FIAP:n arvonimimuutoksille siirtymäaika

FIAP on vahvistanut uudet pisterajat AFIAP- ja EFIAP-arvonimille. Uudet pisterajat vahvistettiin FIAP:n kongressissa Singaporessa.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että tälle sääntömuutokselle saatiin siirtymäaika: Uudet pisterajat astuvat voimaan vasta heinäkuussa 2013. Niinpä suomalaisten ensi vuoden haku toteutetaan vielä vanhoilla pisterajoilla: AFIAP-arvonimeen vaaditaan 30 hyväksyntää 10 eri kuvalla, 10 näyttelyssä viidessä eri maassa ja EFIAP-arvonimeen 150 hyväksyntää 50 eri kuvalla, 30 eri näyttelyssä 15 eri maassa. Myös 10% vedossääntö astuu voimaan vasta myöhemmin, eli vielä tässä haussa voivat kaikki hyväksynnät olla hankittu digikuvilla.

Ensi vuoden arvonimihakuun osallistuvat ilmoittautuvat kansainvälisten asioiden vastuuhenkilölle tammikuussa 2013, jolloin hakuprosessi käynnistyy. Käyttöön otetaan uusi hakulomake, ja vedosten sijaan kuvanäytteet toimitetaan digitaalisesti. Lopulliset hakemukset lähtevät FIAP:lle toukokuussa 2013, johon asti hakemusta voi vielä täydentää esim. Trierenbergin tuloksilla, jotta pisterajat saadaan täyteen. KV-ryhmä korostaa kuitenkin tuota tammikuisen ilmoittautumisen tärkeyttä.

Ks. myös:
FIAP:n arvonimivaatimukset tiukentuvat entisestään (4.8.2012)
FIAP:n arvonimisäännöt muuttuvat taas (9.6.2012)