Vuosinäyttelyluettelot 1954 ja 1958 kateissa

Kaikista Suomen Kameraseurojen Liiton vuosi- ja teemanäyttelyistä julkaistaan näyttelyluettelo, johon pyritään painamaan kaikki näyttelyyn hyväksytyt kuvat. Näyttelyyn hyväksytyt kuvaajat saavat automaattisesti luettelon, ja yleensä sen saavat myös kaikki ne, jotka ovat tarjonneet siihen kuviaan. Näyttelyluettelot toimivat kulttuurihistoriallisena dokumenttina siitä, millaista kuvaa milloinkin on Suomessa kuvattu, ja omankin kirjahyllyn täytteenä ne muodostavat vuosien mittaan mielenkiintoisen valokuvien kokoelman.

Suomen valokuvataiteen museo on saanut arkistoitua lähes kaikki SKsL:n näyttelyiden luettelot – vain vuosien 1954 ja 1958 luettelot puuttuvat. Jos kaapistasi siis löytyy jompi kumpi, niin jopa sellaisen kopioiminen museolle olisi merkittävä suomalainen kulttuuriteko!