Kesäkurssi, kolmas päivä

Suomen Kameraseurojen Liiton kesäkurssin kolmas päivä oli todella monipuolinen. Kurssin osallistujat jaettiin kahteen ryhmään, joista puolet tutustui korkeatasoiseen valokuvausstudioon (ja myös työskenteli siellä eri-ikäisten mallien kanssa), ja puolet alistettiin Tommi Kähärän digitaalisen työnkulun korkealaatuisen etenemisen luennoille. Puolivälissä päivää ryhmät vaihtoivat paikkaa, eli kaikki kurssilaiset saivat osansa molemmista.

Illalla oli vuorossa Kaakkois-Suomen Valokuvakeskuksen elokuun-näyttelyiden avajaiset Lappeenrannassa, ja lähes kaikki osallistuivat myös sinne. Avajaiset olivatkin normaalia juhlavammat, kun hiljattain eläköitynyt kaupunginjohtaja Seppo Miettinen piti avajaispuheen, suuren gallerian taiteilija Stanislav Beljajevski lensi avajaisiin suoraan Miamista, ja tarjoilupöytäkin oli kuohujuomineen normaalia juhlavampi. Voidaan hyvin väittää myös, että paikalla oli Lappeenrannan kulttuuriväen koko kerma.

Tommi Kähärä demonstroi valokuvatulostimen kalibroimista