Koulutus

SKsL:n järjestämä koulutus kevään -18 aikana:
Tammikuu
27.–29.11. Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille II, Vantaa
Helmikuu
24.–25.2. Valomaalaus II, Hyvinkää
Maaliskuu
17.–18.3. Esine- ja asetelma- ja tuotekuvaus, Hyvinkää

JOHDATUS KUVANKÄSITTELYYN VALOKUVAAJILLE -työpajasarja

Pääpaino Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille –työpajasarjassa on valokuvien säätämisessä ja korjailussa. Lähtökohtana on nimenomaan ilmaisukeinoiltaan ja dynamiikaltaan rajatulla kameralla otettu valokuva, joka opetellaan laittamaan juhlakuntoon.

Työpajasarjan läpikäyneen valokuvaajan ei tarvitse pelätä haasteellisiakaan valotusolosuhteita. Sävyt ja vivahteet saa sekä morsiamen valkoiseen että viereisen sulhasen mustaan vaatteeseen vaikka valo olisikin hankala. Salaman rikkoutuessa vastavalotilanteessa ei kuvaamista tarvitse lopettaa. Oivallus siitä, että valotusolosuhteiden ei tarvitse olla täydelliset kuvaushetkellä vapauttaa valokuvaajan luovuuden ja helpottaa haasteiden aiheuttamaa stressiä.

Oppiminen tapahtuu tekemisen ja keskustelunkin kautta, eikä oppimisennätyksiin pyritä. Työpajasarjan viimeisten kokoontumisten sisältö määräytyy osittain opiskelijoiden omien toiveiden mukaisesti. Pääsääntöisesti työpajojen kuvamateriaali tulee opettajalta ja se lähetetään osallistujille etukäteen.

Työpajaan osallistuminen edellyttää omaa kannettavaa tietokonetta, jolle on asennettu Adobe Photoshop CC- ja Adobe Bridge CC-ohjelmat. Vantaalla 27.-29.11. järjestettävässä Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille I:ssä on osallistujien käyttöön varattu viisi kannettavaa, joilta työpajassa käytettävät ohjelmat löytyvät. Mikäli haluat sellaisen käyttöösi, kerro se ilmoittautumisesi yhteydessä.

Kouluttajana työpajoissa toimii SKsL:n koulutusvastaava, ammattivalokuvaaja ja kouluttaja Pekka Salminen.

Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille II
ma 22.1. klo 17.00–20.00 3h Pointti, Vantaa
Valintatyökalut, niiden ominaisuudet ja säätäminen. Valintojen tallentaminen ja yhdistäminen.

ti 23.1. klo 17.00–20.00 3h Pointti, Vantaa
Tasojen peruskäyttö. Vaikeissa valo-olosuhteissa otetun kuvan viimeistely kehittämällä se useampaan kertaan ja yhdistämällä kuvan eri versiot valintatyökaluja ja maskausta hyväksikäyttäen.

ke 24.1. klo 17.00–20.00 3h Pointti, Vantaa
Toistuvasti suoritettavien toimintojen automatisointi. Aiemmin opitun kertaamista harjoitusten avulla lähtökohtana opiskelijoiden omat toiveet. Kollaasin tekeminen siirtämällä kuvista rajattuja osia osaksi toista kuvaa.

Työpajat järjestetään lentokentän läheisyydessä, osoitteessa Hagelstamintie 1, Vantaa. Hinta 50 euroa. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: pekka.salminen@sksl.fi.

Valomaalaus II
vm3_p
24.-25.2. klo 11.00.-17.00, Hyvinkää
Jatkokurssi valomaalausta jo jonkin verran harrastaneelle. Kurssin tarkoitus on syventää omassa kuvaustyössä hankittuja taitoja. Kurssi on kuvauspainotteinen, oletuksena että osallistujalla on jo tuntumaa valomaalauksen perustekniikoihin.
2-päiväisen viikonloppukurssin sisältö:
– lauantaina katsotaan osallistujien kuvia, 4-5 kpl/kuvaaja. Jaetaan osallistujat työryhmiin ja aloitetaan kuvausharjoitukset toisen ryhmän kuvatessa asetelmaa, toisen mallia.
– sunnuntaina jatketaan kuvausharjoituksia, vaihdetaan välillä kuvausympäristöä ja kokeillaan erilaisten valaisimien ja valaisutyylien vaikutusta kuvan sisältöön.

Peruskurssia vaativammat aiheet. Omat kamerat ja jalustat mukaan! Kamerassa tulee olla manuaalisäädöt ja mahdollisuus valottaa 30 sekunnin suljinajalla. Työpajan hinta 80 euroa. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: pekka.salminen@sksl.fi. Ilmoittautumiset kurssille viimeistään 10.2.

Esine-, asetelma- ja tuotekuvaus

17.-18.3. klo 11.00.-17.00, Hyvinkää
Tarvitsetko laadukkaita tuotekuvia blogiisi, tai myytkö irtainta nettihuutokaupoissa? Kiinnostaako asetelmakuvaus valokuvataiteena?

Esineiden kuvaaminen on oma maailmansa, ja sen haasteisiin ja ratkaisuihin on mahdollista tutustua viikonloppukurssilla Hyvinkäällä.

Mainoskuvaajana työskennellyt Timo Ripatti johdattaa sinut esine- ja tuotekuvauksen salaisuuksiin Hyvinkään kameraseuran studiolla 6.-7.5. klo 11.00.-17.00. Opetellaan valaisuniksejä ja kokeillaan tapoja tehdä kuvasta myyvä ja selkeä.

Työpajan hinta 80€. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: pekka.salminen@sksl.fi. Ilmoittautumiset kurssille viimeistään 4.3.

SKsL:n aiemmin syksyn -17 aikana järjestämä koulutus
Ajat ja kurssien sisällöt niiden koulutusten osalta, joita ei yltä löydy.
Lokakuu
14.-15.10. Esine-, asetelma- ja tuotekuvaus, Hyvinkää
Marraskuu
18.-19.11. Valomaalaus I, Hyvinkää
27.–29.11. Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille I, Vantaa

Valomaalaus I

18.-19.11.klo 11.00-17.00 12h Hyvinkää
Peruskurssi valokuvauksen harrastajalle, joka on kiinnostunut valomaalauksen perusteista ja tärkeimmistä tekniikoista. Kurssi sisältää paljon teoriatietoa, mutta myös kuvaamista.
2-päiväisen viikonloppukurssin sisältö:
– lauantaina opiskellaan valomaalauksen perusasioita luennon ja diasarjan avulla. Harjoitellaan kameran säädöt, valaisimien valinta ja niiden vaikutus kuviin. Aloitetaan kuvausharjoitukset.
– sunnuntaina jatketaan kuvausharjoituksia. Kuva-aiheet perustuvat henkilökuviin. Lopuksi katsotaan osallistujien kuvia ja tehdään yhteenvedot.

Omat kamerat ja jalustat mukaan! Kamerassa tulee olla manuaalisäädöt ja mahdollisuus valottaa 30 sekunnin suljinajalla. Kouluttajana toimii Timo Ripatti.

Työpajan hinta 80 euroa. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: pekka.salminen@sksl.fi. Ilmoittautumiset kurssille viimeistään 15.11.

Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille I
ma 27.11. klo 17.00–20.00 3h Pointti, Vantaa
Tutustumme Photoshopin ja Bridgen käyttöliittymien tärkeimpiin ominaisuuksiin. Opettajalta saadut rawit avataan rawieditoriin niiden kokonaisvalotuksen ja valkotasapainon säätämiseksi ja viedään sieltä Photoshopiin, jossa kuvat talletetaan.

ti 28.11. klo 17.00–20.00 3h Pointti, Vantaa
Keskustelemme siitä, mikä on vaikeaa kuvata oikein ja mitä apuja kuvankäsittelyllä on tarjottavana valokuvaajalle. Jatkamme rawieditoriin tutustumista sekä säätötiedon automaattiseen siirtoon saman sarjan muihin kuviin. Teemme koko kuva-alaan kohdistuvia muokkauksia Photoshopissa.

ke 29.11. klo 17.00–20.00 3h Pointti, Vantaa
Teemme paikallisia korjauksia kuviin tutustuen tasojen käyttöön, valintatyökaluihin ja teemme ensimmäiset maskausharjoitukset.

Työpajat järjestetään lentokentän läheisyydessä, osoitteessa Hagelstamintie 1, Vantaa. Hinta 50 euroa. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: pekka.salminen@sksl.fi.