Turkki kutsuu suomalaisia kylään

Huom! Sen jälkeen, kun tämä sama ilmoitus oli Facebookissa, 20 suomalaista tuli hetkessä täyteen. Mutta ryhmä voi elää, eli voi tulla peruutuksia, ja yritän saada Turkista lisäpaikkoja.

Turkki kutsuu meitä suomalaisia valokuvaustapahtumaan, mitä on suojelemassa myös UPI. Turkkilaiset ovat valmiita kustantamaan 20 suomalaiselle 14.-19.5. hotellin ja retket, kunhan sinne lennetään omaan piikkiin. Ilmeisesti reissusta tulisi 13.-20.5. -pituinen, alkupäässä omakustanteinen yö Istanbulissa ja sitten taas toisessa päässäkin, jotta ehtii vähän kurkkailla sielläkin. Valokuvaustapahtuman paikka on Niksar lähellä Mustaamerta.

Ei siis tule kovin kalliiksi tämä reissu. Kyselkää minulta lisää kaikki kiinnostuneet. Kohteena sentään varsin aito Turkki, ei se turistien kansoittama Välimeren rannikko.

Turkkilaiset kutsuivat minut tapahtuman kilpailun tuomariksi eivätkä ollenkaan siksi, että olisivat hurmaantuneita kuviini, vaan kun tietävät minut yllytyshulluksi ja pestasivat järjestämään sinne suomalaisten matkaa. Ovat kiinnittäneet huomiota just siihen, että valokuvausharrastus on huipussaan Suomessa ja haluavat siksi kutsua erityisesti suomalaisia tapahtumaansa. Toinen tuomariston UPI-edustaja on Claudio Calossi Italiasta, joten varmaan Turkissa tapaa runsaasti myös italialaisia; Claudio sai samanlaisen kutsun kutsua Turkkiin 20 italialaista.

Leena-Maija Lindqvist