Mestarit esillä 2012

Suomen Kameraseurojen Liitto järjesti 80-vuotisjuhliensa kunniaksi näyttelyn Mestarit esillä Helsingissä, Kamera-galleriassa 14.-27.4.2012. Näyttelyyn kutsuttiin kaikki liiton eminenssi- ja suurmestarikuvaajat, ja siihen osallistuivat Ilkka Niskanen SKsLE, Veikko Wallström SKsLE, Ari Haimi SKsLSM, Erkki Hakonen SKsLSM, Liisa Hanafi-Eweiss SKsLSM, Heimo Harju SKsLSM, Eero Laamanen SKsLSM, Erik Lauraeus SKsLSM, Markku Lötjönen SKsLSM, Kaarina Manninen SKsLSM, Raimo Paukku SKsLSM, Jorma Räsänen SKsLSM, Kari Tolonen SKsLSM, Eero Venhola SKsLSM ja Aimo Vuokola SKsLSM. Näyttelystä julkaistiin myös kuvateos.

Näyttelyn avajaisia vietettiin Suomen Kameraseurojen Liiton 80-vuotispäivien yhteydessä juhlallisin menoin Helsingissä. Ensin kuultiin ruotsalaisen valokuvaaja Anders Rymanin luento yliopistolla ja sitten avattiin liiton suurmestari- ja eminenssikuvaajien kutsunäyttely Kamera-galleriassa. Ilta huipennettiin juhlaillalliseen ravintola Kappelin kellarissa, jossa myös jaettiin huomionosoituksia puolin ja toisin.

Illan merkittävin huomionosoitus myönnettiin Leena Ikkalalle, joka kutsuttiin liiton ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi. Samalla liiton kuudenneksi kunniajäseneksi kutsuttiin Veikko Wallström, ja liiton mitalit myönnettiin Kuusamon kaupungille, Joutsenon Opistolle ja Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry:lle, sekä Pertti Pitkäselle, Raimo Ahoselle, Ilkka Niskaselle, Pekka Punkarille, Asko Vivolinille ja Mikko Karjanojalle.  Mikko Kotilaine sai myös mitalin, mutta postuumisti. Liiton kultaisen ansiomerkin saivat Reino Havumäki, Leena-Maija Lindqvist ja Monica Nordling, ja hopeisen ansiomerkin sai Heikki Kymäläinen.

Näyttelyyn osallistuneet kuvaajat:

Ilkka Niskanen SKsLE
Veikko Wallström SKsLE

Ari Haimi SKsLSM
Erkki Hakonen SKsLSM
Liisa Hanafi-Eweiss SKsLSM
Heimo Harju SKsLSM
Eero J. Laamanen SKsLSM
Erik Lauraeus SKsLSM
Markku Lötjönen SKsLSM
Kaarina Manninen SKsLSM
Raimo Paukku SKsLSM
Jorma Räsänen SKsLSM
Kari Tolonen SKsLSM
Eero Venhola SKsLSM
Aimo Vuokola SKsLSM

Allaolevat kuvat: Jarmo “Yammu” Jauhiainen, kaikki kuvat juhlista ks. http://sksl.fi/galleria/thumbnails.php?album=4