FIAP 27th Projected Images Biennial

Joka toinen vuosi järjestettävän FIAP:n digitaalibiennaali oli tänä vuonna Luxemburgissa.

Suomen Kameraseurojen Liiton kokoelma Winter Time sijoittui mukavasti 18. tilalle 42 maan joukossa. Suomen kokoelman kuvat valittiin liittomme tämän vuoden vuosinäyttelyssä esillä olleista kuvista.

 

 

 

Liiton teemanäyttely 2013 Raumalla

Suomen Kameraseurojen Liiton teemanäyttely järjestetään ensi syksynä Raumalla. Isäntänä toimii Rauman Kameraseura ry. Teemana on tällä kertaa ”Ihminen”. Näyttelyn avajaisia vietetään liiton syyskokousviikonloppuna la 26.10. alkaen klo 14 Rauman kaupunginkirjastossa.

Kuviaan näyttelyyn voivat lähettää kaikki liiton jäsenseurojen jäsenet. Tapahtumaa varten koottu tuomaristo valitsee parhaat kuvat näyttelyyn. Kuvia on mahdollisuus lähettää kolmeen sarjaan: A: vedokset, B: tiedostot sekä C: teokset, joissa valokuvan osuus on oleellinen, mutta jotka eivät sovellu sarjoihin A tai B. Näyttelyä varten lähetettyjen kuvien pitää olla perillä viimeistään pe 6.9. Kuvien tuomarointi tapahtuu seuraavana viikonloppuna 14.-15.9.

Näyttelyyn hyväksytyistä teoksista julkaistaan näyttelyluettelo. Julkaisun saa jokainen kuvaaja, jolla on vähintään yksi hyväksytty teos näyttelyssä. Lisäksi kuvien hyväksyminen ja kuvien saamat kunniamaininnat kartuttavat liiton omia arvonimiä varten kerättäviä hyväksyntäpisteitä.

Syyskokousviikonloppuna järjestetään lisäksi oheisohjelmaa, joka varmistuu myöhemmin. Raumalla yöpymistä silmällä pitäen voi tiedustella majoitusta esimerkiksi hotelli Cumuluksesta.

Teemanäyttelyyn ja muihin avajaisviikonlopun käytännön asioihin liittyviin kysymyksiin vastaa Rauman Kameraseuran puheenjohtaja Marko Seppälä, marko.seppala@iki.fi. Teemanäyttelyn säännöt löytyvät tältä SKSsL:n sivustolta osoitteesta: Näyttelyt -> Vuosi- ja teemanäyttelyt -> Vuosi- ja teemanäyttelyiden säännöt.

5th Finland International Digital Circuit 2013

Tulevana syksynä järjestetään Suomessa viidennen kerran kansainvälinen digitaalisten kuvien kiertonäyttely Finland International Digital Circuit. Se on FIAP:n alainen tapahtuma, jossa kilpaillaan hyväksynnöistä ja palkinnoista FIAP:n sääntöjen mukaisesti.

Kiertonäyttely jakautuu viiteen näyttelyyn (salon). Näitä isännöivät paikalliset kameraseurat eri puolilla Suomea. Tänä vuonna järjestäjinä toimivat näyttelyiden avautumisjärjestyksessä Vantaa Salon, Hyvinkää Salon, Imagination Salon Lempäälässä, Carelia Salon Lappeenrannassa ja Vision Salon Ylöjärvellä. Vantaa Salonin avajaiset ovat 26.10. ja Visionin aivan joulukuun alussa.

Kuvia saloneihin on lähetetty kaikkialta maailmasta, ja tapahtuman suosio on ollut kasvussa. Viime vuonna runsaat 700 valokuvaajaa lähetti yhteensä melkein 6800 tiedostoa. Suomalaiset ovat yleensä saaneet hyvin hyväksyntöjä kansainvälisistä kilpailuista, joten Circuitiin kannattaa osallistua, jos vaikka haluaa kokemusta kansainvälisistä kilpailuista kotoisilla kentillä.

Jokaisessa salonissa on oma raatinsa. Kilpailu tapahtuu kolmessa eri sarjassa. Sarja A: General Monochrome, sarja B: General Colour ja sarja C: Photojournalism. Sarjat A ja B ovat aiheeltaan vapaita.

Kuvat toimitetaan tuomarointia varten internetin välityksellä. Niiden lataaminen alkaa ma 12.8. ja viimeinen mahdollinen latauspäivä on ma 23.9. Tuomarointi tapahtuu syyskuun lopulla. Kiertonäyttelyn kuvaluettelot postitetaan joulukuun toisella viikolla, ja näyttelyn kuvat ovat nähtävillä internetissä 9.12.2013 – 9.3.2014.

Tarkempia tietoja kiertonäyttelystä ja siihen osallistumisesta saa osoitteesta: http://www.finlandcircuit.fi
sekä SKsL:n Digital Circuiteista vastaavalta Eero Kukkoselta, eero(piste)kukkonen(at)sksl(piste)fi.