Ylöjärvellä kaikille avoin ”Paras kesäkuva” -kilpailu

Ylöjärvellä Pirkanmaalla toimiva Kameraseura Mielikuva ry on haastanut mukaan yhteistyöhön alueensa paikallislehden Ylöjärven Uutiset järjestämään Paras kesäkuva -kilpailun, jossa on aikuisten sarja (1993 ja aikaisemmin syntyneille), nuorten sarja (1994–1999 syntyneille) ja lasten sarja (vuonna 2000 ja myöhemmin syntyneille). Kilpailu on avoin kaikille harrastajakuvaajille – ei siis vain ylöjärveläisille. Jokaisen sarjan parhaan kesäkuvan ottaja palkitaan kamerapalkinnolla. Jokaisessa kolmessa sarjassa valitaan parhaan kesäkuvan lisäksi myös paras maisemakuva, paras eläinkuva (villieläimet ja kotieläimet samassa sarjassa), paras kasvikuva ja paras ihmiskuva (kesäisiä tilannekuvia ihmisten sattumuksista ym.).

Yksi henkilö voi lähettää 1-4 kesäkuvaansa digimuodossa jpg-kuvina sähköpostiosoitteeseen: valokuvia.kilpailuun@gmail.com.

Kuvausaika on 1.6.–31.8.2012. Viimeinen kuvien lähetyspäivä on sunnuntai 9.9.2012. Kuvat voi lähettää täysilaatuisena, eli kuvattuna kameran ns. parhailla arvoilla (iso koko, paras laatu), jotta mahdollisesti palkittava kuva kestää julkaisun sekä vedostuksen A3-kokoon. Kaikki palkitut saavat kuvastaan A3-suurennoksen, mikäli kuva tällaisen vedostamisen kestää. Kuva on myös muistettava nimetä hyvin, sekä annettava sitä tarjotessa täydelliset yhteystiedot (kuvaajan nimi, postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, SYNTYMÄVUOSI ja ala-ikäisen kuvaajan kuvalähetyksen yhteydessä on ilmaistava selkeästi äidin tai isän suostumus kilpailuun osallistumiselle). Kuvaajalla on oltava täydet oikeudet omaan kuvaansa. Mikäli kuvassa on ihmisiä, kuvaaja vastaa siitä, että kuvan mahdollinen julkaisu on sallittu.

Tulokset julkaistaan lokakuun aikana Kameraseura Mielikuvan nettisivulla http://www.sksl.fi/kameraseura.mielikuva/ ja palkintojenjakotilaisuus on Ylöjärvellä kirjasto Leijassa keskiviikkona 3.10.2012. Palkittavat saavat sinne kutsun.

Mielikuvalaiset ovat itse hakeneet kesäisiä kuvia muun muassa Ruoveden Ryövärinkuopalta. Kuvailemassa etualalla Aila Rekimies ja Marjatta Turkia. Takana miesväkeä: Veijo Rio, Harri Luojus ja Ari Kovalainen.

Mielikuvan näyttely kauppakeskus Elossa

Ylöjärveläisen Kameraseura Mielikuva ry:n jäsenten keväisiä ja kesäisiä luonto- ja  maisemavalokuvia on nähtävillä Kauppakeskus Elossa (Elotie 1, Ylöjärvi) 26.5.-2.6. Näyttelypaikkana ovat Lastenkauppa Melukylän entiset liiketilat.

Lauantaina 26.5. kello 9-13 yleisö voi saada kameraseuralaisilta neuvoja oman kameransa käyttöön. Ota siis kamerasi mukaan!