Oulun kesänäyttely esittelee suurkaupunkien elämää

Oulussa toimivan Pohjoisen Valokuvakeskuksen kesänäyttelynä 16.6.-12.8. nähdään Markus Henttosen (s. 1976) Night Time Stories. Näyttely on kuvasarja yöllisestä suurkaupungista, sen ihmisistä ja arjesta. Yöllinen kaupunki näyttäytyy Henttosen kuvissa jännittävänä ja arkiset tilanteet saavat yön pimeydessä uusia sävyjä.

Henttonen on kuvannut sarjaa vuodesta 2007 useissa maailman suurkaupungeissa. Hän on aina ollut kiinnostunut ihmisen ja ympäristön suhteesta ja monimutkaisesta vuorovaikutuksesta ja valokuvaurallaan tutkinut ihmisen ja erilaisten ympäristöjen välistä suhdetta julkisissa kaupunkitiloissa. Sarja palkittiin Venäjällä, Kaliningradin kansainvälisessä valokuvabiennaalissa 2009.

Laajemmin Pohjoisen Valokuvakeskuksen ja Markus Henttosen kotisivuilla.