Kansainvälinen Lappeenranta-näyttely esillä 1.-24.11.

Kansainvälinen Lappeenranta 2012 – 1st International Exhibition of Photography -näyttely avataan keskiviikkona 31.10. klo 18 Lappeenrannassa, Kaakkois-Suomen Valokuvakeskuksessa (Snellmaninkatu 13 A). Näyttely on sen jälkeen esillä 1.-24.11. keskuksen aukioloaikojen mukaisesti ti-pe 11-18, la 11-15, su-ma suljettu.

Näyttelyyn tarjottiin yhteensä 1471 kuvaa, joista kokenut ja nimekäs tuomaristo valitsi nyt esillä olevat kuvat. Vedossarjojen (paperikuvat) tuomareina toimivat imatralainen Reino Pelkonen EFIAP, tamperelainen Olli Jaakkola AFIAP ja valkeakoskelainen Raimo Paukku AFIAP. Kuvatiedostojen (digikuvien) sarjassa tuomareina toimivat joutsenolainen Tapani Räsänen EFIAP, espoolainen Jussi Helimäki EFIAP/b ja raisiolainen Arto Korhonen. Näyttelyn tuomaristo valitsi mukaan 65 värivedosta (386 tarjotusta), 35 mustavalkovedosta (357 tarjotusta) ja 220 kuvatiedostoa (748 tarjotusta). Näyttelyyn valittiin paljon myös suomalaisten kuvia, joka johtuu ennen kaikkea aktiivisesta osallistumisesta. Lähes puolet näyttelyyn kuviaan tarjonneista henkilöistä oli suomalaisia.

FIAP:n sääntöjen mukaan jokaisessa sen suojelemassa näyttelyssä on palkittava koko näyttelyn paras kuvaaja. Tämän näyttelyn parhaaksi kuvaajaksi valittiin intialainen
Malay Basu AFIAP, joka sai ainoana läpi seitsemän eri kuvaa, ja keräsi vielä kaksi palkintoakin.

 

Kymen Kameroiden vuosikilpailu avoinna

Kymen Kameroiden perinteiseen vuosikilpailuun voi nyt osallistua. Kilpailu on avoin kaikille, mutta pieni osallistumismaksu peritään palkintoja varten. Kilpailu sulkeutuu 19.11.2012.

Kuvia voi lähettää myös sähköpostilla.

Palkintojenjako on 3.12.2012 klo 18.30 Kotkan Valokuvakeskuksessa. Osallistuneista kuvista kootaan näyttely, joka on vuodenvaihteessa esillä Kotkan pääkirjaston näyttelytilassa. Kuvat palautetaan 14.2.1013 mennessä.

Tarkemmin Kymen Kameroiden kotisivuilla.

Nuori Kamera 2012 -tulokset julki

Kamera-lehden, SKsL:n ja Nuoret valokuvaajat -facebook-yhteisön yhteisen valokuvakilpailun “Nuori Kamera 2012” tulokset on julkaistu tänään ilmestyneessä Kamera-lehdessä 10-11 / 2012. Kilpailuun osallistui tänä vuonna ennätyksellisesti yli 1300 kuvaa.

Tuomaristolla oli haastava työ valita parhaat kuvat näin lukuisasta inspiroivien ja hyvien kuvien joukosta. Kustakin sarjasta valittiin kolme parasta kuvaa ja lisäksi seitsemän muuta kunniamaininnalle yltänyttä.

Lue artikkeli ja katso voittajakuvat täältä!

Rauman Kameraseura ry on Vuoden Kameraseura 2012

Rauman Kameraseura ry on Suomen Kameraseurojen Liiton valitsema Vuoden Kameraseura 2012. Perusteina valinnalle olivat mm. jäsenmäärän hurja nostaminen (vuodessa 30 jäsenestä 100 jäseneen), ansiokas toiminta kaikilla kameraseuratoiminnan eri osa-alueilla ja ennen kaikkea seuran innostunut ja aktiivinen ilmapiiri. Erityismaininnan sai myös seuran uusi jäsenlehti.

SKsL:n puheenjohtaja Reino Havumäki onnittelee Rauman Kameraseuran puheenjohtajaa Marko Seppälää valinnasta, takana myhäilee liiton tj. Kari Tolonen.

Uusia jäseniä hallitukseen

Suomen Kameraseurojen Liiton syyskokouksessa Hyvinkäällä 7.10. valittiin hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle.

Reino Havumäki (Kameraseura ry, Helsinki) valittiin jatkamaan liiton puheenjohtajana ensi vuonna. Uusina jäseninä aloittavat Yki Hytönen (Kameraseura ry, Helsinki) ja Tapio Karjalainen (Vihdin Kameraseura ry), ja erovuoroisista uudelle toimikaudelle jatkaa Sakari Aleksi Mäkelä (Vantaan Fotokerho ry). Hallituksessa jatkavat myös Antti Sakari Mäkelä (Vantaan Fotokerho ry), Eero Kukkonen (Vantaan Fotokerho ry), Monica Nordling (Kameraseura ry, Helsinki) ja Tatu Kosonen (Saimaan Kameraseura ry, Lappeenranta), jotka eivät olleet erovuorossa.

Hallituksen järjestäytymiskokous päätti lempääläläisen Kari Tolosen jatkavan edelleen liiton toiminnanjohtajana.

Uusi hallitus järjestyi myös valokuvaan. Pöydän ympärillä vas. puheenjohtaja Reino Havumäki, toiminnanjohtaja Kari Tolonen ja kansainvälisen seurayhteistyön koordinaattori Monica Nordling. Takana vas. varapuheenjohtaja Sakari Aleksi Mäkelä, näyttelyvastaava Yki Hytönen, koulutusvastaava Antti Sakari Mäkelä, tietojärjestelmävastaava Tatu Kosonen, circuit- ja seuracupvastaava Eero Kukkonen ja kansainvälisen näyttelytoiminnan vastuuhenkilö Tapio Karjalainen. -Kuva: Leena-Maija Lindqvist