FIAP:n arvonimiä 2013 voi vielä hakea

Vuosi on alkanut vauhdikkaasti kansainvälisessä näyttelytoiminnassa. Olemme jo nyt ylittämässä viimevuotisen arvonimihakemusten määrän. Jotta kaikki mattimyöhäisetkin ehtivät mukaan, niin vielä helmikuun aikana voi ilmoittautua minulle (tapio.karjalainen@sksl.fi) FIAP-arvonimen hakijaksi. Tämä on sitten ehdoton takaraja. Hakemustahan saa täydentää toukokuulle asti ja sitten kaikki hakemukset lähtevät yhtenä toimituksena heti kesäkuun alussa eteenpäin.

Oivia näyttelyitä kasvattaa hyväksyntöjä ovat ainakin:

1. Saksan DVF Circuit, closing 17.3
http://www.germanphotocup.de
He ovat luvanneet hyväksyä 25 % näyttelyyn ehdotetuista teoksista

2. Kreikan uusi Circuit, closing 3.2,
http://greekcircuit.com

3. Ehdottamasti Trierenberg, closing 18.3,
http://www.supercircuit.at

4. UK:n Great British Small Print circuit, closing 11.2
http://www.westcumbriaphotogroup.co.uk
Täällä on hyvät mahdollisuudet saada printtihyväksyntöjä ja kuvat saavat olla maks. A4 ja toimitetaan näyttelyyn sellaisenaan ilman mitään pohjustusta

5. Serbian useat näyttelyt, joissa välillä tulee paljon hyväksyntöjä ja välillä taas niitä tulee hyvin rajallisesti. Kannattaa kyllä kokeilla.

Kaikista näyttelyistähän saat tietoa FIAPin näyttelysivulta, jossa on aina ajantasaisin tieto tulevista näyttelyistä.
http://patronages.fiap.net/Mensuel13.htm#f%E9vrier_2013_February_

Arvonimien hakuohjeet ja paljon muuta tietoa saat tietysti liiton sivuilta.
http://www.sksl.fi/?page_id=480

Hyvin aktiivinen keskustelufoorumi on Facebook ryhmämme FIAP-kisailijat. Siihen kannattaa ehdottomasti liittyä. Sieltä kuulee nopeimmin kokemuksia tulevista ja menneistä näyttelyistä. Meitä on siellä jo mukana yli 170 kuvaajaa.
www.facebook.com/groups/361909793869502/

Vielä ehtii kevään arvonimihakuun!

SKsL:n kevätkokouksessa julkistetaan uudet arvonimien saajat. Kaikkia liiton myöntämiä arvonimiä voi hakea tammikuun loppuun mennessä. Nyt haussa olevia arvonimiä ovat SKsLM, SKsLSM ja SKsLE, sekä SKsLA*, SKsLB* ja SKsLC*. Syksyllä on toinen haku, jossa voi tavoitella korkeampia SKsLA**-, SKsLB**- ja SKsLC** -arvonimiä.

Arvonimien hakemiseen on aikaa vielä vajaa viikko. Hakuaika päättyy tältä keväältä ensi torstaina 31.1. Arvonimien myöntämisperusteista löytyy tarkempia tietoja tältä liiton kotisivulta osoitteesta: Näyttelyt -> Arvonimet -> Arvonimisäännöt.

Hakemuksia voi lähettää näyttelyvastaavalle osoitteella yki.hytonen(a)sksl.fi. Liitä mukaan kuvalista, josta selviää näyttelyihin hyväksyttyjen kuvien nimet, näyttelyt ja hyväksymisvuosi. Uusien sääntöjen mukaan arvonimien keräämisessä otetaan huomioon myös hyväksymiset SKsL:n alaisuudessa järjestetyissä kansainvälisissä näyttelyissä ja Lappeenrannan FIAP:ssa. Liitä mukaan myös lyhyt kirjallinen anomus arvonimen hakemisesta ja kuitti arvonimen käsittelymaksusta. Tarkempia ohjeita löytyy tältä kotisivulta osoitteesta: Näyttelyt -> Arvonimet -> Arvonimisäännöt. Näyttelyvastaava auttaa myös mielellään eteen tulevissa kysymyksissä.

Valkeakosken ja Toijalan kameraseura täytti 60 vuotta

Kameraseura 74 Valkeakoski ry vietti 60-vuotisjuhlanäyttelyn avajaisia Myllysaaren Museon tiloissa 3.1.2013. Seura on perustettu 1953, mutta 1974 siihen liittyi Toijalan kerho, jolloin nimi muutettiin.

Seuran puheenjohtajana toimii Jorma Kytölä (joka on toiminut myös liiton puheenjohtajana), juhlassa seuratoiminnan kultainen ansiomerkki nro 53 myönnettiin Raimo Paukulle (hän on toiminut myös liiton hallituksen jäsenenä 15 vuoden ajan). Juhlassa palkittiin ansioituneita seuralaisia myös seuran standaarilla.

Jorma Kytölä ja Raimo Paukku