Jukka Kosonen, puheenjohtaja

1. Kuka olet?

Jukka Kosonen, vuosimallia -67. Lähtöisin Savonlinnasta, mutta sukujuuret ovat savolais-venäläiset. Liekö sukujuurista johtuu, että taiteellinen ja luova olen ollut aina – sekä visuaalisesti, että musiikillisesti. Teatteri ja luova hulluus ovat myös minun juttuni.  Koskaan en ole myöskään haasteita pelännyt ja olen utelias uusille asioille.

2. Missä vaikutat?

Vuodesta 1996 olen asunut Lappeenrannassa, mutta Saimaan Kameraseuraan liityin vasta 2010. Vuonna 2012 aloitin seuran hallituksessa ja vuodesta 2013 lähtien olen toiminut seuran puheenjohtajana.

3. Miksi liiton hallituksessa?

Olen aina ollut kiinnostunut uusista asioista ja suuremmista kokonaisuuksista, joten kameraseuratoiminnan lisäksi halusin nähdä, miltä toiminta näyttää valtakunnallisen kattojärjestön perspektiivistä katsottuna. Kun minua kosiskeltiin 2013 Rauman-teemanäyttelyn yhteydessä mukaan hallitukseen, niin ei hirveästi tarvinnut taivutella.

4. Mitä itse kuvaat ja millä?

Valokuvia olen ottanut aina. Lukioaikoina kuvasin jopa filmille, ja kehitin ne myös itse koulun pimiössä. Villeinä nuoruusvuosina tuli sitten tauko jolloin DJ-työt ja musiikki veivät mennessään pitkäksi aikaa. Vuodesta 2005 valokuvaus otti uudestaan niskalenkin ja hankin ensimmäisen digijärkkärini – ja sillä tiellä ollaan edelleen. Tällä hetkellä kuvaan Canonin 5D Mark 3 lla ja erinäisillä kiinteillä, sekä telezoomobjektiiveillä . Suurimmat mielenkiinnonkohteet ovat dokumentaarinen luonto- ympäristö-, katu- ja tapahtumakuvaus sekä abstrakti taidevalokuva ja urban/rural exploring -kuvaus. Elokuusta 2012 lähtien olen pitänyt valokuvapäiväkirjaa Blipfotossa.

5. Mitä muuta?

Minusta on ensiarvoisen tärkeää dokumentoida valokuvaamalla jokapäiväistä elämää ja ympäristöä, koska sellaisilla kuvilla on aina ollut ja tulee myös jatkossa olemaan merkitystä vuosienkin jälkeen. Vaikka nyt elämme valtavan kuvatulvan aikaa, niin hyvät kuvat erottuvat massasta ja jäävät elämään ja kiinnostavat tuleviakin sukupolvia. Tämä on yksi hyvä syy liittyä mukaan kameraseuratoimintaan ja sitä kautta kehittyä itse kuvaajana ja jättää jälkensä ehkä jopa historiaan.

20131027

Jukkaa (oik.) suostutellaan liittohallitukseen Raumalla noin 26.10.2013… 😉