Viipuri valokuvanäyttelyn pääosassa Lappeenrannassa

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskuksessa, Lappeenrannassa, on joulukuussa esillä dokumentaarinen yhteisnäyttely Vanhaa ja uutta Viipuria, joka esittelee nimensä mukaisesti entisen suomalaisen kaupungin historiaa ja nykypäivää. Näyttely on rajattu kahteen selkeään osaan: kaupungin keskustan ns. ruutukaava-alueeseen ja Monrepos-puistoon. Nykypäivän kuvista vastaavat Saimaan Kameraseuran aktiivit, jotka ovat käyneet Viipurissa useilla eri kuvausmatkoilla eri vuodenaikoina vuosina 2010-2012. Näyttelyä täydentävät Etelä-Karjalan museon kokoelmista lainatut valokuvaaja Eino Partasen 1930-luvun Viipuria esittelevät kuvat.

Näyttely on esillä 29.12. asti valokuvakeskuksen normaalien aukioloaikojen mukaisesti ti-pe 11-18, la 11-15, su-ma suljettu. Pyhäpäivinä galleria on myös suljettu. Käyntiosoite Snellmaninkatu 13 A, Lappeenranta, sisäänkäynti pihan puolelta.