Liitto juhli Helsingissä

Suomen Kameraseurojen Liiton 80-vuotispäiviä vietettiin juhlallisin menoin Helsingissä. Ensin kuultiin ruotsalaisen valokuvaaja Anders Rymanin luento yliopistolla ja sitten avattiin liiton suurmestari- ja eminenssikuvaajien kutsunäyttely Kamera-galleriassa. Ilta huipennettiin juhlaillalliseen ravintola Kappelin kellarissa, jossa myös jaettiin huomionosoituksia puolin ja toisin.

Illan merkittävin huomionosoitus myönnettiin Leena Ikkalalle, joka kutsuttiin liiton ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi. Samalla liiton kuudenneksi kunniajäseneksi kutsuttiin Veikko Wallström, ja liiton mitalit myönnettiin Kuusamon kaupungille, Joutsenon Opistolle ja Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry:lle, sekä Pertti Pitkäselle, Raimo Ahoselle, Ilkka Niskaselle, Pekka Punkarille, Asko Vivolinille ja Mikko Karjanojalle.  Mikko Kotilaine sai myös mitalin, mutta postuumisti. Liiton kultaisen ansiomerkin saivat Reino Havumäki, Leena-Maija Lindqvist ja Monica Nordling, ja hopeisen ansiomerkin sai Heikki Kymäläinen.

Kutsunäyttelyn avajaisiin osallistuneet mestarit, vas. Veikko Wallström SKsLE, Ari Haimi SKsLSM, Kaarina Manninen SKsLSM, Kari Tolonen SKsLSM, Jorma Räsänen SKsLSM, Erik Lauraeus SKsLSM, Liisa Hanafi-Eweiss SKsLSM, Raimo Paukku SKsLSM, Erkki Hakonen SKsLSM, Heimo Harju SKsLSM ja Eero Venhola SKsLSM. Kuva: Eero Kukkonen