Seuracup säännöt

Kokoelmassa voi olla kuvia 10 – 20 kuvaajalta, kuitenkin enintään 2 kuvaa samalta kuvaajalta. Minimikuvaajamäärä siis yhdessä kokoelmassa on vähintään 10.  Kuvatiedostot tulee nimetä järjestysnumerolla ja seuran englanninkielisellä nimellä: 01_club-name.jpg, 02_club-name.jpg, …, 20_club-name.jpg (Seuran englanninkielinen nimi, esimerkiksi Hyvinkään kameraseura = Hyvinkää Camera Club, mutta ei ääkkösiä kuvien tiedostonimiin). Kuvalähetykseen on liitettävä osallistumisen Excel-taulukko, joka nimetään 00_club-name.xls.

Kuville tulee antaa Excel-taulukossa englanninkielinen nimi, koska kuvat jatkavat myös FIAP:n seuracupiin (FIAP Clubs World Cup). Jos joukossa on kuvia, jotka ovat jo kisanneet FIAP:n kansainvälisissä näyttelyissä, niillä on oltava sama nimi, mitä on käytetty aikaisemminkin. Seuracup-kokoelmissa aikaisemmin hyväksyttyjä kuvia ei enää saa käyttää.

Kuvat ja kuvaluettelo lähetetään käyttäen WeTransferia osoitteella matti.j.niemi(at)sksl.fi. WeTranferin käyttö on helppoa. Mene sivulle https://wetransfer.com/ ja käytä ilmaisversiota. Lataa kuvat ja kuvaluettelo järjestelmään, pistä osoitteeksi edellä mainittu ja viestiksi Seuracup. Seurassa siis yksi henkilö hoitaa keskitetysti lähetyksen kaikkien kuvien osalta. Varmista, että saat vahvistuksen onnistuneesta lähetyksestä ja myöhemmin toisen vahvistuksen siitä, että vastaanottaja on ladannut kuvat itselleen. Kuvia ei siis enää lähetetä CD:llä tai muistitikuilla!

Osanottomaksu seuralta on 60 € (tilinumero: Nordea FI74 1154 3000 1159 52).

Kuvat voivat olla väri- ja/tai mustavalkoisia digitiedostoja ja niiden tulee olla RGB-formaatissa, 300 dpi, jpg-muodossa 10/12 tai 85/100 -pakattuna, kuvan pitkä sivu vähintään 2400 pikseliä. Kuvia ei tarkastella kokonaisuutena, joten jokaisen kuvan aihe on vapaa ja riippumaton kokonaisuudesta.

Suomen Seuracupissa tuomaristo valitsee voittajakokoelman. Tuomareiksi valitaan ansioituneita kuvaajia eri puolilta Suomea. Tuomaristo pisteyttää kuvat harkintansa mukaan. Näyttelyyn tulevat hyväksytyiksi määrätyn pistemäärän saavuttaneet kuvat ja eniten pisteitä saaneille kuville raati jakaa kunniakirjoja. Nämä hyväksynnät ja kunniakirjat kerryttävät pisteitä SKsL:n arvonimien hakua varten samalla tavalla kuin liiton vuosi- ja teemanäyttelyiden hyväksynnät ja kunniakirjat.

Voittajaseuraksi tulee eniten arvostelupisteitä kerännyt kameraseura. Voittajaseuran kaikki kuvat hyväksytään näyttelyyn ja niille annetaan kunniakirjat, mitkä kerryttävät myös SKsL:n arvonimien hakua varten pisteitä (1 hyväksynnästä ja 2 kunniakirjasta).

Suomen Seuracupissa voittajakokoelman kaikki 20 kuvaa tulevat hyväksytyiksi Suomen Kameraseurojen liiton Seuracup -näyttelyyn ja jokaisesta kuvasta tulee kuvaajalle myös henkilökohtainen kunniakirja. Muista kokoelmista raati hyväksyy harkintansa mukaan kuvia ja myös saattaa jakaa joistakin muistakin kokoelmien kuvista kunniakirjoja. Muut kuin voittajakokoelma eivät siis välttämättä tule kokonaisuuksina mukaan Seuracup-näyttelyyn, vaan ainoastaan raadin hyväksymät kuvat

Seuracupin tulokset julkaistaan liiton sivulla heti tuomaroinnin jälkeen.

Seuracupiin lähetetyt kokoelmat jatkavat Suomen Kameraseurojen Liitosta myös automaattisesti FIAP:n seuracupiin (FIAP Clubs World Cup) ja kilpailevat siellä hyväksynnöistä ja palkinnoista FIAP:n sääntöjen mukaisesti. FIAP:ssa toteutetaan oma raaditus. FIAP:n arvonimissä otetaan huomioon FIAP:n kilpailussa myönnetyt palkinnot ja hyväksynnät, FIAP:n arvonimisääntöjen mukaisesti. Siten Suomen Seuracupissa jaetut kunniakirjat ja hyväksynnät eivät vaikuta FIAP:n arvonimiä haettaessa.

Liitto maksaa näiden kokoelmien osanottomaksun FIAP:lle, eli samalla rahalla voi osallistua kahteen seuracupiin ja kerätä palkintoja Suomesta sekä FIAP:sta ulkomailta.