Kuudes Finland Circuit

Kuudennen Suomalaisen kansainvälisen kierto näyttelyn järjestävät tänä vuonna:

Vantaan Fotokerho ry, näyttelyn avajaiset Tikkurilassa 25.10.2013
Hyvinkään Kameraseura ry, näyttelyn avajaiset 26.10.2013 Hyvinkäällä.
Kameraseura Mielikuva ry, näyttelyn avajaiset 22.11.2013, Ylöjärvi
Saimaan Kameraseura ry, näyttelyn avajaiset 29.11.2013, Lappeenranta
Vihdin kameraseura ry, näyttelyn avajaiset 30.11.2013, Nummela
Kuvien latausaika on 11.8. – 22.9.2013 www.finlandcircuit.fi sivun kautta.

Sarjoja on kolme:
Mustavalkoiset (aihe vapaa),
Värilliset (aihe vapaa) ja
Matkakuvat  sekä mustavalko että värikuvat

Tuomarointi  25.9. – 28.9.2013.

Tulokset julkaistaan  1.10 mennessä.

Palkintoja jaetaan yli 360 kpl ja hyväksymisprosentti on noin 25%.

Kuvat tulee olla jpg-tiedostomuodossa ja korkeintaa 2 Mb. Kansainvälisistä säännöistä johtuen kuvan tulee sopia näytölle. HD-näytön koko on 1920 x 1080. Kuvien maksimimitat ovat siis vaakaan 1920  ja pystyyn 1080 pikseliä. Mutta pienempiäkin voi ja tuleekin laittaa jos kuvan muoto ei ole täsmälleen tämä. Luetteloa varten resoluutio olisi oltava 300 dpi. Enintään 4 kuvaa/sarja.

Kuvaajalla tulee olla täydet oikeudet koko kuvaan ja siinä mahdollisesti käytettyihin osiin. Sama kuva ei voi osallistua eri sarjoihin.  Kuvalla tulee olla yksilöllinen nimi jolla se voidaan tunnistaa myös muissa näyttelyissä.

Osallistumis maksu suositellaan maksettavaksi Paypalin kautta tai suoraan liiton pankkitilille (löytyy yhteystiedot-osasta) Pankkitilille maksettaessa täytyy osallistujan sähköpostittaa kuitin kopio Circuitin sähköpostiin. Automaattinen maksuntarkkailu ei toimi pankin kanssa.

Mustavalkokuvassa ei saa olla värejä. (esim punaista pistettä tms.) Mustavalkokuvan voi värjätä (toonata), mutta vain yhdellä värillä. Englanninkielinen termi Monochrome ehkä kertoo enemmän (yksivärikuva).

 

Matkakuvat:  sääntöjen mukaan kuviin ei saa lisätä tai poistaa mitään. Normaali rajaus on sallittua ja säädöt pitää olla luonnolliset. Infrapunakuvat ja sen kaltaiset efektit ovat kiellettyjä. Sarjassa voi olla mustavalko- ja värikuvia. Matkailukuvan pitäisi esittää aikaa ja paikkaa luonnollisella tavalla. Maantieteellisiä rajoituksia ei ole. Lähikuvat ihmisistä pitäisi ilmentää paikkakunnan olemusta.

Tässä säännöt tiivistetyssä muodossa. Tarkemmat ja päivitetyt tiedot löytyvät www.finlandcircuit.fi