Koulutus

SKsL:n järjestämä koulutus kevään -17 aikana:
Tammikuu
14.-15.1. Muotokuvaus I, Hyvinkää
28.-29.1. Muotokuvaus I, Hyvinkää
Helmikuu
11.-12.2. Muotokuvaus II, Hyvinkää
Maaliskuu
04.-05.3. Valomaalaus I, Hyvinkää – siirtynyt pidettäväksi 08.-09.4.
Huhtikuu
08.-09.4. Valomaalaus I, Hyvinkää
22.-23.4. Henkilökuvaus miljöössä, Orimattila
29.-30.4. Valomaalaus II, Hyvinkää
Toukokuu
5.-6.5. Kuvankäsittelyä valokuvaajille, rohkeasti rawia!, Ylivieska
6.-7.5. Esine- ja tuotekuvauskurssi, Hyvinkää

Muotokuvaus I
kompakti_640
14.-15.1. klo 10.00-16.00, 12h Hyvinkää
Työpaja on täynnä, eikä sille enää voi ilmoittautua
Työpaja sopii vasta-alkajalle ja sillä tutustutaan edullisen, harrastajavalokuvaajankin budjettiin (n. 500€) mahtuvan studiovalosetin käyttöön. Työpajassa opetellaan klassisen muotokuvavalaisun rakentamista, ensin yhdellä ja sitten kahdella valaisimella. Kurssi sisältää paljon kuvausharjoituksia, ja jokainen osallistuja pääsee vuorollaan kuvaamaan omalla kamerallaan ja kokeilemaan valaisukeinoja kurssin vetäjän ohjauksessa.

Kamerassa täytyy olla mahdollisuus käsisäätöihin ja siinä pitää olla lisävarustekenkä. Kurssin päätteeksi annetaan kotitehtävä. Lisätietoja: pekka.salminen@sksl.fi.

Muotokuvaus I
28.-29.1. klo 10.00-16.00, 12h Hyvinkää
Työpaja on täynnä, mutta sille voi ilmoittautua varalle
Työpaja sopii vasta-alkajalle ja sillä tutustutaan edullisen, harrastajavalokuvaajankin budjettiin (n. 500€) mahtuvan studiovalosetin käyttöön. Työpajassa opetellaan klassisen muotokuvavalaisun rakentamista, ensin yhdellä ja sitten kahdella valaisimella. Kurssi sisältää paljon kuvausharjoituksia, ja jokainen osallistuja pääsee vuorollaan kuvaamaan omalla kamerallaan ja kokeilemaan valaisukeinoja kurssin vetäjän ohjauksessa.

Kamerassa täytyy olla mahdollisuus käsisäätöihin ja siinä pitää olla lisävarustekenkä. Kurssin päätteeksi annetaan kotitehtävä. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: pekka.salminen@sksl.fi.

11.-12.2. Muotokuvaus II
studio_02_jh
11.-12.2. klo 10.00-16.00, 12h Hyvinkää
Työpaja on täynnä, mutta sille voi ilmoittautua varalle
Työpajan alussa käydään läpi osallistujien Muotokuva I:n päätteeksi saamat kotitehtävät niistä keskustellen ja oppia ottaen. Työpaja keskittyy vaativampaan henkilökuvaukseen kuin Muotokuvaus 1. Valaisua täydennetään käsisalamoilla, ja kuvausympäristönä käytetään miljöötä, eikä vain studiota. Myös henkilöohjaukseen ja poseeraukseen kiinnitetään enemmän huomiota. Jokainen osallistuja voi vuorollaan ja omalla kamerallaan kuvata erilaisissa valaistustilanteissa.

Kamerassa tulee olla mahdollisuus käsisäätöihin ja lisävarustekenkä salamaa varten. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: pekka.salminen@sksl.fi.

Valomaalaus I
valomaalaus_02_fb
8.-9.4. klo 11.00-17.00, 12h Hyvinkää
Peruskurssi valokuvauksen harrastajalle, joka on kiinnostunut valomaalauksen perusteista ja tärkeimmistä tekniikoista. Kurssi sisältää paljon teoriatietoa, mutta myös kuvaamista.
2-päiväisen viikonloppukurssin sisältö:
– lauantaina opiskellaan valomaalauksen perusasioita luennon ja diasarjan avulla. Harjoitellaan kameran säädöt, valaisimien valinta ja niiden vaikutus kuviin. Aloitetaan kuvausharjoitukset, jaetaan osallistujat työryhmiin toisen kuvatessa asetelmaa, toisen mallia.
– sunnuntaina jatketaan ryhmätöitä. Kuva-aiheet perustuvat henkilökuviin ja asetelmiin. Lopuksi katsotaan osallistujien kuvia ja tehdään yhteenvedot.

Omat kamerat ja jalustat mukaan! Kamerassa tulee olla manuaalisäädöt ja mahdollisuus valottaa 30 sekunnin suljinajalla. Työpajan hinta 80 euroa. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: pekka.salminen@sksl.fi.

Henkilökuvaus miljöössä
La 22.4. klo 10..00 – su 23.4. klo 16.30 Orimattila
Työpaja soveltuu kaikille henkilökuvauksesta ja valaistuksesta kiinnostuneille. Tarkoituksena on opiskella salamavalon tai muun valokuvaajan tuottaman valon tasapainottamista muun valaistuksen tehostamiseen tai vahvistamiseen sopivissa kohdissa – ympäristön huomioon ottamista unohtamatta.

Viikonloppu painottuu ”tekemällä oppimiseen”. Kuvausharjoittelu tapahtuu 2-3 kuvaajan työryhminä; niitten koostumus sovitaan alussa. Kuvausjaksoja on kaikkiaan 6. Jaksojen välillä vaihdetaan aina paikkaa ja mallia, joten kullekin ryhmälle kertyy viikonlopun mittaan kokemusta erilaisista kuvaustilanteista. Malleja on mukana vähintaan se kuusi, joten jokaiselle jaksolle löytyy eri malli.

Lisätietoja työpajasta [pdf] ja paikasta, jossa se järjestetään Orimattilan Kehräämö [www].

Työpajan hinta: 190 euroa; sisaltäen majoituksen, ateriat, saunan, mallien kulut jne. Ilmoittautumiset ja lisätietoja: gmail(at)sakari.fi.

Valomaalaus II
vm3_p
29.-30.4 klo 11.00-17.00 12h Hyvinkää
Jatkokurssi valomaalausta jo jonkin verran harrastaneelle. Kurssin tarkoitus on syventää omassa kuvaustyössä hankittuja taitoja. Kurssi on kuvauspainotteinen, oletuksena että osallistujalla on jo tuntumaa valomaalauksen perustekniikoihin.
2-päiväisen viikonloppukurssin sisältö:
– lauantaina katsotaan osallistujien kuvia, 4-5 kpl/kuvaaja. Jaetaan osallistujat työryhmiin ja aloitetaan kuvausharjoitukset toisen ryhmän kuvatessa asetelmaa, toisen mallia.
– sunnuntaina jatketaan kuvausharjoituksia, vaihdetaan välillä kuvausympäristöä ja kokeillaan erilaisten valaisimien ja valaisutyylien vaikutusta kuvan sisältöön.

Peruskurssia vaativammat aiheet. Omat kamerat ja jalustat mukaan! Kamerassa tulee olla manuaalisäädöt ja mahdollisuus valottaa 30 sekunnin suljinajalla. Työpajan hinta 80 euroa. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: pekka.salminen@sksl.fi.

Kuvankäsittelyä valokuvaajille, rohkeasti rawia!

5.-6.5 Raudaskylän Kristillinen Opisto, Ylivieska
pe 5.6. klo 17.30 – 21.15
la 6.5. klo 10.00 – 15.00
Työpajassa keskitytään raw-muotoisten valokuvien kehittämiseen Adoben raw-editorissa ja Adobe Photoshop -ohjelmassa.

Raw-editorissa opetellaan säätämään eri valoisuusalueita koko kuva-alalla. Photoshopissa tutustutaan keskeisimpiin tapoihin tehdä kuvaan osa-aluesäätöjä esim. kohdistamaan terävöitys juuri sinne, mihin se halutaankin.

Modernit kamerat ja kuvankäsittelyohjelmistot tarjoavat harrastelijavalokuvaajillekin aivan uudet mahdollisuudet kuvata. Vastavaloon kuvatun hahmon ei enää tarvitse olla musta silhuetti ja sävyt saa kuntoon koko kuva-alalla. Samoissa olosuhteissa otetuista kuvista ei tarvitse säätää kuin yksi ja säätötiedot voi sen jälkeen helposti kopioida kaikkiin muihinkin saman sarjan kuviin.

Raw-editorin osalta kurssin sisältö on suoraan sovellettavissa myös Adobe Lightroom ja Photoshop Elements -ohjelmilla. Photoshopissa tehtävät asiat voidaan tehdä myös Photoshop Elementsillä versiosta 11 alkaen.

Työpajan hinta 90 euroa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Raudaskylän Kristillinen Opisto.

Esine- ja tuotekuvauskurssi, Hyvinkää

6.-7.5. klo 11.00.-17.00, Hyvinkää
Tarvitsetko laadukkaita tuotekuvia blogiisi, tai myytkö irtainta nettihuutokaupoissa? Kiinnostaako asetelmakuvaus valokuvataiteena?

Esineiden kuvaaminen on oma maailmansa, ja sen haasteisiin ja ratkaisuihin on mahdollista tutustua viikonloppukurssilla Hyvinkäällä.

Mainoskuvaajana työskennellyt Timo Ripatti johdattaa sinut esine- ja tuotekuvauksen salaisuuksiin Hyvinkään kameraseuran studiolla 6.-7.5. klo 11.00.-17.00. Opetellaan valaisuniksejä ja kokeillaan tapoja tehdä kuvasta myyvä ja selkeä.

Työpajan hinta 80€. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: pekka.salminen@sksl.fi.