FIAP:n arvonimivaatimukset tiukentuvat entisestään

FIAP on muuttamassa ensi vuoden alusta arvonimivaatimuksiaan paljon tiukemmiksi. Tässä rytäkässä on päätetty myös, että jatkossa MFIAP (Master FIAP) -arvonimeä voi hakea vasta kolmen vuoden kuluttua EFIAP-arvonimen myöntämisestä. MFIAP-arvonimeä voivat siis ensi vuonna tavoitella ne, joiden EFIAP-arvonimi on saatu 2010 tai aikaisemmin. Viimeisen kolmen vuoden aikanahan MFIAPia on voinut hakea jo vuosi EFIAPin jälkeen.

Viime vuosina MFIAP-hakemusten määrä on muiden arvonimihakemusten lisääntymisen ohella kasvanut verrattuna aikaisempiin vuosiin. Vedosnäyttelyiden kulta-aikana ei myöskään alempia arvonimiä haettu nykyisessä laajuudessa, joten luonnollisesti se vaikutti vähentävästi silloin myös MFIAP-kandidaattien määrään. Tänä vuonna MFIAP-hakemuksia jätettiin FIAPille kuitenkin yhteensä  34. Hakemuksia tuli 20 eri maasta. MFIAP-arvonimi myönnettiin vain kahdeksalle hakijalle, hyväksymisprosentti oli siis 23,5.

MFIAP ei ole sillä tavoin ”ylin” arvonimi, että sen jälkeen ei voisi tulla mitään muuta. MFIAPin saanut voi hakea myös tämän arvonimensä jälkeen EFIAP-tasojen arvonimiä ja molempia arvonimiä voi myös käyttää nimensä perässä samanaikaisesti. Tämän ”mestarin” arvonimen lisäksi suomalaisten kuvaajien kannattaa entistä enemmän ryhtyä tavoittelemaan EFIAPin jälkeen myös sen pronssi-, hopea-, kulta- ja platina-tasoja, joiden saanti perustuu täysin heidän saavuttamiinsa hyväksyntöihin ja palkintoihin eikä ole kiinni FIAPin hallituksen harkinnasta. Näitä tasoarvonimiä arvostetaan maailmalla, mutta suomalaiset ovat vasta heräämässä näiden hakemiseen.

Ks. myös FIAP:n arvonimisäännöt muuttuvat taas (9.6.2012)

Viimeksi MFIAP-arvonimi on saatu Suomeen vuonna 2011, silloin Ilkka Niskanen saavutti sen karhu-kokonaisuudellaan.