verkossa

Jäsenkirjeet löytyvät nyt myös seuran nettisivuilta kohdasta Toiminta -> Jäsenkirjeet. Jäsenkirjeet lähetetään sähköpostilla ja niissä tiedotetaan jäsenistöä tulevista tapahtumista, joten pidäthän sähköpostiosoitteesi ajantasalla. Mikäli se muuttuu, niin ilmoita uusi osoitteesi seuran sähköpostiin saimaan.kameraseura(at)gmail.com.

Valokuvauksen perusteet teemasivusto avattu

Valokuvauksen perusteet  -tapahtuman oma teemasivu löytyy yläosan valikosta Toiminta – Valokuvauskoulutus – Valokuvauksen perusteet. Sivulta on myös saatavilla tapahtumassa näytetty esitys.

Saimaan Kameraseuran nuorisojaostolle haetaan aktiivista vetäjää!

Jos olet itse tai tiedät jonkun valokuvauksesta innostuneen nuoren 18-30 vuotiaan henkilön, niin kameraseuran nuorisoryhmä kaipaa tällä hetkellä aktiivisen asenteen omaavaa henkilöä vetämään nuorisojaoston toimintaa. Rooliin kuuluu myös tiivis yhteistyö seuran hallituksen kanssa. Ilmoittaudu tai anna vinkki seuran puheenjohtajalle saimaan.kameraseura(at)sksl.fi

Pari minuuttia ajastasi valokuvauksen hyväksi

Jos et ole vielä täyttänyt Kopioston valvontavaltakirjaa tee se nyt heti, se on riskitön, helppo ja nopea tapa edistää valokuvausta Suomessa ja varmistaa tukijallemme Finnfotolle merkittävä rooli myös tulevaisuudessa. Saamamme avustukset eivät ole tärkeitä ainoastaan Suomen Kameraseurojen Liitolle vaan myös jokaiselle jäsenseuralle sekä jäsenelle, jos ja kun on tarvetta esimerkiksi koulutuksille, nuorisotoiminnan tukemiseen, valokuvanäyttelyille tai seuran omille kuvausprojekteille.

Jotta Finnfoton rooli olisi vahva jatkossakin, on tärkeää, että jokainen jäsenemme on toimittanut Kopiostolle valvontavaltakirjan: lisätietoa ja täyttöohjeita saat täältä.

Jos olet valtakirjan jo kertaalleen täyttänyt se riittää. Kiitos siitä.