Ajankohtaista

Kesäretki Ilkonsaareen 30.7.2017 klo 12:00 – 18:00

Seuran jokavuotinen kesäretki tehdään tänä vuonna Saimaalle Ilkonsaareen m/s Heidi aluksella, joka lähtee Lappeenrannan satamasta. Kokoonnumme Lappeenrannan matkustaja satamaan klo 11:45 mennessä ja irtautuminen laiturista tapahtuu klo 12:00. Matka saareen kestää n. 2 tuntia ja perillä olemme n. 2 tuntia ja paluumatkalle lähdemme n. klo 16:00.

Lisätietoja kohteesta löytyy täältä.

Laivassa ei ole tarjoilua, joten omat juomat ja eväät mukaan. Saari on Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön ylläpitämä retkikohde, joten sieltä löytyy grillikatos, biokäymälä ja n. 1,5 km pituinen saaren läpi kulkeva luontopolku. Saari on ortodoksien Skiittasaari ja saarelta löytyy myös kolme tsasounaa.

Matkan hinta

Yli 18 v: 30 eur
Alle 18 v: 15 eur

Matkalle osallistuminen

Laivalle mahtuu n. 30 henkeä.  Sitova ilmoittautuminen viimeistään 23.7.2017 mennessä osoitteeseen: saimaan.kameraseura(at)gmail.com

Kerro viestissä mukaan lähtevien henkilöiden nimet ja onko lapsi vai aikuinen.

Suorita matkan omavastuuosuus seuran tilille 27.7.2017 mennessä:
Oma SP: FI53 4108 0010 0870 40
Merkitse maksun viestiosaan aikuisten ja lasten lukumäärä.

Westonien jalanjäljissä valokuvanäyttely heinäkuussa Galleria Pihatossa

Saimaan kameraseuran vuosina 2013 – 2015 järjestettyjen nude valokuvaustyöpajojen tuloksia pääsee ihastelemaan heinäkuussa 4.7.2017- 29.7.2017 Kaakkois-Suomen Valokuvakeskuksen valokuvanäyttelyssä Galleria Pihatossa. Näyttelyn avajaiset ovat 4.7.2017 klo 18:00.

Westonien jalanjäljissä_juliste

 

Näyttelyssä on valokuvia seuraavilta mukana olleilta valokuvaajilta:
Kim Weston, Carmel, USA
Kirmo Wilen, Parikkala
Tommi Joutjärvi, Lappeenranta
Mari Joutjärvi, Lappeenranta
Timo Ripatti, Helsinki
Esa-Matti Åkerberg, Seinäjoki
Ville Tulkki, Lappeenranta
Sofia Virtanen, Kotka
Hannu Luostarinen, Savonlinna
Vesa Tyni, Helsinki
Tomi Laurila, Söderkulla
Vesa Lyra, Savonlinna
Veijo Kantele, Lappeenranta
Kari Kumpulainen, Kuopio

Näyttelyn kuvissa esiintyvät mallit:
Eeva Ihalainen
Janica Kortman
Laura Salomaa
Sanna Tirkkonen
Minna Vasarainen
Päivi Asikainen
Maaria Vannemaa

Saimaan kameraseura osallistuu jälleen Naisten Vuoksi  liikuntatapahtuman valokuvaamiseen 26.8.2017

Kuten viime vuonnakin, myös tänä vuonna osallistumme EKLU ry:n organisoiman Naisten Vuoksi liikuntatapahtuman valokuvaamiseen. EKLU ry tarjoaa ainakin lounaan sekä lienee muutakin vaivanpalkkaa vapaaehtoisille. Halukkaat voivat jo nyt ilmoittautua mukaan osoitteeseen saimaan.kameraseura(at)gmail.com.

Ennakkotietoa Saimaan kameraseuran omasta Vuosinäyttelystä 2017

Saimaan kameraseuran vuosinäyttely 2017 järjestetään tänä vuonna teemalla ”Elämää Etelä-Karjalassa 2000 -luvulla”. Ajankohta 16.10.2017 – 9.11.2017 ja paikkana Lappeenrannan kaupungintalon lämpiö.
 
Pankaas siis penkoen kuva-arkistojanne ja valkatkaa elämänmakuisia kuvia eri vuodenajoilta eri puolilta maakuntaa.
 
Lähempänä ajankohtaa kysellään sitten talkooapuja. Eli pystytys tapahtuu 16.10.2017 ja purku 9.11.2017.

Seuran jäsenkirjeet verkossa

Kuukausittaiset jäsenkirjeet löytyvät nyt myös seuran nettisivuilta kohdasta Toiminta -> Jäsenkirjeet. Jäsenkirjeet lähetetään sähköpostilla ja niissä tiedotetaan jäsenistöä tulevista tapahtumista, joten pidäthän sähköpostiosoitteesi ajantasalla. Mikäli se muuttuu, niin ilmoita uusi osoitteesi seuran sähköpostiin saimaan.kameraseura(at)gmail.com.

Valokuvauksen perusteet teemasivusto avattu

Valokuvauksen perusteet  -tapahtuman oma teemasivu löytyy yläosan valikosta Toiminta – Valokuvauskoulutus – Valokuvauksen perusteet. Sivulta on myös saatavilla tapahtumassa näytetty esitys.

Saimaan Kameraseuran nuorisojaostolle haetaan aktiivista vetäjää!

Jos olet itse tai tiedät jonkun valokuvauksesta innostuneen nuoren 18-30 vuotiaan henkilön, niin kameraseuran nuorisoryhmä kaipaa tällä hetkellä aktiivisen asenteen omaavaa henkilöä vetämään nuorisojaoston toimintaa. Rooliin kuuluu myös tiivis yhteistyö seuran hallituksen kanssa. Ilmoittaudu tai anna vinkki seuran puheenjohtajalle saimaan.kameraseura(at)sksl.fi

Pari minuuttia ajastasi valokuvauksen hyväksi

Jos et ole vielä täyttänyt Kopioston valvontavaltakirjaa tee se nyt heti, se on riskitön, helppo ja nopea tapa edistää valokuvausta Suomessa ja varmistaa tukijallemme Finnfotolle merkittävä rooli myös tulevaisuudessa. Saamamme avustukset eivät ole tärkeitä ainoastaan Suomen Kameraseurojen Liitolle vaan myös jokaiselle jäsenseuralle sekä jäsenelle, jos ja kun on tarvetta esimerkiksi koulutuksille, nuorisotoiminnan tukemiseen, valokuvanäyttelyille tai seuran omille kuvausprojekteille.

Jotta Finnfoton rooli olisi vahva jatkossakin, on tärkeää, että jokainen jäsenemme on toimittanut Kopiostolle valvontavaltakirjan: lisätietoa ja täyttöohjeita saat täältä.

Jos olet valtakirjan jo kertaalleen täyttänyt se riittää. Kiitos siitä.

Tietoa käynnissä olevista kuvakilpailuista

Seuran Vuoden Kuvaaja meriittejä varten kannattaa perehtyä kisasivuihin täällä.