Jäsenmaksut 2017

Liiton jäsenmaksu on kahdeksan (8) euroa per henkilöjäsen, yhden seuran mini­mijäsenmaksun ollessa 80 euroa.

Siis, jos seuranne jäsenmäärä on esim. 50 henkilöä, on jäsenmaksunne tällöin yhteensä 50 x 8 eli 400 euroa.

Jäsenkirjeen liitteenä postitetaan kaikille jäsenseuroille pankkisiir­tolomake maksun suorittamista varten.

Jäsenmaksujen maksamisperiaate

”Kentältä” on kuulunut huolestu­neita terveisiä, jotka ovat koskeneet muutamien liiton jäsenseurojen tapaa maksaa jäsenmaksuja.

Maksuja on maksettu vain osalta jäsenistä, ja saatu näin henkilöjäsenten maksamista mak­suista suurempi osuus oman yhdistyksen tilille.

Tilanteesta ovat olleet erityisen huolestuneita niiden seurojen jäsenet, jotka ovat omat maksunsa hoitaneet kuten yhdessä on sovittu, eli kaikilta henkilöjäseniltään.

Liiton sääntöjen mukaan tilanne on selvä. Yhdistykset liittyvät liiton jäseniksi, eivät yhdistyksen henkilöjäsenet. Jäsenmaksun suuruus määräytyy jäsenyhdistyksen (henkilö-)jäsenmäärän perusteella.

Lienee kaikkien etu, ettei jäsen­seuroja kohdella eriarvoisesti, vaan samat säännöt koskevat kaikkia. Suurin osa toimiikin jo ihan oikein, virhellisesti toimivat yhdistykset ovat onneksi pieni vähemmistö.

Huom!

Jäsenmaksu on mahdollista maksaa useammassa erässä, esim. omien jäsentenne maksamien jäsenmaksujen tahtiin. Kassaanne kilahtava ”nettojäsenmaksu” hyödyttää sekin toimintaanne, mutta useimmat jäsenseurat tähtäävät toiminnassaan nollatulokseen (ei voittoa eikä tappiota), ja näin toimien ei loppuvuodelle jäävä suuri lasku ainakaan pääse yllättämään viime metreillä. Liiton sääntöjen mukaan jäsenmaksu on maksettava viimeistään syyskokoukseen mennessä, mutta toivomme ensimmäisiä suorituksia jo heti alkuvuodesta.