Ajankohtaista

Kuvankäsittelykoulutusta Lappeenrannassa!

SKsL_kouluttaa

Suomen Kameraseurojen Liitto järjestää viikonloppukoulutusta Lappeenrannssa. Nyt jos koskaan kannattaa käyttää tilaisuus hyväksi ja ilmoittautua mukaan! Ilmoittautuminen ei edellytä kameraseuran jäsenyyttä, vaan on avoin kaikille halukkaille.

Valokuvauksen peruskurssi alkaa!

Kevään 2018 valokuvauksen peruskurssi starttaa 26. huhtikuuta. Jos tunnet, ettet vielä saa kaikkea irti järjestelmäkamerastasi, tule mukaan opiskelemaan. Tämän kurssin jälkeen hallitset kamerasi säädöt ja päätät itse, miltä kuvasi näyttävät!

Kuukauden mittaisen kurssin luennot pidetään torstai-iltaisin klo 18-20 Galleria Pihatossa. Lisäksi kahtena lauantai-iltapäivänä kuvataan yhdessä kaupungin alueella liikuskellen.

Varmista paikkasi kurssilla ilmoittautumalla Samille osoitteeseen auvinen.sta(at)gmail.com. Samalla kannattaa liittyä seuramme jäseneksi, jolloin osallistut peruskurssille puoleen hintaan.

Kurssilla tavataan ja kuvataan!

Oletko kiinnostunut valokuvakilpailuista?

Olemme avanneet uuden sivuston josta löytyy perustietoa Suomen Kameraseurojen Liiton järjestämistä valokuvakilpailuista sekä kansainvälisestä kilpailutoiminnasta.  Käypä tutustumassa täällä ja hyppää rohkeasti mukaan ja laajenna osaamistasi valokuvakilpailujen kautta. Kannattaa kysellä aiheesta myös seuran Facebook sivulla ja jos kansainvälinen kilpailutoiminta kiinnostaa, niin liity FIAP -kisailijat Facebook ryhmään, jota ylläpitää SKsL.

Aika tilata jokaisen suomalaisen valokuvaajan oma lehti Kameralehti

sksl_banneri-Kamera-lehti-tarjous

Saimaan Kameraseuran jäsenet saavat Kameralehden kestotilauksen vuodelle 2018 hintaan 77 eur  Normaali kestotilaushinta on 94 eur eli hinnasta on höylätty pois yli 18%.

Tee tilauksesi täällä!

Sääntömääräisen syyskokouksen kuulumisia

Syyskokouksessa 22.11.2017 tehtiin jäsen- ja tekniikkailtojen osalta päätös siirtää seuran yleiset kokoontumiset keskiviikolle. Eli jäsenilta pidetään joka kuukauden kolmantena keskiviikkona ja tekniikkailta viimeisenä keskiviikkona. Muutos tehtiin lähinnä sen vuoksi, ettei Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen näyttelyn avajaiset satu samalle illalle.

Seuran toimintasuunnitelma vuodelle 2018 löytyy tältä sivulta.

Myös seuran puheenjohtaja vaihtui, kun Jukka Kosonen kieltäytyi jatkamasta enää kuudetta kautta. Seuran uudeksi puheenjohtajaksi syyskokouksessa valittiin yksimielisesti 1.1.2018 alkaen Heini Eronen! Seuran 71 vuotisen historian aikana vasta toinen nainen seuran johdossa, joten oli jo korkea aikakin

Seuran hallituksen kokoonpano 1.1.2018 alkaen on:
Varapuheenjohtaja / koulutusvastaava: Jukka Kosonen
Sihteeri: Sami Auvinen
Kilpailusihteeri: Tuomo Himmanen VALITTIIN UUDELLEEN
Talousvastaava: Seppo Kuittinen
Tiedotusvastaava: Sara Suikkanen UUSI
Näyttelyvastaava: Jarmo Mäntykangas
Jäsenilta- ja tapahtumavastaava: Tarja Riikonen VALITTIIN UUDELLEEN

Minna Mänttäri halusi luopua tässä kohtaa hallituksen jäsenyydestä, joten kiitokset monivuotisesta osallistumisesta ja hyvistä ideoista vuosien varrella!

Onnittelut uudelleen valituille ja uudelle hallitusjäsenelle Saralle ja erityisesti puheenjohtaja Heinille!

 Seuran jäsenkirjeet verkossa

Kuukausittaiset jäsenkirjeet löytyvät nyt myös seuran nettisivuilta kohdasta Toiminta -> Jäsenkirjeet. Jäsenkirjeet lähetetään sähköpostilla ja niissä tiedotetaan jäsenistöä tulevista tapahtumista, joten pidäthän sähköpostiosoitteesi ajantasalla. Mikäli se muuttuu, niin ilmoita uusi osoitteesi seuran sähköpostiin saimaan.kameraseura(at)gmail.com.

Valokuvauksen perusteet teemasivusto avattu

Valokuvauksen perusteet  -tapahtuman oma teemasivu löytyy yläosan valikosta Toiminta – Valokuvauskoulutus – Valokuvauksen perusteet. Sivulta on myös saatavilla tapahtumassa näytetty esitys.

Saimaan Kameraseuran nuorisojaostolle haetaan aktiivista vetäjää!

Jos olet itse tai tiedät jonkun valokuvauksesta innostuneen nuoren 18-30 vuotiaan henkilön, niin kameraseuran nuorisoryhmä kaipaa tällä hetkellä aktiivisen asenteen omaavaa henkilöä vetämään nuorisojaoston toimintaa. Rooliin kuuluu myös tiivis yhteistyö seuran hallituksen kanssa. Ilmoittaudu tai anna vinkki seuran puheenjohtajalle saimaan.kameraseura(at)sksl.fi

Pari minuuttia ajastasi valokuvauksen hyväksi

Jos et ole vielä täyttänyt Kopioston valvontavaltakirjaa tee se nyt heti, se on riskitön, helppo ja nopea tapa edistää valokuvausta Suomessa ja varmistaa tukijallemme Finnfotolle merkittävä rooli myös tulevaisuudessa. Saamamme avustukset eivät ole tärkeitä ainoastaan Suomen Kameraseurojen Liitolle vaan myös jokaiselle jäsenseuralle sekä jäsenelle, jos ja kun on tarvetta esimerkiksi koulutuksille, nuorisotoiminnan tukemiseen, valokuvanäyttelyille tai seuran omille kuvausprojekteille.

Jotta Finnfoton rooli olisi vahva jatkossakin, on tärkeää, että jokainen jäsenemme on toimittanut Kopiostolle valvontavaltakirjan: lisätietoa ja täyttöohjeita saat täältä.

Jos olet valtakirjan jo kertaalleen täyttänyt se riittää. Kiitos siitä.

Tietoa käynnissä olevista kuvakilpailuista

Seuran Vuoden Kuvaaja meriittejä varten kannattaa perehtyä kisasivuihin täällä.