Viides Finland International Digital Circuit 2013

Viidennen Suomalaisen kansainvälisen kierto näyttelyn järjestävät tänävuonna:

Vantaan Fotokerho ry, näyttelyn avajaiset Heurekassa Tikkurilassa 26.10.2013
Hyvinkään Kameraseura ry, näyttelyn avajaiset 27.10.2013 Hyvinkäällä.
Mielikuvitus ry, näyttelyn avajaiset 23.11.2013, Lempäälä
Saimaan Kameraseura ry, näyttelyn avajaiset 30.11.2013, Ruokolahti
Kameraseura Mielikuva ry, näyttelyn avajaiset 1.12.2013, Ylöjärvi

Kuvien latausaika on 12.8. – 23.9.2013 www.finlandcircuit.fi sivun kautta.

Sarjoja on kolme:
Mustavalkoiset (aihe vapaa),
Värilliset (aihe vapaa) ja
Kuvajournalismi  (photojournalism, sekä mustavalko että värikuvat)

Tuomarointi on Kiljavalla 26.9. – 29.9.2013.

Tulokset julkaistaan  6.10 mennessä.

Palkintoja jaetaan yli 360 kpl ja hyväksymisprosentti on noin 25%.

Kuvat tulee olla jpg-tiedostomuodossa ja korkeintaa 2 Mb. Kansainvälisistä säännöistä johtuen kuvan tulee sopia näytölle. HD-näytön koko on 1920 x 1080. Kuvien maksimimitat ovat siis vaakaan 1920  ja pystyyn 1080 pikseliä. Mutta pienempiäkin voi ja tuleekin laittaa jos kuvan muoto ei ole täsmälleen tämä. Luetteloa varten resoluutio olisi oltava 300 dpi. Enintään 4 kuvaa/sarja.

Kuvaajalla tulee olla täydet oikeudet koko kuvaan ja siinä mahdollisesti käytettyihin osiin. Sama kuva ei voi osallistua eri sarjoihin.  Kuvalla tulee olla yksilöllinen nimi jolla se voidaan tunnistaa myös muissa näyttelyissä.

Osallistumis maksu suositellaan maksettavaksi Paypalin kautta tai suoraan liiton pankkitilille (löytyy yhteystiedot-osasta) Pankkitilille maksettaessa täytyy osallistujan sähköpostittaa kuitin kopio Circuitin sähköpostiin. Automaattinen maksuntarkkailu ei toimi pankin kanssa.

Mustavalkokuvassa ei saa olla värejä. (esim punaista pistettä tms.) Mustavalkokuvan voi värjätä (toonata), mutta vain yhdellä värillä. Englanninkielinen termi Monochrome ehkä kertoo enemmän (yksivärikuva).

Kuvajournalisimikuvan määritelmä: Kuvat tulisi esittää uutista, informatiivista sisältöä, emotionaalista, ihmisten kiinnostusta, dokumentti, ym aiheita.  Kuvien normaali säätäminen ja rajaus on sallittua, mutta tekniikat joilla lisätään tai poistetaan kuvasta jotain eivät ole sallittua. Kuvien pitää siis olla totuudellisia. Lavastetut kuvat eivät ole sallittuja.

Tässä säännöt tiivistetyssä muodossa. Tarkemmat ja päivitetyt tiedot löytyvät www.finlandcircuit.fi