Koulutus

SKsL:n KURSSI- JA KUVAUSMATKAT PORTUGALIN KEVÄÄSEEN 2019

Maaliskuussa 2019 teemme kaksi matkaa Portugaliin: peruskurssi aloittelijoille sekä työpajamatka edistyneemmille. Kumpikin on kahdeksan päivän mittainen ja täysipainoinen ohjelma sisältää opetuksen ja kuvaamisen lisäksi retkiä, palautepalavereita, kylpyläkäynnin ym. Hintaan sisältyy lennot, majoitus sekä puolihoito; 1300 euroa tuosta kaikesta on niin edullinen tarjous, että mukaan voi huoletta ottaa myös sellaisia perheenjäseniä, jotka eivät kuvaa!

Tukikohtana toimii Nazarén kalastajakaupunki Lissabonista pohjoiseen. Hotellinkin olemme valinneet teemaan sopivasti: käytäviä ja huoneita koristavat ainutlaatuiset Álvaro Laborinhon mustavalkoiset valokuvat 1900-luvun alkupuolen Nazarésta ja nazarélaisten arjesta. Hotelli sijaitsee rinteellä keskustan yläpuolella ja näkymät ovat sen mukaiset! Hotellilla on oma kylpylä – tämä erityisesti tiedoksi niille matkalaisille jotka eivät ota osaa varsinaiseen valokuvausohjelmaan.

HALUATKO OSALLISTUA MOLEMPIIN?
Jos osallistut molempiin ryhmiin peräjälkeen (peruskurssi + työpaja), et tietenkään maksa tuplahintaa koska lennät vain kerran edestakaisin. Kokonaishinta 10.-25.3.2019 on tällöin 2150€.

10. – 18.3.2019 VALOKUVAUKSEN PERUSKURSSI

Kurssi on tarkoitettu vasta-alkajille, eikä siis esitietovaatimuksia ole. Opit sekä tekniikkaa että ilmaisua; pääpaino on kuvausharjoituksilla ja niistä annettavalla palautteella. Paras harjoitteluväline on järjestelmäkamera. Kun haluat antaa kaverille lahjaksi hienon harrastuksen, kääri joulupakettiin tämä ja kamera!
Katso tarkemmin: http://www.sublutour.com/fi/programas/p/29

LOPPUUNMYYTY!   17. – 25.3.2019 VALOKUVAUSTYÖPAJA

Näitten kahdeksan päivän aikana voit joko keskittyä itsenäiseen kuvaamiseen tai työskennellä yhdessä toisten kanssa: teemme ryhmätöitä osallistujien valitsemista aiheista, käymme kuvausretkillä ja analysoimme tuloksia palautepalavereissa. Kuvaajat saavat ohjausta omien projektiensa toteutukseen. Tapaamme myös paikallisia valokuvaajia.
Katso tarkemmin: http://www.sublutour.com/fi/programas/p/30

ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIEDOT

Yhteyshenkilömme Mika Palo matkatoimistossa ottaa jo varauksia vastaan:
mika.palo (ät) sublutour.com / 040 5036753.
SKsL:n puolesta kysymyksiin vastaa Reino Havumäki: reino.havumaki (ät) sksl.fi / 050 557 1213.
Vastuullinen matkanjärjestäjä: Sublutour Portugal.

 

SKsL:n JÄRJESTÄMÄ KOULUTUS KEVÄÄN -18 AIKANA
Huhtikuu
27.-29.4. Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille I, Loimaa
Toukokuu
5.-6.5. Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille I, Lappeenranta
Kesäkuu
9.-10.6. Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille II, Lappeenranta

Yleistä Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille I -työpajoista, LUE TÄMÄKIN

Viikonloppuisin tai arki-iltoina järjestettävissä työpajoissa keskitytään raw-muotoisten valokuvien kehittämiseen Adoben rawieditorissa ja Adobe Photoshop -ohjelmassa. Rawieditorissa opetellaan säätämään eri valoisuusalueita koko kuva-alalla. Photoshopissa tutustutaan keskeisimpiin tapoihin tehdä kuvaan osa-aluesäätöjä esim. kohdistamaan terävöitys juuri sinne, mihin se halutaankin.

Suurena periaatteena on että, työpaja alkaa koko kuva-alaan vaikuttavien säätöjen kuten valoisuus, kontrasti, terävyys ja väri tekemisellä. Sen loppua kohden edettäessä siirrytään tekemään samojen säätöjä paikallisesti keinojen ja työkalujen vaihtuessa.

Oppiminen tapahtuu tekemisen kautta, eikä oppimisennätyksiin pyritä.

Modernit kamerat ja kuvankäsittelyohjelmistot tarjoavat harrastelijavalokuvaajillekin aivan uudet mahdollisuudet kuvata. Vastavaloon kuvatun hahmon ei enää tarvitse olla musta silhuetti ja sävyt saa kuntoon koko kuva-alalla. Samoissa olosuhteissa otetuista kuvista ei tarvitse enää säätää kuin yksi ja säätötiedon voi sen jälkeen helposti kopioida saman sarjan muihinkin kuviin.

Työpajaan osallistuminen edellyttää omaa kannettavaa tietokonetta, jolle on asennettu Adobe Photoshop CC- ja Adobe Bridge CC-ohjelmat. Ohjelmat on hyvä päivittää ennen työpajaan osallistumista. Osassa työpajoja on osallistujien käyttöön varattu tietokoneita, joilta löytyy työpajassa käytettävät ohjelmat. Tarkista tämä oman työpajasi osalta. Voi olla, että pääset osallistumaan työpajaan, vaikkei sinulla olisikaan omaa kannettavaa / työpajassa käytettäviä ohjelmia.

Kurssin oppimateriaali tulee etukäteen opettajalta WeTransfer-pakettina. Siksi opiskelijoita pyydetäänkin laittamaan sähköpostia osoitteeseen pekka.salminen@sksl.fi työpajaan ilmoittautumisensa yhteydessä.

Kouluttajana toimii ammattivalokuvaaja ja kouluttaja, Suomen Kameraseurojen liiton koulutusvastaava Pekka Salminen Hyvinkäältä. Kurssin oppimateriaali tulee opettajalta.

Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille I

Kuvat juhlakuntoon, rohkeasti rawia!
27.-29.4., 18 oppituntia, LOIMAA

Perjantai 27.4. klo 17.30-20.30
Photoshopin ja Bridgen käyttöliittymien tärkeimmät ominaisuudet ja oman käyttöliittymän säätäminen. Omien tietojen lisääminen kuviin. Opettajalta saadut rawit avataan rawieditoriin niiden kokonaisvalotuksen ja valkotasapainon säätämiseksi ja viedään sieltä Photoshopiin, jossa kuvat talletetaan. Tasoihin tutustuminen.

Lauantai 28.4. klo 10.00-16.00
Ohjelman eri kieliversiot ja niiden vaihtaminen. Tekoälyyn perustuvat toiminnot. Toistuvien työvaiheiden automatisointi. Lisää raw-editorista. Histogrammi kuvattaessa ja kuvaa käsiteltäessä. Valintatyökalut, niiden ominaisuudet ja säätäminen. Valintojen tallentaminen ja yhdistäminen. Tasot ja maskaaminen.

Sunnuntai 29.4. klo 10.00-16.00
Rajaaminen. Valintatyökalujen ja maskaamisen harjoituksia. Photoshopin vakiotyökalut ja tärkeimmät suotimet. Vaikeissa valo-olosuhteissa otetun kuvan viimeistely kehittämällä se useampaan kertaan ja eri versioiden yhdistäminen.

Osallistujien käyttöön varattu viisi kannettavaa tietokonetta, joilta työpajassa käytettävät ohjelmat löytyvät. Mikäli haluat sellaisen käyttöösi, kerro se ilmoittautumisesi yhteydessä.

Työpajan hinta 22€. Ilmoittautuminen: Loimaan työväenopisto

Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille I

Kuvat juhlakuntoon, rohkeasti rawia!
5.-6.5., 12h, LAPPEENRANTA

Lauantai 5.6. klo 10.00-16.00
Photoshopin ja Bridgen käyttöliittymien tärkeimmät ominaisuudet ja oman käyttöliittymän säätäminen. Omien tietojen lisääminen kuviin. Opettajalta saadut rawit avataan rawieditoriin niiden kokonaisvalotuksen ja valkotasapainon säätämiseksi ja viedään sieltä Photoshopiin, jossa kuvat talletetaan.

Ohjelman eri kieliversiot ja niiden vaihtaminen. Tekoälyyn perustuvat toiminnot. Toistuvien työvaiheiden automatisointi. Histogrammi kuvattaessa ja kuvaa käsiteltäessä. Valintatyökalut, niiden ominaisuudet ja säätäminen. Valintojen tallentaminen ja yhdistäminen

Sunnuntai 6.5. klo 10.00-16.00
Lisää raw-editorista. Tasot ja maskaaminen. Rajaaminen. Valintatyökalujen ja maskaamisen harjoituksia.

Työpajan hinta 80€. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: pekka.salminen@sksl.fi.

SKsL:n AIEMMIN JÄRJESTÄMÄÄ KOULUTUSTA:
Esine-, asetelma- ja tuotekuvaus

17.-18.3. klo 11.00.-17.00, Hyvinkää
Tarvitsetko laadukkaita tuotekuvia blogiisi, tai myytkö irtainta nettihuutokaupoissa? Kiinnostaako asetelmakuvaus valokuvataiteena?

Esineiden kuvaaminen on oma maailmansa, ja sen haasteisiin ja ratkaisuihin on mahdollista tutustua viikonloppukurssilla Hyvinkäällä.

Mainoskuvaajana työskennellyt Timo Ripatti johdattaa sinut esine- ja tuotekuvauksen salaisuuksiin Hyvinkään kameraseuran studiolla 6.-7.5. klo 11.00.-17.00. Opetellaan valaisuniksejä ja kokeillaan tapoja tehdä kuvasta myyvä ja selkeä.

Työpajan hinta 80€. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: pekka.salminen@sksl.fi. Ilmoittautumiset kurssille viimeistään 4.3.

Valomaalaus II
vm3_p
24.-25.2. klo 11.00.-17.00, Hyvinkää
Jatkokurssi valomaalausta jo jonkin verran harrastaneelle. Kurssin tarkoitus on syventää omassa kuvaustyössä hankittuja taitoja. Kurssi on kuvauspainotteinen, oletuksena että osallistujalla on jo tuntumaa valomaalauksen perustekniikoihin.
2-päiväisen viikonloppukurssin sisältö:
– lauantaina katsotaan osallistujien kuvia, 4-5 kpl/kuvaaja. Jaetaan osallistujat työryhmiin ja aloitetaan kuvausharjoitukset toisen ryhmän kuvatessa asetelmaa, toisen mallia.
– sunnuntaina jatketaan kuvausharjoituksia, vaihdetaan välillä kuvausympäristöä ja kokeillaan erilaisten valaisimien ja valaisutyylien vaikutusta kuvan sisältöön.

Peruskurssia vaativammat aiheet. Omat kamerat ja jalustat mukaan! Kamerassa tulee olla manuaalisäädöt ja mahdollisuus valottaa 30 sekunnin suljinajalla. Työpajan hinta 80 euroa. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: pekka.salminen@sksl.fi. Ilmoittautumiset kurssille viimeistään 10.2.

Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille II
ma 22.1. klo 17.00–20.00 3h Pointti, Vantaa
Valintatyökalut, niiden ominaisuudet ja säätäminen. Valintojen tallentaminen ja yhdistäminen.

ti 23.1. klo 17.00–20.00 3h Pointti, Vantaa
Tasojen peruskäyttö. Vaikeissa valo-olosuhteissa otetun kuvan viimeistely kehittämällä se useampaan kertaan ja yhdistämällä kuvan eri versiot valintatyökaluja ja maskausta hyväksikäyttäen.

ke 24.1. klo 17.00–20.00 3h Pointti, Vantaa
Toistuvasti suoritettavien toimintojen automatisointi. Aiemmin opitun kertaamista harjoitusten avulla lähtökohtana opiskelijoiden omat toiveet. Kollaasin tekeminen siirtämällä kuvista rajattuja osia osaksi toista kuvaa.

Työpajat järjestetään lentokentän läheisyydessä, osoitteessa Hagelstamintie 1, Vantaa. Hinta 50 euroa. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: pekka.salminen@sksl.fi.

SKsL:n aiemmin syksyn -17 aikana järjestämä koulutus
Ajat ja kurssien sisällöt niiden koulutusten osalta, joita ei yltä löydy.
Lokakuu
14.-15.10. Esine-, asetelma- ja tuotekuvaus, Hyvinkää
Marraskuu
18.-19.11. Valomaalaus I, Hyvinkää
27.–29.11. Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille I, Vantaa

Valomaalaus I

18.-19.11.klo 11.00-17.00 12h Hyvinkää
Peruskurssi valokuvauksen harrastajalle, joka on kiinnostunut valomaalauksen perusteista ja tärkeimmistä tekniikoista. Kurssi sisältää paljon teoriatietoa, mutta myös kuvaamista.
2-päiväisen viikonloppukurssin sisältö:
– lauantaina opiskellaan valomaalauksen perusasioita luennon ja diasarjan avulla. Harjoitellaan kameran säädöt, valaisimien valinta ja niiden vaikutus kuviin. Aloitetaan kuvausharjoitukset.
– sunnuntaina jatketaan kuvausharjoituksia. Kuva-aiheet perustuvat henkilökuviin. Lopuksi katsotaan osallistujien kuvia ja tehdään yhteenvedot.

Omat kamerat ja jalustat mukaan! Kamerassa tulee olla manuaalisäädöt ja mahdollisuus valottaa 30 sekunnin suljinajalla. Kouluttajana toimii Timo Ripatti.

Työpajan hinta 80 euroa. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: pekka.salminen@sksl.fi. Ilmoittautumiset kurssille viimeistään 15.11.

Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille I
ma 27.11. klo 17.00–20.00 3h Pointti, Vantaa
Tutustumme Photoshopin ja Bridgen käyttöliittymien tärkeimpiin ominaisuuksiin. Opettajalta saadut rawit avataan rawieditoriin niiden kokonaisvalotuksen ja valkotasapainon säätämiseksi ja viedään sieltä Photoshopiin, jossa kuvat talletetaan.

ti 28.11. klo 17.00–20.00 3h Pointti, Vantaa
Keskustelemme siitä, mikä on vaikeaa kuvata oikein ja mitä apuja kuvankäsittelyllä on tarjottavana valokuvaajalle. Jatkamme rawieditoriin tutustumista sekä säätötiedon automaattiseen siirtoon saman sarjan muihin kuviin. Teemme koko kuva-alaan kohdistuvia muokkauksia Photoshopissa.

ke 29.11. klo 17.00–20.00 3h Pointti, Vantaa
Teemme paikallisia korjauksia kuviin tutustuen tasojen käyttöön, valintatyökaluihin ja teemme ensimmäiset maskausharjoitukset.

Työpajat järjestetään lentokentän läheisyydessä, osoitteessa Hagelstamintie 1, Vantaa. Hinta 50 euroa. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: pekka.salminen@sksl.fi.