Häiriöitä SKsL:n tietojärjestelmäpalveluissa

Suomen kameraseurojen liiton palvelimilla suoritetaan tällä viikolla suurehkoja muutostöitä, kun palvelimet muuttavat kokonaan toiselle palveluntarjoajalle. Tästä johtuen häiriöitä ja jopa käyttökatkoksia saattaa ilmetä, josta olemme pahoillamme.

Tiedotamme erikseen, kun kaikki on taas kunnossa.

 

Jäsenmaksuista ja muista jäsenvelvollisuuksista

Suomen Kameraseurojen Liiton jäsenseurojen jäsentiedot ovat monen seuran kohdalta päivittämättä tältä vuodelta. Myös jäsenmaksuja on maksamatta. Seurojen jäsenmaksut on suoritettava viimeistään syyskokoukseen mennessä eli ennen 7.10.2012. Samassa yhteydessä on hyvä laittaa myös seuran jäsenrekisteri kuntoon ja toimittaa tiedot liittoon, joko Vitkan kautta itsenäisesti, tai sähköpostilla osoitteeseen toimisto@sksl.fi.

Oman seurasi yhteyshenkilö: Kameraseurat ovat liiton jäseniä, ja seurojen yhteyshenkilöiden velvollisuus on liittoon kuuluessaan pitää jäsenluettelot ajan tasalla. Tarkistathan että olet toimittanut seurasi jäsentiedot vähintään viime vuodelta. Jäsentietojen tulisi sisältää:

  • Jäsenten nimet ja osoitteet, mieluiten aakkostettuna
  • Seuran puheenjohtajan ja sihteerin nimi sekä puhelinnumero
  • Seuran yhteyshenkilön kaikki yhteystiedot
  • Mahdolliset kiellot tietojen käyttämisestä liiton kaupallisiin tarkoituksiin
  • Ilmoita myös seuranne perustamisvuosi. Tämä sen takia, että voimme päivittää ja tarkistaa merkkipäiväluettelomme oikeellisuuden

Liiton jäsenmaksu vuodelta 2012 on seitsemän (7) euroa per henkilöjäsen, yhden seuran minimijäsenmaksun ollessa kuitenkin kymmenestä jäsenestä eli 70 euroa. Eli jos seurassanne on vaikkapa 50 jäsentä, niin jäsenmaksunne suuruus on 350 euroa.

”Kentältä” kuuluu välillä huolestuneita terveisiä, jotka ovat koskeneet muutamien liiton jäsenseurojen tapaa maksaa jäsenmaksuja. Maksuja on maksettu vain osasta jäsenistä, ja saatu näin henkilöjäsenten maksamista maksuista suurempi osuus oman yhdistyksen tilille. Tilanteesta ovat olleet erityisen huolestuneita niiden seurojen jäsenet, jotka ovat omat maksunsa hoitaneet kuten yhdessä on sovittu, eli kaikista henkilöjäsenistään.

Liiton sääntöjen mukaan tilanne on selvä. Yhdistykset liittyvät liiton jäseniksi, eivät yhdistyksen henkilöjäsenet. Jäsenmaksun suuruus määräytyy jäsenyhdistyksen oman (henkilö-)jäsenmäärän perusteella. Lienee kaikkien etu, ettei jäsenseuroja kohdella eriarvoisesti, vaan samat säännöt koskevat kaikkia. Suurin osa toimiikin jo ihan oikein, virhellisesti toimivat yhdistykset ovat onneksi pieni vähemmistö.