Jussi Aallolle SKsL:n kultainen ansiomerkki

Helsinkiläinen Jussi Aalto on kaikille Suomen kameraseuroille tuttu mies. Hän on kouluttanut liiton nimissä lukemattomat määrät kameraseuralaisia eri puolella Suomea, ja muitakin valokuvaajia. Hän on toiminut kouluttajana esim. Taideteollisessa korkeakoulussa, Joutsenon taidekesässä ja Helsingin valokuvakeskuksessa, ollen mm. TaiKin ensimmäinen opettaja yhdessä Matti J. Kalevan kanssa. Liiton suurimman jäsenseuran, helsinkiläisen Kameraseura ry:n puheenjohtajana Aalto toimi vv. 2002-2006.

Suomen Kameraseurojen Liiton korkein, kultainen ansiomerkki luovutettiin Pietarissa 28.12. Jussi Aallolle hänen retrospektiivisen valokuvanäyttelynsä avajaisissa. Näyttely on esillä 17.2.2013 asti Rosfoton galleriassa, Bol. Morskaya 35, kolmas kerros. Kuva: Heli Koso.

SKsL:n hallituksen jäsen Tatu Kosonen kiinnittää kultaisen merkin Jussi Aallon rintapieleen Pietarissa 28.12.2012.


Paikalla oli muitakin suomalaisia blippaajia.

Turkki kutsuu suomalaisia kylään

Huom! Sen jälkeen, kun tämä sama ilmoitus oli Facebookissa, 20 suomalaista tuli hetkessä täyteen. Mutta ryhmä voi elää, eli voi tulla peruutuksia, ja yritän saada Turkista lisäpaikkoja.

Turkki kutsuu meitä suomalaisia valokuvaustapahtumaan, mitä on suojelemassa myös UPI. Turkkilaiset ovat valmiita kustantamaan 20 suomalaiselle 14.-19.5. hotellin ja retket, kunhan sinne lennetään omaan piikkiin. Ilmeisesti reissusta tulisi 13.-20.5. -pituinen, alkupäässä omakustanteinen yö Istanbulissa ja sitten taas toisessa päässäkin, jotta ehtii vähän kurkkailla sielläkin. Valokuvaustapahtuman paikka on Niksar lähellä Mustaamerta.

Ei siis tule kovin kalliiksi tämä reissu. Kyselkää minulta lisää kaikki kiinnostuneet. Kohteena sentään varsin aito Turkki, ei se turistien kansoittama Välimeren rannikko.

Turkkilaiset kutsuivat minut tapahtuman kilpailun tuomariksi eivätkä ollenkaan siksi, että olisivat hurmaantuneita kuviini, vaan kun tietävät minut yllytyshulluksi ja pestasivat järjestämään sinne suomalaisten matkaa. Ovat kiinnittäneet huomiota just siihen, että valokuvausharrastus on huipussaan Suomessa ja haluavat siksi kutsua erityisesti suomalaisia tapahtumaansa. Toinen tuomariston UPI-edustaja on Claudio Calossi Italiasta, joten varmaan Turkissa tapaa runsaasti myös italialaisia; Claudio sai samanlaisen kutsun kutsua Turkkiin 20 italialaista.

Leena-Maija Lindqvist

Viipuri valokuvanäyttelyn pääosassa Lappeenrannassa

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskuksessa, Lappeenrannassa, on joulukuussa esillä dokumentaarinen yhteisnäyttely Vanhaa ja uutta Viipuria, joka esittelee nimensä mukaisesti entisen suomalaisen kaupungin historiaa ja nykypäivää. Näyttely on rajattu kahteen selkeään osaan: kaupungin keskustan ns. ruutukaava-alueeseen ja Monrepos-puistoon. Nykypäivän kuvista vastaavat Saimaan Kameraseuran aktiivit, jotka ovat käyneet Viipurissa useilla eri kuvausmatkoilla eri vuodenaikoina vuosina 2010-2012. Näyttelyä täydentävät Etelä-Karjalan museon kokoelmista lainatut valokuvaaja Eino Partasen 1930-luvun Viipuria esittelevät kuvat.

Näyttely on esillä 29.12. asti valokuvakeskuksen normaalien aukioloaikojen mukaisesti ti-pe 11-18, la 11-15, su-ma suljettu. Pyhäpäivinä galleria on myös suljettu. Käyntiosoite Snellmaninkatu 13 A, Lappeenranta, sisäänkäynti pihan puolelta.

Vuosinäyttely 2013 Ylöjärvellä

Suomen Kameraseurojen Liitto ry ja Kameraseura Mielikuva ry kutsuvat Suomen Kameraseurojen Liiton jäseniä osallistumaan Ylöjärvellä 6.-20.4.2013 järjestettävään vuosinäyttelyyn. Digikuvat lähetetään 6.1.-7.2.2013 välisenä aikana joko liiton Photoportaalin kautta (digikuvat); vedokset ja mahdolliset CD-levyt viimeistään 31.1. -postileimalla os.

Kameraseura Mielikuva
c/o Marjatta Turkia
Koivuhaantie 13 as 1
33480 Ylöjärvi

Digikuvat toivotaan lähetettävän liiton valokuvaportaalin kautta.

Kuvamaksu on neljä (4) euroa/teos. Näyttelyn avajaispäivänä 6.4.2013 alle 30-vuotiailta henkilöiltä kuvamaksu on kaksi (2) euroa/teos. Kuvamaksut maksetaan Kameraseura Mielikuva ry:n tilille IBAN FI7855370120076261 tai digikuvien lähetyksen yhteydessä PayPal-linkin kautta. Liitä maksukuitti kuvalähetyksen mukaan.

Vuosinäyttelyn avajaiset ovat lauantaina 6.4.2013 klo 15.00 Kauppakeskus Elossa, Elotie 1, Ylöjärvi. Näyttely on avoinna Kauppakeskus Elossa 6.4.-20.4.2013 kauppakeskuksen aukioloaikoina, arkisin klo 9-21, lauantaisin klo 9-18 ja sunnuntaisin klo 12-18. Vuosinäyttelyn tuomareina toimivat ammattivalokuvaaja Jussi-Pekka Arkkola, Kameraseura Mielikuva ry:n puheenjohtaja Ilkka Valkila (EFIAP) ja Suomen Kameraseurojen Liiton edustajana Eero Kukkonen.

Tarkemmin ks. Näyttelyt -> Vuosi- ja teemanäyttelyt -> Vuosinäyttely 2013 Ylöjärvellä.

Näyttely- ja arvonimisäännöt päivitettiin

SKsL:n uudet näyttelysäännöt on päivitetty vuodelle 2013. Tärkeimpinä muutoksina nostettakoon esille kuvatiedostoiden uusi kokorajoitus (pidempi sivu 2400 pikseliä), Fotofinlandia-kilpailun irroitus Vuoden kuvaaja -kilpailusta, uusi erityispalkinto ”tuomariston mielikuva” ja näyttelyluettelon postitus jatkossa kaikille näyttelyyn kuviaan tarjonneille (aiemmin pakollista vain näyttelyyn hyväksytyille, tosin suosituksena ja vakiintuneena käytäntönä ollut tämä uusi muoto). Uudet säännöt kohdassa Näyttelyt -> Vuosi- ja teemanäyttelyt -> Vuosi- ja teemanäyttelysäännöt.

Myös arvonimisäännöt kokivat muutoksia. Näiden sääntöjen tärkein muutos liittyy siihen, että jatkossa arvonimiä hakiessa saadaan pisteitä myös sellaisista kuvista, jotka on hyväksytty Suomessa järjestettäviin kansainvälisiin näyttelyihin. Tällaisia näyttelyitähän oli vuonna 2012 peräti kolme kappaletta: ensimmäinen Vantaan-näyttely, ensimmäinen Lappeenranta-näyttely ja neljäs Finland Digital Circuit. Uudet säännöt kohdassa Näyttelyt -> Arvonimet -> Arvonimisäännöt.