Kesäkurssi päättyi

Suomen Kameraseurojen Liiton perinteinen kesäkurssi päättyi tämän vuoden osalta tähän päivään. Kurssi järjestettiin ensimmäistä kertaa historiansa aikana Joutsenossa, osana 40 vuoden ikään ennättänyttä Joutsenon Taidekesä -tapahtumaa. Viimeisen päivän pääanti liittyi digitaalisten mustavalkokuvien tuottamiseen ja esinevalaisuun.

Aika moni kurssilainen ilmoitti osallistuvansa myös ensi vuoden kurssille, eli ilmeisesti kurssi onnistui hyvin. Ruoka ainakin oli hyvää, ja sitä oli tarpeeksi. 🙂 Kouluttajat kiittävät ja kumartavat.

Suomen Kameraseurojen Liiton kesäkurssin 2012 osallistujat yhteiskuvassa; kuvaajan lisäksi vain Kaisa ja Niilo puuttuvat. -Kuva: Tommi Joutjärvi

Kesäkurssi, neljäs päivä

Suomen Kameraseurojen Liiton kesäkurssin torstai oli täynnä toimintaa. Päivän aikana kuultiin mm. Saimaan Kameraseuran kilpailusihteerin Marita Räsäsen esitelmä makrokuvauksesta; kuvaus-  ja tulostustyöpajat pyörivät koko päivän jo omalla painollaan. Myös kuvankäsittelyn alkeita käytiin läpi niiden kurssilaisten kanssa, jotka eivät ko. aihealueen kanssa olleet niin sinuja.

Illalla oli vuorossa täyslaidallinen strobismia, eli valaisua pikkusalamoilla Ville Tulkin johdolla.

Ville Tulkin (kuvassa keskellä) strobismityöpaja kesti koko illan. Koulutuksen tasosta kertoo se, että lähes kaikki kurssilaiset osallistuivat tähän.

Kesäkurssi, kolmas päivä

Suomen Kameraseurojen Liiton kesäkurssin kolmas päivä oli todella monipuolinen. Kurssin osallistujat jaettiin kahteen ryhmään, joista puolet tutustui korkeatasoiseen valokuvausstudioon (ja myös työskenteli siellä eri-ikäisten mallien kanssa), ja puolet alistettiin Tommi Kähärän digitaalisen työnkulun korkealaatuisen etenemisen luennoille. Puolivälissä päivää ryhmät vaihtoivat paikkaa, eli kaikki kurssilaiset saivat osansa molemmista.

Illalla oli vuorossa Kaakkois-Suomen Valokuvakeskuksen elokuun-näyttelyiden avajaiset Lappeenrannassa, ja lähes kaikki osallistuivat myös sinne. Avajaiset olivatkin normaalia juhlavammat, kun hiljattain eläköitynyt kaupunginjohtaja Seppo Miettinen piti avajaispuheen, suuren gallerian taiteilija Stanislav Beljajevski lensi avajaisiin suoraan Miamista, ja tarjoilupöytäkin oli kuohujuomineen normaalia juhlavampi. Voidaan hyvin väittää myös, että paikalla oli Lappeenrannan kulttuuriväen koko kerma.

Tommi Kähärä demonstroi valokuvatulostimen kalibroimista

Kesäkurssi, toinen päivä

Suomen Kameraseurojen Liiton kesäkurssin toinen päivä painottui muotokuviin. Saimaan Kameraseuran tehopariskunta Mari ja Tommi Joutjärvi piti esitelmän studiotyöskentelystä mallien kanssa, ja myös hankkivat paikalle suuren määrän malleja. Loppupäivän ajan Joutsenon Opiston kampuksella nähtiinkin pienryhmiä, joissa pari-kolme kuvaajaa kuvaili milloin mitäkin mallia milloin missäkin ympäristössä.

Eräs päivän työryhmistä kuvaamassa japanilaisia naismalleja. Osoittautui, että nämä mallit toimivat myös Joutsenon Taidekesän musiikinopettajina - ilmankos muistikorteille tarttui myös musisointikuvia.

Kesäkurssi alkoi

Suomen Kameraseurojen Liiton perinteinen kesäkurssi alkoi tänään 30.7.2012, ensimmäistä kertaa Joutsenossa. Kurssi on osa Joutsenon Taidekesää, ja tänä vuonna sille osallistui 19 henkilöä eri puolilta Suomea.

Ensimmäisen päivän pääluentona nähtiin Yleisradion entisen kuvaajan, nykyisen eläkeläisen Veijo Kanteleen esitys kuvailmaisusta. Monituntinen esitys kävi läpi mm. sommittelua, värioppia ja ”ratkaisevan hetken” analyysiä.

Veijo Kantele vauhdissa. Vaikka luento kesti monta tuntia, ei yksikään kurssilaisista poistunut paikalta - vaikka luennoille osallistuminen heti alkuun julistettiin täysin vapaaehtoiseksi toiminnaksi. 🙂