5th Finland International Digital Circuit 2013

Tulevana syksynä järjestetään Suomessa viidennen kerran kansainvälinen digitaalisten kuvien kiertonäyttely Finland International Digital Circuit. Se on FIAP:n alainen tapahtuma, jossa kilpaillaan hyväksynnöistä ja palkinnoista FIAP:n sääntöjen mukaisesti.

Kiertonäyttely jakautuu viiteen näyttelyyn (salon). Näitä isännöivät paikalliset kameraseurat eri puolilla Suomea. Tänä vuonna järjestäjinä toimivat näyttelyiden avautumisjärjestyksessä Vantaa Salon, Hyvinkää Salon, Imagination Salon Lempäälässä, Carelia Salon Lappeenrannassa ja Vision Salon Ylöjärvellä. Vantaa Salonin avajaiset ovat 26.10. ja Visionin aivan joulukuun alussa.

Kuvia saloneihin on lähetetty kaikkialta maailmasta, ja tapahtuman suosio on ollut kasvussa. Viime vuonna runsaat 700 valokuvaajaa lähetti yhteensä melkein 6800 tiedostoa. Suomalaiset ovat yleensä saaneet hyvin hyväksyntöjä kansainvälisistä kilpailuista, joten Circuitiin kannattaa osallistua, jos vaikka haluaa kokemusta kansainvälisistä kilpailuista kotoisilla kentillä.

Jokaisessa salonissa on oma raatinsa. Kilpailu tapahtuu kolmessa eri sarjassa. Sarja A: General Monochrome, sarja B: General Colour ja sarja C: Photojournalism. Sarjat A ja B ovat aiheeltaan vapaita.

Kuvat toimitetaan tuomarointia varten internetin välityksellä. Niiden lataaminen alkaa ma 12.8. ja viimeinen mahdollinen latauspäivä on ma 23.9. Tuomarointi tapahtuu syyskuun lopulla. Kiertonäyttelyn kuvaluettelot postitetaan joulukuun toisella viikolla, ja näyttelyn kuvat ovat nähtävillä internetissä 9.12.2013 – 9.3.2014.

Tarkempia tietoja kiertonäyttelystä ja siihen osallistumisesta saa osoitteesta: http://www.finlandcircuit.fi
sekä SKsL:n Digital Circuiteista vastaavalta Eero Kukkoselta, eero(piste)kukkonen(at)sksl(piste)fi.