Vuoden luontokuvat ja Jarmo Mäntykangas esillä Lappeenrannassa

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskuksessa, Lappeenrannassa, on kesäkuun ajan esillä Vuoden luontokuva -näyttely. Näyttely on koostettu Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n järjestämän Vuoden Luontokuva 2011 -kilpailun parhaista kuvista. Kilpailun lähtökohtana on suomalaisuus: kaikki kuvat on kuvattu Suomen rajojen sisäpuolella. Ensimmäisestä kilpailusta alkaen kilpailussa palkitut kuvat on esitelty ympäri maata kiertävänä näyttelynä, vuonna 2011 siis jo 31. kerran.

Valokuvakeskuksen pienessä galleriassa nähdään SKsL:nkin näyttelyistä tutun Saimaan Kameraseuran aktiivijäsenen Jarmo Mäntykankaan esikoisnäyttely FIAP Blue Gray. Näyttely on koostettu niistä kuvista, joilla Mäntykangas keräsi EFIAP-arvonimeen oikeuttavat hyväksynnät noin 1,5 vuodessa (vaikka voikin aikarajojen vuoksi hakea arvonimeä vasta ensi vuonna). Merkittävää on myös se, että puolet menestyskuvista on kuvattu kilometrin säteellä Mäntykankaan kotiovesta Ruokolahden Hölmölässä.

Tarkemmin Kaakkois-Suomen Valokuvakeskuksen kotisivuilla.

Jarmo Mäntykangas: Peanut Fighters