Valokuvanäyttely esihistoriallisista kalliomaalauksista Hämeenlinnassa

Valokuvaaja Ismo Luukkosen kuvista kootussa näyttelyssä Kalliossa kädenjälki esittäytyvät esihistorialliset kalliomaalaukset, joita on usein vaikea löytää luonnosta. Näyttelyssä on kuvia sekä itse maalauksista että maalauskallioista. Kalliomaalausten iäksi on  määritelty 7000 – 3500 vuotta, joka tarkoittaa niiden ajoittumista kivikauteen, lähinnä kampakeraamisen kulttuurin ajalle 4200 – 2000 eKr.

Valokuvaaja Ismo Luukkonen on työskennellyt kalliotaiteen parissa vuodesta 1994. Omasta kiinnostuksesta alkanut projekti johti yhteistyöhön museoviraston kanssa. Tämän näyttelyn kuvat on valittu ja työstetty uudelleen 17 vuoden aikana kertyneestä materiaalista.  Näyttely on esillä Hämeen linnassa 12.8. asti.

Tarkemmin museoviraston kotisivuilla.