Säännöt

Kokoelmassa voi olla kuvia 1 – 20 kuvaajalta, kuitenkin enintään 2 kuvaa samalta kuvaajalta. Minimikuvaajamäärä on siis yhdessä kokoelmassa 10.  Kuvatiedostot tulee nimetä järjestysnumerolla ja seuran englanninkielisellä nimellä: 01_club-name.jpg, 02_club-name.jpg, …, 20_club-name.jpg. (Seuran englanninkielinen nimi, esimerkiksi Hyvinkään kameraseura = Hyvinkää Camera Club, mutta ei ääkkösiä kuvien tiedostonimiin.)

Kuville tulee antaa englanninkielinen nimi, koska kuvat jatkavat myös FIAP:n seuracupiin. Jos joukossa on kuvia, jotka ovat jo kisanneet FIAP:n kansainvälisissä näyttelyissä, niillä on oltava sama nimi, mitä on käytetty aikaisemminkin. Seuracup-kokoelmissa aikaisemmin olleita kuvia ei enää saa käyttää.

CD:lle on poltettava mukaan myös täytettynä FIAP:n osanottolomake, johon tulevat seuran yhteystiedot, kuvaajan sukunimi, etunimi, arvonimi ja kuvan englanninkielinen nimi.  Kuvat voivat olla väri- ja/tai mustavalkoisia digitiedostoja, RGB-formaatissa, 300 dpi, Jpeg-muodossa 10/12 tai 85/100 -pakattuna, kuvan pitkä sivu vähintään 2400 pikseliä. Kuvia ei tarkastella kokonaisuutena, joten jokaisen kuvan aihe on vapaa ja riippumaton kokonaisuudesta.

Seuracupissa Suomen cupin voittajakokoelman kaikki 20 kuvaa tulevat hyväksytyiksi Suomen Kameraseurojen liiton seuracup -näyttelyyn ja jokaisesta kuvasta tulee kuvaajalle myös henkilökohtainen kunniakirja.

Muista kokoelmista raati hyväksyy harkintansa mukaan kuvia ja myös saattaa jakaa joistakin muistakin kokoelmien kuvista kunniakirjoja. Muut kuin voittajakokoelma eivät siis välttämättä tule kokonaisuuksina mukaan seuracup-näyttelyyn, vaan ainoastaan raadin hyväksymät kuvat.

Seuracupin hyväksynnät ja kunniakirjat kerryttävät pisteitä SKsL:n arvonimien hakua varten samalla tavoin kuin liiton vuosi- ja teemanäyttelyiden hyväksynnät ja kunniakirjat.

Seuracupiin lähetetyt kokoelmat jatkavat Suomen Kameraseurojen Liitosta myös automaattisesti FIAP:n seuracupiin (Fiap Clubs World Cup) ja kilpailevat siellä hyväksynnöistä ja palkinnoista FIAP:n sääntöjen mukaisesti. FIAP:n arvonimissä otetaan huomioon FIAP:n kilpailussa myönnetyt palkinnot ja hyväksynnät, FIAP:n arvonimisääntöjen mukaisesti. Siten Suomen seuracupissa jaetut kunniakirjat ja hyväksynnnät eivät vaikuta FIAP:n arvonimiä haettaessa. FIAP:ssa toteutetaan oma raaditus.

Seuracupiin ei saa osallistua samalla kuvalla joka on jo hyväksytty aiemmissa Seuracupeissa tai Fiapin raadittamassa Worldcupissa. HUOM! Yksi seura voi osallistua Fiapin Seuracupiin vain yhdellä kokoelmalla, joten jos seura on jo lähettänyt kokoelman liiton Seuracupiin edelleen lähetettäväksi myös Fiapin kisaan, seura ei voi enää lähettää toista kokoelmaa sinne suoraan. Eikä sama henkilö voi osallistua yhtä aikaa useamman seuran kokoelmassa.