Aktiivisia kameraseuralaisia kannattaa palkita

Suomalaisissa kameraseuroissa toimii lukuisa joukko niitä henkilöitä, jotka saavat homman toimimaan ja pyörimään. Kameraseurojen eteen tehty työ on vapaaehtoista, eikä siitä yleensä makseta palkkaa. Niinpä aktiivisten henkilöiden muistaminen olisikin varmasti paikallaan säännöllisesti jokaisessa seurassa. Suomen Kameraseurojen Liitto tarjoaa yhden tavan huomioida näitä henkilöitä, nimittäin ansiomerkit. Merkkejä on tarjolla kaksi: alempi hopeinen-, ja korkeampi järjestötoiminnan kultainen ansiomerkki.

Ansiomerkkejä haetaan liiton puheenjohtajalta vapaamuotoisella, kirjallisella hakemuksella, jossa tulisi mainita ainakin perustelut ansiomerkin myöntämiseksi. Hakemusta ei palauteta, vaan se jää liiton arkistoon. Ansiomerkin saajista pidetään rekisteriä, joten samaa ansiomerkkiä ei voi hakea kahta kertaa samalle henkilölle.

Tarkemmin, ks. Järjestö -> Muita palveluita -> Hakekaa ansiomerkkejä

SKsL:n valikoimista löytyy vielä kolmaskin ansiomerkki, nimittäin Suomen Kameraseurojen Liiton kultainen ansiomerkki. Sellaisen voi liiton hallitus myöntää SKsL:n eteen tehdystä merkittävästä työstä. Yksi tuoreimpia ansiomerkin kantajia on liiton puheenjohtaja Reino Havumäki, joka sai merkkinsä 80-vuotisjuhlissa Helsingissä. Merkkiä kiinnittämässä toiminnanjohtaja Kari Tolonen.