Teemanäyttelyn 2013 ”Ihminen” osallistumisaika on käynnissä

Suomen kameraseurojen liiton teemanäyttelyn 2013 ”Ihminen” kuvatiedostojen lähetyspalvelu on avattu osoitteeseen: http://vitka.sksl.fi/upload/ Järjestelmän kautta voivat myös seurojen kilpailusihteerit lähettää muidenkin kuvia tarjolle näyttelyyn. Kuvatiedostot voi lähettää myös perinteisesti CD-levyillä yhdessä esim. vedosten kanssa.

Tarkemmin tietoa näyttelystä: http://www.sksl.fi/rauman.kameraseura/teemanayttely-ihminen/

Sari Vaaranvuo

Nils Nymanin valokuva julkaistiin postimerkkinä

Rauman Kameraseuran tuoreen kunniajäsenen Nils Nymanin ottamasta valokuvasta on tehty postimerkki. Merkki on yksi kolmen pilvikuvan sarjasta, jota myydään postissa 100 merkin rullissa. Yksittäiskappaleita ei ikävä kyllä ole myynnissä.

Alkuperäinen kuva on otettu Rauman saaristossa diafilmille 1997, ja se kuvaa ukkosrintaman etureunaa liikkeessä mantereelta merelle. Merkki julkaistiin 7.5.2012.

Ks. myös Nils Nyman kutsuttiin Rauman Kameraseuran kunniajäseneksi

Nils Nyman kutsuttiin Rauman Kameraseuran kunniajäseneksi

Rauman Kameraseura ry on kutsunut kunniajäsenekseen Nils ”Nisse” Nymanin. Nisse on toiminut mm. Rauman Kameraseuran pitkäaikaisena sihteerinä, varainhoitajana, Viron-matkojen hoitajana ja koulukilpailuiden järjestäjänä.

Valokuvauksen sekatyömies Nissen kuvauskohteita ovat luonnon ja sen ilmiöiden lisäksi olleet perhekuvat, lomamatkakuvat ja muu sellainen näppäily, jota varmaan kaikki ovat harrastaneet, mutta ne valokuvausmielessä tärkeimmät kohteet ovat löytyneet metsästä tai mereltä. Nisse on aina ollut innokas luonnossa liikkuja, ja kamera on ollut itseoikeutettu seuralainen. Mitään yksittäistä inspiraation kohdetta hän ei suostu nimeämään, vaan luonto kokonaisuudessaan on ollut se rakkain kuvauskohde. Aivan viime vuosina Nisse on kiinnostunut myös miljöön ja Vanhan Rauman kuvaamisesta.

Nisse ei ole ollut kilpailuhenkinen omassa kuvausharrastuksessaan eikä ole osallistunut oman seuran ulkopuolisiin valokuvauskilpailuihin. Kuvia katsellessa tulee kuitenkin mieleen, että olisi ehkä kannattanut. 🙂