Koulutusta: Kameran käyttökurssi

Kameran käyttökurssi

Vantaan Fotokerho pitää kameran käyttökurssin aloittelijoille

Vantaan Fotokerho ry järjestää lauantaina maaliskuun 23. päivänä opetustilaisuuden digikameran käytöstä Vantaalla Myyrmäkitalon Kerhotilassa (3.krs). Tämän kertainen kurssi on suunnattu erityisesti nuorille, toki muutkin ovat tervetulleita. Kurssi on aloitteleville kuvaajille. Lisää tietoa sivuiltamme http://www.vantaanfotokerho.net/index.php?option=com_content&view=article&id=72:kameran-kaeyttoekurssi&catid=36&Itemid=53

 

Liiton nuoret pääosassa Kuva&Kamera -messuosastolla

Suomen Kameraseurojen Liitolla on oma messuosasto 8.-10.3. järjestettävillä Kuva&Kamera -messuilla Helsingissä. Tänä vuonna osaston pääpaino on liiton nuorisotoiminnassa, jonka osalta voidaan todeta paljon hyvää ja kaunista olevan luvassa. Kaikkia jäsenseuroja suositellaankin lähettämään omat nuorensa mukaan messuille hakemaan vinkkejä ja suunnittelemaan myös sitä valtakunnallista yhteistyötä.

Sen verran osastosta voidaan paljastaa jo tässä vaiheessa, että luvassa on ainakin luentoja, valaistus- ja kuvankäsittelytyöpajoja ja tulevan nuorisotoiminnan esittelyä. Nuoren määritelmä tässä tapauksessa on noin 16-30 vuotta.

SKsL:n nuoret kuvaajat esittelivät suunnitelmiaan liiton hallituksen kokouksessa 10.2. Vantaalla. Omenan takana liiton nuorisopäällikkö Sakari A. Mäkelä

Kamerat tanssivat Lappeenrannassa

Lappeenranta Big Band, Saimaan Kameraseura ja Saimaan Seuratanssijat järjestivät 25.1. hyväntekeväisyystapahtuman Tanssivat kamerat, jonka tarkoitus oli kerätä rahaa Kaakkois-Suomen Valokuvakeskukselle. Illan juontajakaksikkona toimivat oman seuran Kirsi Kenakkala ja Kauko Keränen. Illan aikana laitettiin jalalla koreasti Saisetin näyttäessä mallia ja Lappeenrannan Big Bandin soittaessa tanssimusiikkia Marika Höltän ja Jarno Oikkosen toimiessa solisteina. Saimaan Kameraseura toi esille kamera- ja valokuvanäyttelyn. Kolme arvan suosimaa pääsylipun ostajaa saivat valita näyttelyn kuvista haluamansa.

Tapahtumassa jaettiin myös seuran palkinnot ja huomionosoitukset tämän vuoden osalta. Vuoden Kuvaaja -palkinnon 2012 pokkasi toistamiseen seuran sisäisissä kilpailuissa vuoden aikana eniten pisteitä kerännyt Tommi Joutjärvi. Kansainvälisillä ja kansallisilla kuvakilpailuareenoilla menestynyt Kauko Keränen vastaanotti toistamiseen Gunnarin kiertopalkintolautasen. Olli Räty palkittiin hopeisella ansiomerkillä pitkästä, tunnollisesta ja jämptistä työstä seuran hallituksessa ja tapahtumissa. Merkin luovutti liiton puheenjohtaja Reino Havumäki.

Tarkemmin seuran omilla kotisivuilla.
Lisää Seppo Toivarin ottamia kuvia tapahtumasta löydät täältä.

SKsL:n pj Reino Havumäki luovuttaa Olli Rädylle hopeisen ansiomerkin. Vieressä juhlagaalan isä Kauko Keränen, ja taustalla kuvaamassa Tommi Joutjärvi.