Tapio Karjalainen

1. Kuka olet ?

Tapio karjalainen. Olen 53-vuotias vihtiläinen ja olen harrastanut valokuvausta jo varmastikin lähes 40 vuotta.

2. Missä vaikutat

Opiskeluaikoina olin aktiivisesti mukana Teekkarikameroissa. Nyt olen Vihdin Kameraseuran puheenjohtaja. Seuramme tekee arvokasta yhteistyötä muiden paikallisten yhdistysten kanssa. Olemme olleet aktiivisia myös alueellisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Puolet seuramme jäsenistä osallistui viime vuonna Al-Thanin näyttelyyn ja kaikki saivat hyväksyntöjä.

3. Miksi liiton hallituksessa ?

Tutustuin Leena-Maija Lindqvistiin seuramme kokouksessa vuonna 2010 ja hän sai minut innostumaan kansainvälisestä näyttelytoiminnasta. Se antoi minulle aivan uutta potkua kuvaukseeni. Tässä pätee jälleen, että tekemällä oppii. Näytelyihin lähetetyistä kuvista saa palautteen näyttelyihin hyväksyntöinä tai hylkäyksinä. Kuvan saaminen näyttelyn julkaisuun tai kuvan saama palkinto ovatkin sitten parasta positiivista palautetta. Unohtamatta tietenkään arvostettuja arvonimiä.

Joskus viime keväänä Leena-Maija kertoi hakevansa seuraajaa tehtäväänsä liiton hallituksessa ja kysyi lähtisinkö ehdolle liiton hallitukseen. Yön yli nukuttuani vastasin kyllä.  Sen jälkeen aktivoiduin entisestään osallistumaan erilaisiin näyttelyihin. Haluan kiittää luottamuksesta, kun minut valittiin halllitukseen.

Minusta on aivan erinomaista olla mukana varmistamassa, että suomalainen hyvä kuvaustaso näkyy maailmalla ja että sitä kautta me kaikki myös opimme paljon. Haluan myös, että jaamme toisillemme maailmalta tulleet opit. Siihen yhtenä oivana välineenä on Facebook ryhmämme FIAP -kisailijat.

4. Mitä itse kuvaat ja millä ?

Viime vuosina päällimmäisenä on ollut luontokuvaus, mutta nyt viimeisen vuoden aikana olen taas keskittynyt myös ihmiskuvaukseen niin studiossa kuin miljöössäkin.

Kuvaan Nikonin tuotteilla. Runkoina D4 ja D800. Nikkor objektiivini ovat väliltä 14 – 300 mm. ja upealla telejatkeella aina 600 mm.

5. Mitä muuta ?

Minusta jokaisen meistä näyttelyaktiiveista tulisi rohkaista uusia jäseniä mukaan tähän palkitsevaan toimintaan. Olisi hieno juttu, jos seurassa jo kokeneet näyttelyaktiivit auttaisivat uusia asiasta kiinnostuneita jäseniä keskustelemalla heidän kanssaan lähetettävistä kuvista ja lähettämällä kuvat yhdessä ensimmäiseen näyttelyyn. Siitä se lähtee.

Tulen mielelläni kertomaan kansainvälisestä näyttelytoiminnasta seuranne kokoukseen. Pidetään yhteyttä !